Hoofdstuk 2 - Piper & Paige

Piper schrikt zich een hoedje als Paige ineens onaangekondigd en druk pratend achter haar verschijnt. Ze draait zich vlug om en probeert te begrijpen wat Paige allemaal ratelt, maar stelt vast dat dat niet gaat lukken.
"Paige jezus je laat me schrikken! Ik begrijp helemaal niets van wat je allemaal zegt. Probeer het me eens rustig uit te leggen."
Paige probeert te kalmeren en alles opnieuw, maar dan rustig, uit te leggen. Piper luistert aandachtig en probeert kalm te reageren hoewel ze zelf helemaal niet gerustgesteld is door haar eigen woorden. "Paige, Phoebe is vast wel in orde. Ik bedoel je hebt toch niet echt gezien dat ze gewond is -of nog erder dan dat- dus misschien is ze wel naar haar werk ofzoiets. Dit is heel belangrijk nieuws en ze werkt tenslotte bij een krant..."
Piper staat te knikken alsof ze zo haar eigen woorden zal gaan geloven.


Door Pipers woorden wordt Paige weer een beetje rustig, maar toch vertrouwd ze het niet helemaal. Er zouden zo maar eens demonen achter kunnen zitten, dat zou niet heel erg raar zijn.
Paige loopt richtig de bank en laat zich vallen. "Oh, Piper. Ik hoop echt dat Phoebe naar haar werk is. Ik zou echt niet weten wat ik zou moeten doen als.." Paige maakt haar zin niet af, maar ze kan merken dat Piper wist wat ze bedoelde.
Dan schiet haar ineens iets te binnen. "Piper, ik weet niet echt hoe ik dit moet zeggen. Maar het gebeurt niet vaak dat in San Fransisco zoiets voorkomt, -behalve als er iets magisch achter zit- denk jij wat ik denk?" en ze kijkt Piper met een ongeruste blik aan.


Piper weet precies wat Paige bedoelt en ze zit net de verdomde telefoon te vervloeken omdat die niet werkt door de ontploffing, wanneer ze merkt dat Paige wat zegt.
"Sorry, wat zei je?"
Paige herhaalt haar vraag.
"Tja, natuurlijke rampen tot daar aan toe maar zo'n explosie is inderdaad niet echt alledaags. Maar er is al zolang geen demonaanslag meer geweest, waarom dan nu ineens wel?"


Paige begrijpt het zelf ook niet helemaal, maar er moet een verklaring voor zijn. Dat móét gewoon. Op wie moet ze anders wraak nemen als Phoebe echt... Ze durft er niet aan te denken. Maar toch kan ze het niet loslaten.
"Omdat... Misschien, je weet wel. Stilte voor de storm. Dat ze ons gewoon uitlokken. Dat ze zich sitl houden zodat wij hier niets achter zoeken?" Paige peilt Pipers reactie en gaat verder "Kunnen we niet even wat onderzoek gaan doen. Even met een paar demonen praten, je weet wel."


"Zonder Phoebe?", Piper twijfelt. "Ik weet het niet Paige, we staan al een tijdje op non-actief en dan met z'n tweeën wat demons proberen te doen praten, is dat nu wel zo'n goed idee?"
Ze staat op en gaat door het raam kijken.
"We zouden moeten uitzoeken waar Phoebe is maar die stomme telefoon werkt maar niet en we kunnen amper naar buiten, het is te gevaarlijk. Net voor jij hier kwam lieten ze een noodbericht horen om mee te delen dat iedereen beter blijft waar hij is."
Ze gaat in de zetel zitten en zucht.
"We zullen even zien wat Leo ervan denkt, misschien weet hij meer. LEO!"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen