De twee volgende weken gaan al snel voorbij. Samen met Draco heb ik de kast gemaakt. Eindelijk kunnen de dooddoeners komen doen wat ze willen komen doen. Vandaag gaat het gebeuren. Vandaag gaat Dumbledore sterven. Ik open mijn dagboek en begin te schrijven.
Liefste dagboek,
Ja, vandaag gaat het gebeuren. Ik & Draco hebben de kast aan de praat gebracht. Over twee uur gaat Draco naar het kantoortje samen met de dooddoeners. Hij zei me dat ik zeker niet mocht komen. Omdat ik dan misschien kan worden verdacht. Maar natuurlijk ga ik dat niet doen. Ik ga de onzichtbaarheidsmantel van Harry "lenen" en daaronder naar het kantoortje sluipen. Zo kan niemand me zien, toch?

De deur slaat open en Harry komt binnen. Snel slaag ik het boekje toe.
'Ginny is er niet.' Zeg ik.
'Ik kwam eigenlijk vragen of je mijn ontzichtbaarheidsmantel hebt gezien? Ik ben hem kwijt.' Zegt Harry terwijl hij de kamer rondkijkt.
'Waarom zou hij hier liggen?' Zeg ik zenuwachtig. Hij haalt zijn schouders op en kijkt nog snel eens rond.
'Dan ga ik maar eens verder zoeken.' Zegt hij nog en verlaat de kamer.

Zo snel als ik kan sluip ik door de gangen. Ik hoor de stem van Bellatrix en loop nog ietsje sneller. De deur van het kamertje staat nog open en ik loop naar binnen. Ik ga op een plek staan waar niemand mij kan zien en trek de mantel af.
'Doe het, Draco!' Hoor ik Bellatrix roepen.
'Alexis?' Ik schrik me een ongeluk en kijk onschuldig achter mij. Daar staat niemand minder dan Harry Potter. 'Ik wist het wel! Jij zit hier achter, samen met Malfoy!' Ik schud mijn hoofd. 'Je wist hier al zo lang van en je hebt niets gezegd! Hoe durf je?!' Plotseling is het daarboven helemaal stil maar Harry heeft het nog niet door. 'En je hebt mijn mantel ge-'
'Harry! Shht! Ze kunnen ons horen!' Fluister ik. Maar het is al te laat. Ik word samen met Harry meegetrokken naar boven. Dumbledore kijkt geschrokken naar Harry en Draco kijkt me ook hoofdschuddend aan.
'Waarom luisteren jullie ons af? Draco, ken je hun?' Draco knikt langzaam. 'Wie zijn het?' Hij slikt en kijkt me doordringend aan.
'Alexis-'
'Bedoel je de dochter van The Lord?!' Roept een andere dooddoener uit het niets. Ik heb hem nog nooit gezien maar hij kent me blijkbaar wel. Bellatrix slikt en wordt iets bleker.
'Pas op! Ze kan gevaarlijk zijn!' Roept ze naar de dooddoeners.
'Alexis, doe iets?!' fluisterd Harry in mijn oor. Wat moet ik nu doen? Mijn vrienden verraden of mijn familie?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen