Foto bij Prom ( aangepast )

De jurk die Luna aan zal hebben

Als ik de volgende dag op school aankom, hangt er een beter sfeer als gewoonlijk. Ik zie ook meteen waarom. Overal hangen affiches. Het is volgende week al. Het schoolbal. Alle jaren zit ik met Rosie een beetje aan de kant tot zij zin had om te dansen. Na een tijdje kwam ik ook wel los, en ging ik mee met haar op de dansvloer. Dan kan het me niet meer schelen wat ze van me denken. Alleen de slownummers zijn niet echt.. fantastisch. Rosie wordt altijd wel gevraagd, maar ik nooit. Kan ook niet anders. Wie zou er wel met me willen dansen? Ik ben er al aan gewend. Ik zie ook niet in waarom het anders zou zijn.

Tijdsprongetjeeee ^^

ik sta al een uur voor de spiegel. Mijn jurk heb ik al lang aan. Maar met mijn haar is niets aan te vangen. Ik heb het al proberen op te steken, een vlecht maken, echt alles. Zelfs een simpele dot wil niet lukken. Haartoy is niet echt één van mijn talenten. Ik zucht en laat mijn haar losjes over mijn schouders vallen, saai als altijd. Gelukkig is het nog een beetje lang. Na een tijdje voor de spiegel, besluit ik dat het toch hopeloos is. De bel gaat. Waarschijnlijk is het Rosie. Oké, correctie: sowieso is het Rosie. Ik doe de deur open, en daar staat ze. Waarom is zij altijd zo mooi. Het lijkt alsof ze er totaal geen moeite voor moet doen. Rosie heeft een zwarte jurk aan, net als mij. Maar zij staat er veel beter mee. We rijden samen naar het feest. Zij in de passagiersstoel. Op school is het ontspannen, zoals altijd op deze gelegenheden. Ik ga met haar naar binnen en neem me voor er het beste van te maken.

Alec P.O.V
Het feest is al goed op gang. Ik zit in een boom, te kijken naar de menigte. Na lang zoeken heb ik haar gevonden. Ze danst naast een ander meisje die er ook best goed uitziet. Maar zij is duizend keer mooier. Het meisje naast haar zegt iets in haar oor om boven de boxen uit te komen. Luna lacht. De stemming verandert ineens. Een slownummer, natuurlijk. Iedereen zal haar wel willen vragen. Maar tot mijn verbazing gaat ze blozend aan de kant zitten, en duwt haar vriendin in de richting van een jongen die naar haar zit te kijken.
Haar vriendin wijst het verzoek af. Durfde ik maar naar binnen te gaan en haar ten dans te vragen.' Ik ben Luna', had ze tegen me gezegd.' Je bent nog mooier dan de maan', fluisterde ik toen terug.

Luna P.O.V
' Waarom deed je dat nu?' vraag ik aan Rosie.' Wat?' vraagt ze schijnheilig.' Je weet wel, Maarten afwijzen'. Ik gebaar naar de jongen die links van ons staat. Hij is zo ongeveer de knapste jongen van heel het bal.' Zomaar, ik had geen zin om te slowen', zegt Rosie.
' Ik geloof je niet', antwoord ik. Ze haalt haar schouders op. Eindelijk komt er een lied op waar je echt op kan dansen, en dat ik bovendien ook nog ken. Ik zing zo hard mee als ik kan. Het kan me even niets schelen wat ze van me denken. Blijkbaar was dat het laatste nummer. De gewone lichten gaan terug aan, en de boxen gaan uit. Ik zet Rosie bij haar thuis af. Bij mij aangekomen, doe ik nog niet eens de moeite mijn jurk uit te doen. Ik kruip meteen in bed.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen