Foto bij Vechten? - 67

Lizzie,

De vuurnatie is ontzettend machtig, zoals jij natuurlijk wel weet. Vuur is immers het machtigste element dat er bestaat. De Luchttempels zijn volledig in onze macht, net als het grootste deel van het Aarderijk en de Zuidpool. De Noordelijke Waterstam is nu onze grootste vijand, op Ba Sing Se na. Daarom heb ik besloten dat het tijd is om de Noordelijke Waterstam te onderwerpen.
Het zou fijn zijn als dat zonder bloedvergieten kon, niet? Anders moet ik behoorlijk slecht nieuws melden aan onze verpleegsters hier, die van de Noordpool afkomstig zijn. Daarom verwacht ik dat prinses Yue binnen de drie maanden haar macht ceremonieel aan mij overdraagt, zowel volgens de rituelen van de waterstam als de Vuurnatie. Als ze dat niet doet zal ik alsnog de stam met geweld overwinnen. Ik verwacht dus dat jij je uiterste best doet om de prinses te overtuigen het juiste te doen.
Als de Noordelijke Waterstam is overwonnen, op eender welke manier, zullen prinses Yue en haar familie gevangen worden genomen, samen met alle overige watermeesters en natuurlijk ook de avatar. De rest van de stam heeft niets te vrezen zolang ze keurig hun belastingen betalen.

Hoogachtend,

Vuurheer Azlaï


Geschrokken las ik de brief nog een paar keer over. Dit kon hij niet menen. Maar al snel wist ik wat me te doen stond. Zo snel ik kon haastte ik me naar het huis van Diana, waar Yue zat.
“Yue, kan ik je even spreken?”, vroeg ik. Ze schrok van mijn kwade toon.
“Wat is er?”, vroeg ze meteen.
“De vuurheer heeft een brief geschreven waar ik niet echt blij mee ben”, zei ik.
“Wat schrijft hij dan?”, vroeg Diana.
“Waar zijn de kinderen?”, reageerde ik.
“Bij mijn ouders”, zei Thomatio.
“Goed”, zuchtte ik. “Dat ze daar nog maar even blijven. We hebben heel wat te bespreken.” Ik vertelde hen wat er in de brief stond.

Reageer (3)

  • Eef95

    Het moest er eens van komen...
    ... maar het had best langer mogen duren.

    1 decennium geleden
  • Padme

    Chantage! Wat is ie vals.
    Snel verder

    1 decennium geleden
  • Niallene

    Oooh gemeen!
    Snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen