De volgende ochtend beld Sammy me wakker. Sammy is mijn buurmeisje en ze zit in dezelfde klas als mij. Ze heet eigenlijk Samantha, maar ze wil Sammy genoemd worden. 'Hoihoi, ga je dalijk mee naar het Centrum met Kars en James?'
Ik gaap. 'Ik lig nog in me bed, hoor.'
'Dan ga je er uit?' steld ze voor. Ik lach. 'Ja, dat ga ik ook. Dankje voor het wakkerbellen.'
'Maar ga je mee? Je bent nu toch al wakker gebeld.'
'Ik weet 't. Ik zal er over nadenken, goed?' plaag ik. 'Trut, moet ik je soms ontvoeren?' vraagt ze lachend. 'Ga nou mee, ik wil niet alleen met die jongens.'
'Dan moet je dat niet afspreken voordat je mij hebt gevraagd, doos. Maar goed, ik zal het je besparen, ik ga met je mee.'
'Tof. Ga dan maar gauw douchen en opmaken, want over 3 kwartier kom ik je halen.'
'Ik moet ook nog ontbijten, hoor!' zeur ik.
'Nee joh, we gaan saucijzenbroodjes eten, dat doen we toch altijd. Tot straks!'
Dat is wel waar, altijd als we in het centrum zijn kunnen we het niet laten een saucijzenbroodje te kopen. Ik stap onder de douche en maak me haastig op. Dan schiet ik in mijn geweldige nieuwe outfit, klaar om te gaan. Oh nee, mijn telefoon piept. Het is Kevin, alwéér! Heeft die gast niks te doen, ofzo? Ik druk op negeer en stop mijn telefoon in mijn zak.

'Hihihi Kars! Doe normaal man.' gil ik histerisch, als hij me optild. We zijn in midden in het winkelcentrum, en ik lach me altijd kapot met hun. Ik zou alleen nooit verliefd op ze kunnen worden, da's wel jammer. Ik weet zeker dat ik aan zo'n vriend veel meer heb dan aan een ex waar ik nog mee flikflooi en aan een andere ex die me zo'nbeetje stalkt. Maar jammer dat ik deze dus niet leuk vind. Alhoewel, misschien ga ik ooit Kars leuk vinden, maar nu vind ik hem in ieder geval niet leuk. Ik vind Thomas nog veel te leuk om zo op die manier naar andere jongens te kijken. En ja, ik moet eigelijk verder gaan met mijn leven, maar ik krijg Thomas gewoon niet uit mijn hoofd. Wat een sukkel, eigelijk.
'Oké, Sam.' zeg ik als ik en Sammy samen naar huis terugfietsen. 'Je mag me wel vaker hiervoor wakker bellen.'
'Zóvaak ga ik niet met ze daar heen, maar je hebt je zo te zien prima vermaakt. Wat vind je van Kars?'
Ik haal mijn schouders op. 'Wel leuk, maar niet leuk genoeg.' zeg ik kortaf.
'Denk je nog steeds aan Thomas?' brr, ze schijnt mijn gedachte te kunnen lezen.
'Hmhm.' antwoord ik vaag. 'Jep. Gister was ik er weer.' Ik kan mezelf eigelijk wel voor mijn kop slaan. Wie gaat er nou weer zo met zijn ex om? 't Komt vaker voor, zegt hij, en ik geloof het best, maar het gaat duidelijk voor hem alleen nog maar om de sex. Hij probeerd me in ieder geval weer zover te krijgen.
'Oh, en? Was dat moeilijk?' vraagt ze benieuwd. 'Nee, doos. Het was veel te klef aan voor exen.'
'Wat gebeurde er dan?' zegt ze opdringerig. 'Tjee, Sam. Daar ben jij nog veel te klein voor.' plaag ik haar. Ze is net 15, dus maar een jaar jonger dan ik, ik vierde namelijk een week geleden mijn 16de.
En sowieso is 15 helemaal niet 'te klein daarvoor' want ik was op mijn 15e ook met dat soort dingen bezig, en Sammy ook, daarom kan ik dit wel zeggen voor de grap.
'Hey, als je er niet over wil praten zeg je het maar hoor, maar.. Wat gebeurde er dan?'
'Nou goed, Sammy, ik zal het je uitgebreid vertellen, luister maar naar tante Chels...'

Reageer (1)

  • Deadmau5

    SAUCIJZENBROODJEEEES <333

    Omg, daar hou ik dus echt zo fkn veel van hea ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen