De eerste opdracht zal er als volgt uit zien:
Bedenk een personage, hiervoor moet je de volgende lijst gebruiken:

Het is de bedoeling dat je deze zo uitgebreid mogelijk maakt, deze beschrijving heb je namelijk ook nodig voor een volgende opdracht. Voor deze opdracht moet je daarom ook minimaal 700 woorden gebruiken (exclusief de woorden van het lijstje).

Algemene Informatie
Volledige naam: Eduard Christiaan de Groot
Roepnaam: Eduard
Bijnaam: Door zijn familie wordt Eduard vaak simpel Edu genoemd, terwijl zijn vrienden hem bij zijn achternaam noemen.
Leeftijd: 19
Geboortedatum: 14 augustus 1992
Geslacht: Man
Ras (mens, vampier, alien, weerwolf etc.): Mens
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats: Delft

Uiterlijk
Lengte: Een meter vijfentachtig
Gewicht: Vijfenzeventig kilo
Lichaamsbouw: Eduard is redelijk “normaal” gebouwd. Hij is niet dik of dun, zeker niet tenger maar ook niet overdreven gespierd. Hij traint sinds kort wel elke dag om wat meer spieren te ontwikkelen.
Ogen: Eduard heeft heel donkerbruine ogen. De kleur van zijn irissen ligt dicht tegen het zwart van zijn pupillen aan.
Hij heeft amandelvormige ogen die een tikkeltje aan de kleine kant zijn. Ze worden omringd door korte, zwarte wimpers.
Haar: In tegenstelling tot zijn ogen, is zijn haar juist vrij licht. Hij heeft grove, blonde krullen. Zijn haar is vrij kort, zijn krullen rijken tot halverwege zijn oren.
Gezicht: Eduards gezicht is opvallend symmetrisch. Alleen een twee moedervlekken op zijn linkerkaak breken deze symmetrie.
Eduard heeft een beetje een groot voorhoofd, maar dit wordt verbloemd door zijn krullen.
Eduards neus is recht, gemiddeld van grootte. Hij heeft hoge jukbeenderen en een vlijmscherpe kaaklijn, een combinatie die niet vaak voor komt. Door zijn lichte huid lijkt het alsof hij continu blosjes op zijn wangen heeft staan. Zijn lippen zijn, in tegenstelling tot zijn ogen, iets voller dan gemiddeld en lichtroze van kleur. Zijn onderlip is voller dan zijn bovenlip.
Kleding: Eduards kledingsmaak is niet heel bijzonder. Hij draagt het meest gewoon jeans met een shirt (vaak met een grappige print of tekst), een vest en een paar sneakers. Soms worden het shirt en het vest vervangen door een overhemd. Hij draagt nooit attributen; geen petten, geen haaientandkettingen, niets.
Overig: Eduard heeft op zijn linkerbeen een litteken. Op zijn zeventiende heeft hij zijn been op een vervelende manier gebroken: zijn scheenbeen was geheel doormidden en kon niet met alleen gips rechtgezet worden. Tijdens een operatie zijn er pinnen in zijn bot gezet, in de hoop dat die zijn been recht zouden houden. Het werkte, maar Eduard heeft er een litteken van zo’n twintig centimeter aan overgehouden.

Innerlijk
Karakter: Eduard is een hartstikke aardige jongen. Hij is sociaal zeer begaafd en zet met zijn glimlach zo iedereen naar zijn hand. Hij behandelt iedereen als gelijk, hij geeft niet om hoeveel geld je hebt of om met wie je omgaat. Iedereen die hij ontmoet begint bij hem met een schone lei, ondanks alle verhalen die hij misschien van tevoren gehoord kan hebben. Hij wil zelf niet dat mensen anders over hem gaan denken door simpele roddels, dus kijkt zelf ook met een neutrale blik de wereld in. “Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden” is een zin die beter bij hem past dan bij wie dan ook.

Eduard is bereid mensen die de fout in zijn gegaan meerdere kansen te geven. Hoeveel dat er zijn, ligt er aan hoe lang hij diegene al kent en hoe erg degene het heeft verprutst. Hij is van mening dat iedereen op z’n minst een tweede kans verdient, maar enkelen krijgen er ook zeker niet meer.
Als je het eenmaal bij Eduard hebt verpest, dan heb je het ook echt grandioos verpest. Als zijn kansen en zijn geduld voor jou op zijn (iets dat niet vaak gebeurt), moet je er niet op rekenen dat hij je in de nabije toekomst met hetzelfde respect en geduld behandelt als hij eerst deed. Hij vertelt het recht in je gezicht als je over de grens bent gegaan, waardoor de meeste mensen daarna geen contact meer zoeken. Mensen die zich met hem blijven bemoeien, negeert hij of vraagt hij kalm om weg te gaan. Deze jongen is vrijwel onmogelijk om uit zijn tent te lokken.

Eduard is dan ook heel erg geduldig. Daarom geeft hij ook bijles in scheikunde, natuurkunde en wiskunde (drie van de vijf vakken waar hij een acht voor had bij zijn eindexamens) aan middelbare scholieren die het nodig hebben. Eindeloos lang helpt hij met het maken van opdrachten en legt telkens uit wat er misgaat. Er is engelengeduld voor nodig, maar uiteindelijk krijgt de leerling het vrijwel altijd onder de knie.

Door deze bijlessen, waar hij er zeker rond de tijd van de examens veel van geeft, heeft Eduard het nog drukker dan de gemiddelde student. Hij probeert zijn aandacht en energie zo goed mogelijk te verdelen. Hij is altijd bang dat hij zijn vrienden en vriendin verwaarloosd.

Sommigen maken misbruik van Eduards vriendelijkheid door te veel van hem te vragen. Deze negentienjarige heeft er namelijk nog wel eens moeite mee om ‘nee’ te zeggen. Hij voelt zich schuldig als iemand in de problemen komt nadat er om zijn hulp is gevraagd, maar hij deze niet heeft verleend.

Eduard heeft een gevoelig punt: zijn vriendin Jade. Ze zijn al ruim anderhalf jaar samen (sinds 28 december 2009) en hij is altijd heel erg bezorgd over haar. Hij is heel bang dat haar iets overkomt en wil haar zoveel mogelijk beschermen. Gelukkig ziet hij zelf ook in dat hij dat niet altijd kan en dat het sowieso het grootste deel van de tijd nutteloos zou zijn, dus probeert hij het impuls om continu te proberen al het kwaad en alle ellende uit zijn meisje d’r wereld te houden te onderdrukken.

Ook is hij snel jaloers als het op Jade aankomt. Hij houdt er niet van als andere jongens zijn meisje als lustobject bekijken. Hij zal zijn irritatie niet laten merken en al helemaal niet de confrontatie aan gaan, maar slaat wel snel een beschermende arm om haar heen.
Hobby's: Als Eduard nog wat tijd over heeft tussen alle colleges, werkgroepen, bijlessen en afspraken door, pakt hij vaak een boek. Hij vindt het altijd interessant om de ontwikkeling van de personages te bekijken en na te denken over wat hij allemaal anders zou doen dat het hoofdpersonage.
Hartenwens: Eduard wil simpelweg een gelukkig leven lijden. Slagen voor zijn studie, een goede baan en een relatie lijken hem belangrijke factoren hierin.
Grootste Angst: Eduard is heel bang dat hij dierbaren, en dan vooral Jade, kwijtraakt. Zeker sinds Jade een aanrijding heeft gehad, is hij hier bang voor.
Toen Jade in het ziekenhuis belandde, had Eduard het gevoel dat hij heeft gefaald. Mensen kregen een kant van hem te zien. Hij trok zich vrijwel geheel terug van alles en iedereen, kwam alleen nog maar naar buiten voor school omdat het verplicht is. Hij at amper, sliep weinig. Hij stortte zich volledig op zijn schoolwerk, maar gaf geen bijlessen meer.
Al zijn vrienden waren bezorgd om de jongen die normaal altijd zo sterk leek en juist voor hen leek te zorgen, en nu volledig ingestort was. Het was hartbrekend om deze jongen op die manier te zien. Jade betekent alles voor hem, zij is zijn wereld. Het liefst wilde hij geen seconde van haar ziekbed wijken, maar de school en het ziekenhuis verboden hem dat.

Twee weken later werd Jade uit het ziekenhuis ontslagen. Eduard leefde weer op, maar is tot op de dag van vandaag nog bezorgder over het meisje dan hij al was. Het liefst zou hij haar continu bij zich houden om te zorgen dat haar niets overkomt.
Levensmotto: Eduard heeft geen levensmotto. Hij heeft nooit echt de tijd om over dat soort dingen na te denken.
Turn-ons: Eduard valt op meisjes met een goedwerkend stel hersens en die ook gebruiken. Tot zijn verbazing zijn er meisjes die bedacht hebben dat het charmant, leuk, of wat dan ook zou zijn om dom te doen terwijl je dat niet bent. Hij snapt echt niets van dat soort meisjes.
Turn-offs: Eduard houdt totaal niet van meisjes die roken. Toen hij dertien jaar oud was, is hij zijn lievelingsoom (die een kettingroker eerste klas was) verloren aan longkanker.

Dagelijks leven
Beroep/opleiding: Eduard is bezig met zijn tweede jaar Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Ondanks de numerus fixus hoefde hij zijn eerste jaar niet te loten, aangezien hij cum laude was geslaagd en dus in een keer werd aangenomen.
Seksuele geaardheid: Heteroseksueel
Beste vriend: Eduards beste vriend heet Alex, Alex van Eysden. Hij volgt dezelfde studie als Eduard, dat is dan ook waar ze elkaar ontmoet hebben. Alex volgt echter twee studies, waardoor hij weinig tijd heeft en ze elkaar niet heel erg veel zien. Ze lunchen wel elke dag samen (of met meer).
Alex en Eduard lijken qua innerlijk vrij veel op elkaar. Hij is sociaal, kalm en hecht veel waarde aan vertrouwen. Alex zou echter wat minder snel over zich heen laten lopen en geeft het duidelijk aan als mensen te veel van hem vragen.
Relationele status: Eduard heeft dus al meer dan anderhalf jaar een vaste relatie met Jade.
Broer(s)/zus(sen): Eduard heeft een halfzus, genaamd Marilou. Ze hebben niet dezelfde vader; Eduard is voortgekomen uit het eerste huwelijk van zijn moeder, terwijl de komst van Marilou (en dus hun moeders vreemdgaan) de reden was voor het beëindigen van dit huwelijk.
Marilou is een stuk jonger dan Eduard, in juni is ze veertien jaar geworden. Vroeger dacht Eduard dat het Marilou haar schuld was dat zijn ouders uit elkaar waren, en mocht haar daarom dan ook totaal niet. Toen hij echter wat ouder werd en wat meer verstand van zaken kreeg, snapte hij dat zij er net zo min als hij aan kon doen. Sindsdien kunnen de twee een stuk beter met elkaar opschieten en vervult Eduard dan ook de rol van een grote, stoere broer. Zeker toen ze nog wat jonger waren, waren bijna al Marilou’s vriendinnen ‘verliefd’ op deze jongen.
Erg vaak zien ze elkaar niet meer sinds Eduard het huis uit is, alleen als hij in het weekend thuis is. Hij komt dan vaak bij de voetbalwedstrijden van Marilou kijken om haar aan te moedigen, dit speelt ze namelijk op redelijk hoog niveau.
Ouders: Eduards ouders zijn gescheiden omdat zijn moeder dus is vreemdgegaan. Zijn moeder is ondertussen hertrouwd – met Marilou’s vader – en zijn vader heeft een vriendin.
Vroeger was Eduard doordeweeks altijd bij zijn moeder, Susanna, en in het weekend bij zijn vader, Erik. Ze woonden slechts een paar straten uit elkaar, maar Eduard vond het sjouwen toch elke keer weer vervelend. Hij liet dit echter niet merken.
Tegenwoordig is hij ongeveer even vaak bij zijn vader als bij zijn moeder te vinden. Met beiden kan hij goed omgaan, net als met hun partners. Hij neemt Jade ook vaak mee, aangezien iedereen dol op haar is.

Rond de tijd van de scheiding hadden Eduards ouders heel vaak felle ruzie, maar dat is vanzelf opgehouden toen ze een tijdje apart woonden. Sindsdien gaan ze erg vriendschappelijk met elkaar om, en zijn er dus ook geen problemen tijdens familiegelegenheden als bijvoorbeeld verjaardagen.
Huidige woonplaats (Bij de ouders, in een appartement, etc...): Eduard heeft een eigen kamer in Delft. Zijn ouders helpen met het betalen van de huur, dus hij is nog niet geheel zelfstandig, maar hij probeert dat wel zo snel mogelijk te zijn.
Trots: Jade. Af en toe kan hij nog steeds niet geloven dat dat mooie meisje écht de zijne is.
Korte biografie: Eduard is in Rotterdam geboren, en heeft daar vrijwel heel zijn leven gewoond. Pas toen hij op kamers ging, verhuisde hij naar Delft.
Eduard was slechts vier jaar oud toen zijn ouders gingen scheiden. Het was heel erg verwarrend voor hem, en net toen hij erg aan gewend was, werd zijn halfzusje geboren. Zoals al gezegd is, dacht hij eerst dat het haar schuld was dat zijn ouders niet meer samen waren.
Naast dit familiedrama heeft Eduard een heel normaal leven, afgezien van het ongeluk van Jade en de operatie aan zijn been.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen