Foto bij 1.0 Alisha Jacky Carter

Alisha Jacky Carter


´Ali, het wordt tijd dat je naar je casting gaat´, schreeuwt mijn moeder naar boven. Gehaast trek ik mijn Iphone uit de oplader en gooi hem in de tas.
Ik loop met korte passen naar de woonkamer en neem de appel van mijn moeder aan. Gelijk neem ik er een korte hap van. ´Ali, je weet hoe belangrijk deze campagne is. Ik weet zeker dat je een kans maakt schat´.
Geïrriteerd rol ik even met mijn ogen. 'Ja mam. Ik doe mijn best en dat weet je'. Het is niet makkelijk om op 16-jarige leeftijd op het punt te staan door te breken als model.
Niet veel later verlaat ik het appartement en sta op de drukke straat van Fifth Avenue. Voor me strekt Central Park zich uit. Ik houd een taxi aan en geef het adres van de casting. Je zou denken dat het gezicht van het nieuwe luchtje van Gucci worden ieder meisjes grote droom is, maar misschien wel niet die van mij. Alles was verpest sinds hij me had verlaten. En ook al is het alweer bijna 2 en een half jaar geleden, ik mis het nog altijd.
Toch is het sinds we in New York wonen makkelijker om me op mijn verdere leven te focussen. Een modellencarrierè, nieuwe vrienden, nieuwe school. De poster van deze campagne zal door heel de stad te zien zijn. Overal zal iedereen me herkennen. De droom die ik al zo lang op de eerste plek probeer te krijgen en misschien ook wel zijn aandacht zal trekken.
Ik heb nooit aan hem toe willen geven hoe kapot ik er van was. En zoals hij vroeg heb ik nooit meer wat van me laten horen. Als ik dit doe gaat er verandering in komen. Alisha Carter zal over het hele land in bladen en op foto`s staan. Ik heb pas door dat de taxi gestopt is al de chauffeur me roept. 'Mevrouw, we hebben de bestemming bereikt'.
Zodra ik uit de auto stap hoor iemand enthousiast gillen. Ik stop mijn vingers in mijn oren en grijns blij om haar te zien. 'Ali Carter! Jij gaat het maken vandaag!'
Voor me staat een Victoria die schijnbaar door het dolle heen is. Een model van dezelfde agency en tevens mijn allerbeste vriendin. Ze neemt het modellenwerk niet zo serieus als ik, maar ik weet zeker dat als ze dat wel zou doen ze de echte top zou kunnen bereiken.
Ik beveel haar dat ze ietsje moet kalmeren en neem haar dan mee naar binnen. Op naar de grote casting.

Een uurtje later stappen we samen weer naar buiten. 'Ja Ali, ik zag wel hoe ze keken. Binnekort zal je over in het land te zien zijn. Moet je bedenken wat voor vette dingen we dan allemaal kunnen doen. Misschien dat zelfs hij je wel herkent'. Meteen veranderd mijn glimlach in een grimas. 'Vic, je weet dat ik dat niet wil'.
Ze duwt even zachtjes tegen me aan. 'Sorry, dat had ik niet mogen zeggen. Zullen we dan nu naar de Starbucks om te vieren dat het zo goed ging'.
Typisch Vic, ze weet niet eens zeker of het echt zo goed ging en besluit meteen om het te vieren. Maar dat is ook wel waarom ik zo dol op haar ben. Altijd in voor een feestje en lekker gek. Ze weet precies hoe ver ze kan gaan en is trots op me, wat ik ook doe.

Als ik later die middag thuiskom nadat ik met Victoria naar de Starbucks geweest ben en vervolgens nog ben wezen shoppen, Vic wil het altijd groots vieren, komt mijn moeder meteen op me afgestormd. 'Lieverd, de agency heeft zojuist gebeld'.

Reageer (3)

  • IHaveNoLife

    He Grappig mijn zusje van 6 heet ook alisha lol

    1 decennium geleden
  • miistletoe

    je hebt een abo erbij ;3

    1 decennium geleden
  • Fredo

    Je schrijfstijl bevalt me, echt. Ik neem abo ;3 Snel verder.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen