Hoofdstuk 4 - Piper & Paige

Tot nog toe had geen van haar beide familieleden gemerkt, of willen merken, dat Piper zowat aan het koken was van woede. Maar nu Paige en Leo beiden naar haar op kijken is er geen ontkomen meer aan.
"Ze zonden je naar een andere klus?! Jij ging zomaar even een klusje opknappen terwijl de hele stad letterlijk op ontploffen stond?! Als die persoon nu niet eens meer leeft heeft dat veel uitgehaald hé! Jij wist dat wij, zelfs onze eigen kinderen, in gevaar waren en je besloot maar even wat anders te gaan doen.
"Maar ja, het was natuurlijk belangrijker om één persoon die mogelijk zou sterven te gaan helpen dan eventjes te komen vertellen dat de hele stad gered moest worden....om over mijn zus nog maar te zwijgen!" Piper bedenkt dat ze haar zegje nu wel gedaan heeft. Ze haalt even diep in en denkt na over Paiges vraag. Ze is nog steeds boos maar beseft dat de redding van de stad en haar zus nu belangrijker zijn. Later zou er echter nog een hartig woordje gesproken worden over dit zogenaamde 'klusje'.
"Ik heb niet echt iemand verdacht ontmoet... Naast Meredith die sinds kort bij me werkt heb ik niemand nieuw ontmoet, maar zij ziet er mij niet echt verdacht uit. Maar langs de andere kant, je kan waarschijnlijker niet zomaar van ieders gezicht aflezen dat hij van plan is de stad te bombarderen zeker. Ik kon, jammer genoeg, ook niet aan jouw gezicht zien dat de stad zou ontploffen."
Ze kijkt Leo even boos aan, dat laatste moest er toch nog even uit.


Paige schok van de felle reactie van Piper, toch kon ze er wel inkomen. Ze hadden verdomme allemaal dood kunnen zijn. Toch vond ze het een tikje overdreven, het is niet zo dat Leo expres niets had gezegd. De Wijzen waren de boosdoender, zíj hadden Leo op een andere klus gestuurd!
"Piper, wie is Meredith? Iemand die in P3 werkt, dat weet ik. Maar heb je haar wel helemaal goed gecheckt voordat je haar aannam. Weet je zeker dat ze er misschien toch iets mee te maken heeft dat er een bom is ontploft. Het is onze enige hoop. Anders moet Leo maar even wat uitzoeken, en gaan wij even met een paar demonen 'praten'." zei Paige "Goed plan, toch?" Paige gaf Leo een veelbetekende blik en zei: "En jij, als er weer zoiets voorkomt, dat de Wijzen denken dat het onzin is, dan kom je éérst naar ons toe. Begrepen?"


"Goed plan?"
Piper is nog altijd niet overtuigd.
"Ik heb toch al gezegd dat ik nog niet zo goed weet of dat wel zo'n goed plan is. We staan al een tijdje op non-actief en we hebben geen idee waar Phoebe uithangt -als ze nog ergens uithangt-, maken we het onszelf niet moeilijk op deze manier?"
Piper zucht diep, voor de zoveelste keer die dag.
"Leo weet jij waar Phoebe is en belangrijker of ze in orde is?"


Paige voelt zich een beetje beledigd omdat Piper haar plan, eigenlijk meer een idee en niet eens zo'n slechte volgens haar, zo afkraakt. Maar ze houdt het voor zich. Het gaat nu in eerste instantie om Phoebe.
"Nou, Leo. Kom op, voor de draad ermee!" zegt Paige terwijl ze Leo hoopvol aankijkt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen