Foto bij Unbreakable Friendship |Tre|

P.o.v. Lilyan

Ik stak mijn hand naar haar uit. “Hey, ik ben Lilyan Snape, wie ben jij?” vroeg ik.
“Ik ben Nicole Di Meo.” Antwoordde ze verlegen.
“Ben je hier nieuw of wat, want ik heb je nooit eerder gezien en de meeste mensen hier op school ken ik wel.”
“Ik ben hier nieuw.” Antwoordde ze.
“Oh, nou als je vragen hebt: Je kunt altijd bij mij terecht.”
“Dank je.”
Het was even stil maar toen vroeg ze: “Hoe werkt het hier op school eigenlijk allemaal?”
“Ik zal het je uitleggen. Als je hier voor het eerst op school komt wordt je ingedeeld in een van de vier afdelingen. De afdelingen zijn Slytherin, Gryffondor, Ravenclaw en Hufflepuff. Elke afdeling heeft zijn eigen Common room, daar heb je je slaapkamer en kan je na de lessen gewoon heen. Het avondeten is in the Great Hall en de lunch en ontbijt is daar dus ook. Ook moet je met je afdeling zo veel mogelijk punten sparen. Je verdient punten door iets goeds te doen en er gaan punten af als je je niet aan regels houdt. Ook hebben we elke maand een Quiddich wedstrijd. Quiddich is een beroemde sport bij ons. Je merkt nog wel wat het inhoud. Als je een Quiddich wedstrijd wint krijgt je afdeling punten, maar als je verliest gaat er niets af. De rest wordt je in de loop van het jaar nog wel duidelijk. Je bent zeker een Mudblood, eh sorry, Dreuzeltelg?”
“Ah, nu snap ik het, zo ongeveer. Maar wat is een dreuzeldinges?”
“Mensen die niet kunnen toveren noemen we dreuzels, als beide ouders dreuzels zijn, en jij dus niets van magie weet, ben je een dreuzeltelg. Sommigen mensen noemen een dreuzeltelg ook wel een Mudblood, maar Mudblood is een scheldwoord. Ik wilde je niet uitschelden hoor! Het word alleen vaak gezegd, maar ik heb er niets tegen.”
“Nee ik snap het. En ja, mijn ouders zijn beiden dus dreuzels.” Ze glimlachte even schamper.
“Ik ga mijn gewaad even aantrekken. Oh dat weet je natuurlijk niet. Bij ons op school dragen we schoolgewaden. Heb je er al een?” Ze schudde haar hoofd. Ik pakte mijn koffer en haalde er twee gewaden uit, een voor haar en een voor mij. Even later hadden we ons omgekleed en ik legde mijn koffer weer weg.
“Welke schoolspullen heb je al wel?” Vroeg ik.
“Niet zo veel, we kregen een brief van deze school en daarin stond dat een leraar wel met mij mee zou gaan schoolspullen kopen.” Legde ze uit.
“Oh, dan vraag ik wel aan mijn vader of wij met je mee kunnen. Mijn vader geeft les hier.”
“Waarin?”
“Toverdranken.”
“Toverdranken?”
“Ja we hebben hier hele andere vakken. Want we werken dus met magie.”
“Ja dat wist ik alwel, er was zo’n man met een baard bij ons thuis geweest die dat allemaal uitlegde, hij zei dat ik genoeg kennis had om gelijk in de 3e te beginnen. Dus nu ben ik hier…”
“Je zit in de derde?! Cool! Dan zitten we bij elkaar. Je word waarschijnlijk zo meteen, samen met de eerstejaars in een van de afdelingen ingedeeld.” Ze knikte. Het was een tijdje stil en toen waren we bij het kasteel. We stapten de trein uit en ik liet onze koffers achter ons aanzweven. Toen we bij het kasteel waren moest Nicole met McGonagall mee. Waarschijnlijk werd ze zo meteen, samen met de eerstejaars, ingedeeld in een van de afdelingen. Ergens hoopte ik wel dat ze in Slytherin zou komen, dan werden we vast vriendinnen. Maar aan de andere kant wist ik dat dat niet zou kunnen. Zij was mudblood en een Mudblood in Slytherin was zeer ongewenst. Mijn vader, afdelingshoofd van Slytherin, zou er geen problemen mee hebben. Lily, zijn beste vriendin, was het ook maar de rest van de afdeling zou haar verafschuwen. Daarom zou het beter zijn als ze in een van de andere afdelingen kwam. Ik liep samen met Serena en Nikki, twee van mijn vrienden, de Great Hall binnen. Ik zag mijn vader zitten en zwaaide even naar hem. Hij toverde een glimlach te voorschijn en stak zijn hand op. Toen gingen we zitten bij de rest van Slytherin. De eerstejaars kwamen binnen en ik zag Nicole erbij lopen. McGonagall begon de namen van de eerstejaars op te lezen en ze werden een voor een ingedeeld. Nicole was als een van de eerste aan de beurt. “Di Meo, Nicole” zei McGonagall. Ik zag hoe ze nerveus naar voren liep en McGonagall zette de sorteerhoed op haar hoofd. De hoed begon te praten: “Hmm… Je hebt veel wijsheid in je… Maar je bent ook sluw. Je staat open voor uitdagingen en durft veel meer dan mensen in eerste instantie zouden denken. Er zit veel verborgen kracht in je, alleen heeft deze zich de afgelopen jaren niet kunnen uitten… Je bent wel vrolijk, trouw aan je vrienden, maar ook… Ja! Het wordt… SLYTHERIN!” Ongeveer de halve tafel begon te klappen, de anderen keken haar verafschuwend aan. Het zou niet lang duren voordat de hele school wist dat haar ouders beiden Muggles waren… Ze ging naast mij zitten, Draco keek haar vies aan. “Zie je dat Lil? Een Mudblood bij ons!” Zijn minachtende blik gleed over Nicole’s lichaam. “Ach joh hou je muil toch dicht.” Mompelde ik boos. Ik wisselde even een vragende blik met mijn vader en vroeg me af of hij zich bewust was van de gevolgen van het feit dat Nicole nu in Slytherin geplaatst was…

Reageer (2)

  • Oblivisci

    Snel verder!

    1 decennium geleden
  • Page394

    Oeehh!! Zo spannendd!! Snel verderr!!
    Xxxx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen