Nieuw paard op stal!

'Dus, je bent van plan om Broken weg te doen en die jonge Haflinger merrie Felicia te kopen?' vraagt Marc twijfelend aan Berber. Berber knikt voorzichtig. 'Menorca en ik hebben totaal geen band met Broken, en Felicia is gewoon zo'n leuke, lieve merrie dat ik haar gewoon moet hebben. De vorige eigenaar van Broken wil Broken maar al te graag weer terug hebben, dus ik kan haar elk moment dat ik wil weg doen.' legt Berber uit. Marc haalt zijn schouders op. 'Waarom neem je ze niet gewoon alle 3?' vraagt hij. Berber zucht eens. 'Je weet toch dat we daar geen plek voor hebben? We hebben in de stal plaats voor maar 2 paarden en bovendien hebben we geen tijd en geld om voor 3 paarden te kunnen zorgen.' zegt Berber. Marc knikt en zegt niks meer. Hij draait zich om en loopt het huis in. Berber kijkt hem na. Dan haalt ze Broken op en zet ze haar in de trailer. 'Broken, je gaat naar huis.' zegt Berber beslist. Ze rijdt de oprit af, en ze rijden naar de stal waar Broken vandaan komt. Als ze er zijn belt Berber aan. 'Hé, ik had je gemaild, over dat ik Broken weer weg wou doen. Ik heb haar nu meegenomen, dus je mag haar gelijk terug hebben als je wilt?' zegt Berber. De vrouw klapt enthousiast in haar handen. 'Graag!' zegt ze. Berber fronst. Als ze de pony zo graag terug wil, waarom verkoopt ze haar dan eerst? Denkt Berber. Vlug haalt ze Broken uit de trailer. Ze geeft haar aan de vrouw en samen lopen ze naar de stal waar Broken waarschijnlijk komt te staan. De vrouw zet haar erin en haalt het halster af. Ze geeft het halster terug aan Berber, en gaat dan Broken staan te knuffelen. Berber staat er een beetje ongemakkelijk bij. 'Uhm naja, je maakt het geld maar over, veel plezier met der.' zegt Berber, en vlug loopt ze terug naar de auto. En nu snel Felicia op halen!

'Zo, dus je wilt der wel?' zegt de man. 'Jep, ik heb mijn Shetlander weggedaan, en nu heb ik dus weer een plaatsje vrij voor Felicia!' zegt Berber. De man haalt Felicia op. Berber bekijkt der nog eens goed. Wat een plaatje, denkt ze. 'Is er nog iets over haar dat ik moet weten?' vraagt Berber. De man denkt even na, opent zijn mond om iets te zeggen maar bedenkt zich dan en schudt zijn hoofd. Hij geeft het halstertouw aan Berber en samen zetten ze haar in de trailer. Met een glimlach op haar mond rijdt Berber naar huis.

Als ze thuis aankomen zet ze Felicia in de stal. Menorca snuffelt wat aan haar en kijkt een beetje vreemd naar Berber. 'Ja, Menorca, dit is je nieuwe stalmaatje!' glimlacht Berber. Felicia en Menorca snuffelen nog wat, en dan sluiten ze vriendschap. Vlug rent Berber naar huis toe, om haar nieuwe aanwinst te showen aan haar man en dochter. 'Kom snel!' roept ze. Marc en Rosanne komen aangehold. 'Wat is er?' zegt Rosanne. 'Ik heb Felicia opgehaald en Broken is weg!' straalt Berber. Zodra Rosanne dat hoort stormt ze naar buiten. 'Wauw, jij bent prachtig! Wat een schitterend ding!' roept ze enthousiast. Berber kijkt tevreden aan hoe Rosanne Felicia knuffelt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen