Foto bij Hoofdstuk 2.4

'Levicorpus!' schreeuwde ik. Meteen hing hij aan zijn enkel in de lucht.
'Liberacorpus!' zei hij snel, en hij viel naar beneden. Hij krabbelde overeind, richtte zijn toverstok-
'Detentio!' gilde ik. Hij werd dadelijk in touwen gewikkeld en viel op de grond. Ik grijnsde. Ik wist dat hij zo geen weerstand kon bieden. Had ik nu al gewonnen?
'Finite!' hoorde ik. Verbaasd keek ik om. Iemand uit het publiek had mijn tegenstander geholpen, waardoor zijn touwen verdwenen. Boos gemompel aan mijn linkerzijde, gejoel en gejuich aan mijn rechterzijde. Duidelijk waar wiens fans zaten.
Ik gaf me niet gewonnen en riep: 'Flipendo!' Hij viel naar achter, van het podium af. Hij was echter snel weer aanwezig tegenover me. Nog voor hij de helft van een spreuk kon uitspreken, schreeuwde ik: 'Expelliarmus!' Zijn toverstok vloog uit zijn hand, en rolde het publiek in. De kijkers werden stil, en ik hoorde het getik van zijn stok tegen de tegelen vloer. Iedereen hield zijn adem in.
'Detentio! Paralitis! Levicorpus!' gilde ik. Verlamd en in touwen gewikkeld hing hij ondertsteboven. Even was het stil. Toen barstte er een luid gejuich los. Ik glimlachte. Ik was dus tóch niet zo slecht in duelleren.
Door het gejuich merkte niemand dat de deur van het lokaal openging, en een schim voorzichtig binnenkwam. Hij zag mij, terwijl ik met mijn rug naar hem toe stond met het publiek mee te juichen. Hij grijnsde toen hij zag dat ik gewonnen had. Hij ging rustig op een stoel aan de kant zitten.
Ik wandelde rustig naar mijn tegenstander toe. 'Enervatio. Finite. Liberacorpus.' zei ik. Hij werd verlost van zijn touwen en Ontlamd. Toen viel hij met een harde smak naar beneden. Maar één belangrijk ding vergat ik: hij had zich nog niet overgegeven. Hij lag op de grond. Ik zag niet dat hij zijn toverstok pakte. Ik keek naar het publiek, of er misschien iemand bekend tussen zat.
Opeens stond mijn hart stil. Ik werd bleek en verstijfde. Daar, in het publiek, d-daar zat...
'Gommibobbi!' Nog voor ik goed kon beseffen wat er gebeurde, werd ik achteruit geslingerd. Ik voelde een harde klap. Toen werd alles zwart.

Reageer (1)

  • dodeke

    de duel is zo ged en ik kenden dentio en levicorpus nog nie thanks

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen