Foto bij Vertrouwen - 37

Niet veel later was Yue terug.
“Ik zal je ogen maar eens open doen, zeker”, zei ze lachend.
“Graag”, zei ik blij. Ik hield me muisstil. Ik voelde hoe Yue iets nat en warm tegen mijn ogen drukte, en zachtjes wreef. Nadien droogde ze het af.
“Probeer eens of het er allemaal af is”, vroeg ze. Ik opende mijn ogen.
“Dat doet deugd”, zuchtte ik. “Bedankt.”
“Graag gedaan”, glimlachte ze. En plagend vervolgde ze: “Je dacht toch niet dat ik je elke dag zo eten zou geven. Eén baby is meer dan genoeg hoor.”
“Zèg”, protesteerde ik lachend. Ik keek haar aan. “Maar ik meen het, echt, bedankt voor alles. Ik bedoel, je bent zo vriendelijk, en zo geduldig. Terwijl je niet eens weet of ik wel te vertrouwen ben.”
“Lizzie, ik heb me nog nooit vergist in iemand. Ik vertrouw je. Ik moest alleen die test doen omdat ik prinses ben, en verantwoordelijk ben voor mijn volk.”
“Maar waarom ben ik dan zelf zo bang voor die test?”
“Het komt wel goed”, suste Yue.
“Ik hoop het”, zuchtte ik. “Maar wat als …”
“Dat zullen we dan moeten zien”, zei Yue kalm.
“Oké”, stemde ik aarzelend in. “Ik zal mijn brief dan maar eens lezen zeker.”
“Brieven, bedoel je”, grinnikte Yue. “Het zijn er drie of vier.”
“Oh”, zei ik verbaasd. Ik liep naar mijn bed om ze te nemen, en ging dan weer bij Yue aan tafel zitten. Het waren er vier, die netjes samen opgerold waren. Bij het lezen van de eerste schoot ik meteen in de lach.

Lizzie

Sinds wanneer sprak de vuurheer me aan met mijn voornaam? Ik had hem nooit persoonlijk ontmoet. Wel één keer gezien, toen hij de soldaten kwam toespreken, maar ik geloof nooit dat ik hem toen in de groep ben opgevallen.

Ik hoop dat je deze brieven ontvangt, ze zijn zeer belangrijk. Ik heb besloten jou te schrijven, omdat ik denk dat jij de meeste kans maakt ze te ontvangen. Aangezien ik besef dat de waterstamprinses mogelijk ontdekt dat je deze brieven ontvangt, heb ik besloten er meerdere te schrijven. De eerste, deze dus, is enkel bedoeld om je instructies te geven over wat je met de brieven moet doen. De tweede brief mag je aan de prinses laten lezen als ze er om vraagt. Wat er in staat is niet helemaal waar, maar als ze merkt dat je een brief ontvangt en hem wil lezen, is het een goede manier om haar niet te veel informatie te geven, en haar vertrouwen verder te winnen. De derde brief is uitsluitend voor jou bestemd, je mag hem aan niemand anders laten lezen. De vierde brief is voor de admiraal. Hij is zeer belangrijk, dus probeer er alles aan te doen hem te bezorgen zonder iemand het merkt.
Hoogachtend
Vuurheer Azlaï


“Wat is er zo grappig?”, vroeg Yue me.
“De vuurheer heeft echt overal aan gedacht, behalve aan het feit dat jij de brieven zou aannemen”, lachte ik. Ik gaf haar de brief, en las zelf de volgende. Die stond boordevol leugens. Ik schudde mijn hoofd, en gaf hem ook aan Yue. “Niet geloven wat er staat”, waarschuwde ik haar. Ik nam de derde brief, die voor mij persoonlijk was.


Héhé, ik laat jullie lekker nog even wachten op het antwoord van de geestelijken :P
Jullie krijgen het in hoofdstuk 39
Maar... Als iemand het kan raden, en dat in een reactie zet (bij dit hoofdstuk of het volgende), winnen jullie een DEELTJESBOMBARDEMENT. Succes!
(ik ben er toch zeker van dat het niet gaat lukken (A))

Reageer (3)

  • dayxdreamer

    Ze is super belangrijk voor de waterstam
    Ze is de avatar
    Ze stamt af van een zekere Aang, Catara, Sokka, Zuko, Azula...
    Ze is te vertrouwen maar zal hen later in de steek laten.
    De geesten weten het gewoon zelf niet
    Ze zal uiteindelijk tegenover haar zus/vuurprinses komen te staan.
    Ze is de enige die het verraad van iemand anders tegen kan gaan.

    Oké nu ben ik zo ongeveer uitgeput. Geldt dat deeltjesbombardement ook nog als we het bij het volgende raden?

    1 decennium geleden
  • Allysae

    hmmmm
    is ze soms voor de helft te vertrouwen en voor de helft niet
    snel verder

    1 decennium geleden
  • Padme

    Snel verder, en heb geen idee wat er komt.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen