Foto bij Voorspelling komt uit? - 123

“Nee, mama, hij mag je niet vermoorden!”, schreeuwde Yle.
“Degene die Yue doodt krijgt van de vuurheer de heerschappij over de stam cadeau”, zei Azulena zacht. “Hij komt niet eens zelf.” Yle staarde ons aan. Na een tijdje sloot ze haar ogen. Ze stond op.
“Hij wil de prinses hebben”, constateerde ze. “Maar over vier jaar ben ik ook prinses, dus zal hij mij ook willen treffen.” Ze keek haar moeder recht aan. “Mama, ik laat je niet alleen sterven, als je jou doden zullen ze met mij hetzelfde moeten doen.”
“WAT? NEE!”, schrok Yue. Ze keek Azulena en mij angstig aan.
“Nee, Yle”, zei ik kalm. “Als jij nu ook sterft, zullen ze Diana en Katara ook meteen doden.”
“Maar, ze zullen me hoe dan ook willen pakken!”
“Nee”, nu was het Azulena die antwoordde. Ze stond op en keek Yle streng aan. “Jij kan enkel een prinses worden als je zestien bent en de test hebt ondergaan. Maar die test kan je niet ondergaan zo lang de vuurnatie over de stam heerst.”
“De stam zal je nodig hebben eens de vuurnatie weg is, Yle”, voegde Thomatio er aan toe.
“Maar…” Ze keek haar moeder aan. “Ik wil je niet kwijt, mama”, huilde ze. Ze viel in Yue’s armen. Yue omhelsde haar dochter. Niemand zei iets, we hadden geen woorden nodig om elkaars verdriet te begrijpen.
“Wanneer?”, vroeg Katara uiteindelijk met verstikte stem. Ik was bijna vergeten dat ze er ook bij zat, en aan de reacties van de anderen te zien was ik daar niet de enige in. We dachten nu enkel aan Yue en Yle, maar ook voor Katara was dit erg. Misschien verloor ze geen moeder, maar wel een tante van wie ze ook veel hield.
“We hebben nog een week voor de vuurnatie hier is”, zei ik zacht.
“En dan gaan ze tante Yue meteen vermoorden?”, vroeg Katara. Yue en ik keken elkaar moeilijk aan. Hoe zouden de meisjes op dit nieuws reageren?
“De eerste die het paleis binnen raakt zou dat normaal gezien als eerste doen, de beloning is behoorlijk groot”, zei Azulena.
“De moordenaar van mijn moeder krijgt de stad? Nooit zal ik hem gehoorzamen, nooit!”, riep Yle kwaad.

Reageer (3)

  • Niallene

    snel verder <3

    1 decennium geleden
  • Padme

    goede vraag eef.

    snel dor please

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Tja ook als het haar moeders beste vriendin is???

    snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen