Foto bij Joker, when will I see you again? 35 - Farwell

'Iedereen,

Ik wil jullie voor niks bedanken, helemaal niks. Misschien had ik het wel gedaan als jullie niet meer in mijn leven waren gekomen. Maar nu kan ik jullie alleen maar haten met heel mijn hart, wens ik nog harder dan ik ooit heb gewenst, dat jullie mij nooit hadden gevonden daar op die vuilnisbelt. Jullie maakten mijn leven alleen maar meer miserabel, alleen en koud dat het al was. Ik kan het jullie ook niet vergeven dat jullie mijn grootste liefde en mijn eerste, beste vriendin hebben vermoord. Mijn zelfstandigheid, mijn zangcarrière, mijn alles hebben jullie afgenomen.

Des ondanks dat jullie mijn wel hebben mee genomen naar dit herenhuis, heb ik er in de eerste maand van genoten, maar ik hoor hier niet te zijn en hoe langer jullie mij hier vast hielden, hoe ongelukkiger ik werd. Ik kon niks doen dat ik wilde, ik mocht Joker niet zien..

Mijn ontsnapping was de enige poging tot weer wat geluk, en dat lukte, tot drie weken geleden, toen jullie perse alles moesten komen verpesten,..alweer! Jullie vermoordden mijn geliefden en daarbij ook mij. Nogmaals wil ik jullie voor niks bedanken en hoop dat jullie mij nu voor altijd en eeuwig met rust laten.'


Het opgerolde briefje zit ingesloten in mijn verstijfde hand, mijn lichaam bungelt nog een beetje. De strop om mijn nek had meteen mijn strottenhoofd gebroken, waardoor ik meteen verlost was van alles. Gelukkig was mij dit wel gegund. Ik vond dat ik een brief voor ze moest achterlaten, al zou het ze waarschijnlijk niks uitmaken. Ik had mezelf in de nacht opgehangen aan de dikke eik achteraan op het land. Het zou waarschijnlijk wel even duren voordat ze mij zouden vinden, of Sebastian zou mijn bloed moeten ruiken. Ik wilde geen risico lopen dat ik langzaam zou stikken en had daarbij eerst mijn polsen met pijn doorgesneden, waarna ik mij van de dikke tak van eik heb laten glijden en gelijk mijn nek brak door de strop. Mijn ouders, wist ik nog, zeiden altijd 'neem het zekere voor het onzekere', dat was voordat ze mij op straat pleurden. Maar nu, hierboven ben ik terug bij Joker en Misah, helaas ook mijn ouders die blijken te zijn omgekomen in een ongeluk, is alles beter dan op aarde.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen