Na achthonderd zeventigduizend kilometer zagen Loki, Krabat en FJ Asgard, ook wel ‘De gouden wereld’ genoemd. ‘Daar is Asgard’ zei Loki.
De raket landde op de het deel van de regenboogbrug die nog stevig stond. Krabat en FJ liepen met Loki mee naar het kasteel.
In de troonzaal zat Odin. Toen Odin Loki eenmaal zag, rende hij naar zijn zoon en omhelsde hem. ‘Loki! Eindelijk ben je terug. Is er niks ergs gebeurd?’ vroeg Odin. ‘Nee vader, alles is goed gegaan, maar ik had heimwee. Is er op Asgard nog iets gebeurd?’ antwoordde Loki. Odin zei: ‘Laufey en de andere ijsreuzen zijn nog een keer gekomen, maar we hebben nu een alarm en Thor heeft met behulp van Mjölnir, zijn hamer, de ijsreuzen uitgeschakeld’. Loki was opgelucht dat er nu geen ijsreuzen meer zijn.
Toen kwam Thor de zaal in. ‘Loki! Ondanks we nog hadden gevochten, heb ik je heel erg gemist!’. Thor was heel blij toen hij Loki zag en omhelsde hem. ‘Heb je het al gehoord over de ijsreuzen?’ Loki knikte ‘Goed van me hé?’ zei Thor. Loki wilde zelf eigenlijk Asgard redden van de ijsreuzen, maar toch is hij heel trots op zijn broer.
Krabat en FJ namen afscheid van Loki. ‘Ik breng Krabat terug naar de zwarte molen, als hij dat wilt’. ‘We komen je ooit nog eens opzoeken, Loki!’
Krabat en FJ vertrokken en Loki keek ze na totdat de raket nog maar een
klein puntje was...

Reageer (1)

  • EleanorCaldr

    is Loki niet ook een soort ijsreus?? -oke laat maar zitten ik snap mezelf nu ff niet-xD:$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen