Foto bij Vierzehn.

~ Alyssa Angelica Marneaf

Ik word wakker naast Thomas, naakt. Maar dan herinner ik me wat er gebeurt is gisteren.
‘Alyssa,’ hoor ik Thomas mompelen en ik draai me om. Ik kijk recht in zijn blauwe ogen.
‘We moeten ons haasten, we vertrekken over een uur,’ zegt hij nadat hij op zijn gsm keek.

Ik kijk nog een laatste keer om naar het vakantiehuisje, het was een geweldige vakantie. We hebben veel vrienden ontmoet en ik heb veel tijd met Thomas doorgebracht. Sander heeft een paar vakantievriendinnetjes gehad, dus hij geeft zich ook niet verveeld. We rijden het vakantiepark af en ik dommel in door het rustige geschok van de auto.

Ik word wakker door Sander die me aan het porren is in mijn zij.
‘Zusje, opstaan. We zijn er,’ schreeuwt hij in mijn oor. Ik zie Thomas zitten met een grijns op zijn gezicht. Sander stapt uit en haalt onze bagage uit de koffer. De hele familie zwaait ons na, behalve Thomas’ papa. Die staarde nors voor zich uit en reed weg. Ik loop naar boven de trap op, samen met mijn koffer en een beetje hulp van Sander. Uitgeput plof ik op mijn bed. Wat is een vakantie toch vermoeiend. Ook al heb ik de hele weg geslapen, ik ben nog moe. Ik trek een pyjama uit de kast en trek hem aan. Nog even kijk ik op mijn gsm en zie dat ik twee sms’jes heb. Één is Thomas, die open ik eerst.
Héé ik mis je al en ik wou dat ik weer bij je kon liggen. <3
Zin om morgen samen met Sander te komen zwemmen? Papa is niet thuis. X Thomas

Ik sms meteen terug dat het goed is en ik hem ook mis. Het tweede sms’je is van mama.
Alyssa, ben je al thuis? Ik kom morgen avond terug, ik was in het buitenland voor mijn werk. X mamsIk sms nog iets terug en knip het lampje op mijn nachtkastje uit. Mama stort zich op haar werk sinds papa’s dood. Papa heeft massa’s schulden achter gelaten en mama probeert er nu wat bovenop te komen. Ik schud de gedachte van me af en val in een diepe, droomloze slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen