Samira.

Ik was echt door het dolle heen geloof ik, maar dat maakte niet uit. We liepen namelijk op het strand een plekje te zoeken, maar het was heel druk dus dat was erg moeilijk. Tsja, het was ook zomer, dus daar kon het aan liggen... Ik keek naar mijn blote voeten. Omdat het nog van dat "zachte" zand was, was het niet nat en heet aan je voeten. Ik overwoog even om mijn schoenen, die ik in mijn hand hield, weer aan te doen, maar dan zou er weer zand in komen en dat liep nog irritanter.
'Daar is misschien een plekje!' zei Maud.
Nee hè, waarom moesten we nou toch overal Tom, Karin, Kiki, Storm en Jesper tegenkomen? Dit was pas de tweedde dag! Ik zuchtte.
'Dan zitten we wel naast die gozer'.
'Nou en? Dan kunnen we lekker praten enzo? Leuk toch?'
'Je was toch niet vergeten wat hij mijn gister geflikt heeft?' vroeg ik.
'Neuj'.
Ze liep door.
'Haai mensen, hoi Tom. Ook op 't strand?'
Maud spreidde haar handdoek neer naast die van Tom en ik volgede haar voorbeeld, maar ik nam plaats aan de andere kant van Maud. Gelukkig had ik mijn bikini al aan, dan hoefde ik me hier al niet meer om te kleden.
'Alleen op 't strand?' Tom grijsde.
'Wij wel',riep Jesper erachteraan.
Kiki keek gerergerd naar Jesper. Of verbeelde ik me dat maar? Ik wist het niet meer. Ik maakte het plekje met zand een beetje gelijk en ging liggen.
'Ja, mijn ouders zijn naar een museum met mijn broertje'. Maud glimlachte.
'Heeft zij ook nog een bek?'
Ik keek Karin boos aan. Tuurlijk had ik een "bek", maar dan hoefde ze die niet zo te noemen? Ik negeerde haar en pakte de zonnebrand uit mijn tas. Die lag helemaal onderop, zodat ik de halve inhoud van de tas eruit moest halen. Ik zette de zonnebrand neer en deed de met zand besmeurde spullen weer in mijn tas. Ik voelde dat de ogen van Kiki me volgde. Toen smeerde ik me in.

'Eey! Kom ook 't water in! Het is harstikke gezellig! Tom, Jesper en Maud spatten elkaar nat in het water. Sorry, maar daar had ik even geen zin in en ik begon weer verder te lezen in het boek. Ik had het al bijna uit, en dat vond ik wat minder. Ik had deze hele vakantie iets anders voorgesteld.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen