Foto bij 63| The Truth

Dankjewel voor alle lieve reacties ^^
@Alohomorize
Hahah :'D


Zoals gewoonlijk startte op maandag alle lessen weer. Maar voor sommige leerlingen was het toch wel anders. Fay kon tijdens het ontbijt aan niks anders denken dan aan Draco. En dat was nogal vreemd, aangezien Ron haar vriendje was en ze eigenlijk aan hem hoorde te denken. Vooral omdat ze het voor de eerste keer jammer vond dat ze geen toverdranken had vandaag.
Anders zou het wel een stuk makkelijker geweest zijn om Draco te spreken.
''Weetje''Begon Ron, die tegenover haar zat samen met Harry.
''Hermione zegt nu echt geen woord meer tegen me. Niet dat ze dat de laatste tijd al eerder deed, maar ze zei eerst altijd wel 'hoi' als ze me zag.'' ''Hmm''Zei Fay vaagjes en absoluut niet aanwezig. Niet dat Ron daar veel van merkte omdat hij vervolgens naar Harry keek. Harry miste Hermione wel. Hij zag haar dan wel, maar ze was telkens in gezelschap van twee meisjes die hij niet echt kende. En omdat ze eigenlijk nooit meer bij hun kwam zitten vroeg hij zich af of Hermelien misschien de vriendschap wilde verbreken. ''Ze draait wel bij''Antwoordde Harry alleen maar en bladerde weer verder door zijn toverdranken boek dat op de tafel lag. Ron besloot zijn eten maar weer aan te vallen aangezien niemand blijkbaar echt zin had om te praten.


Tijdens de lessen had Fay amper aandacht voor haar werk. Zodat ze tijdens gedaanteverwisseling haar gans in een duif veranderde in plaats van een zwaluw. Toen ze uiteindelijk na hun les bezweringen pauze hadden was Fay dan ook erg opgelucht. ''Zullen we naar de binnenplaats gaan?''Stelde Harry voor, die het daar meestal het rustigste vond.
''Ja, prima''Zei Fay terwijl ze door de drukke gang liepen en ze gaapte even. Ze was vandaag echt totaal niet druk of zo. Aan de buitenkant dan.
Fay streek even een pluk haar uit haar gezicht en bedacht zich toen dat ze misschien niet beter op zoek kon gaan naar Draco. Maar dat was niet nodig aangezien ze hem al zag staan samen met zijn vrienden Blaise Zabini, Crabbe en Goyle. ''Ron, Harry gaan jullie anders alvast.''Zei Fay waarna ze bleef staan. ''Ik moet nog.... Uhm naar het toilet.''
''Zal ik anders mee gaan?''Stelde Ron voor. ''Ron, ik kan heus wel alleen naar de wc. Je hoeft echt niet mee''Zei Fay geamuseerd waardoor Ron een rood hoofd kreeg van schaamte. ''Tuurlijk, ik begrijp het. Stom voorstel''Mompelde Ron nog steeds met een rood hoofd terwijl Harry zachtjes lachte. Fay wachtte tot Ron en Harry uiteindelijk een heel stuk buiten gehoorafstand waren en greep toen haar kans. Ze liep snel langs de leerlingen van verschillende afdelingen heen tot ze dicht genoeg bij Draco was om hem te roepen. ''Draak!''Zei ze vrolijk toen ze voor zijn neus stond en ze negeerde de blikken van Blaise, Crabbe en Goyle. Draco keek echter een beetje verbaast. Hij had niet verwacht dat ze nog oog voor hem zou hebben nu ze met die Weasel ging. ''Hoi''Zei hij iets arroganter dan hij had bedoelt. Maar dat merkte Fay niet, ''Kan ik je misschien even spreken?''Vroeg ze. ''Ja, dat kan je''Antwoordde Blaise voor Draco iets kon zeggen. ''Dus zeg maar wat je te zeggen hebt, Mo-''
Blaise maakte zijn zin echter niet af toen hij Draco's waarschuwende blik zag. ''Let maar niet op hem''Zei hij tegen Fay. ''Ik neem aan dat je me onder vier ogen wilt spreken?'' Fay knikte en Blaise floot wat Draco irriteerde. ''Zout op''Snauwde hij tegen Blaise, Crabbe en Coyle.
Crabbe en Coyl draafde meteen weg als gehoorzame hondjes. Draco wist dat zolang hij ze maar gewoon zijn huiswerk liet overschrijven ze alles deden wat hij zei. Alleen Blaise bleef staand met een brede grijns. ''Doe maar gewoon alsof ik er niet ben''Zei hij. ''Ik zweer het als je nu niet-''Begon Draco omdat hij zich nu echt rot ergerde, maar Blaise liep al weg voor hij zijn zin had afgemaakt. ''Leuke vrienden heb je''Merkte Fay op terwijl ze haar hoofd een beetje schuin hield. ''Ze zijn achterlijk, geloof me''Zei Draco uit de grond van zijn hart. Ookal had hij het dan vooral over Crabbe en Goyle. ''Oké. Maar ik wilde je iets heel leuks vertellen''Zei Fay opgewekt. ''Ik heb namelijk een vriendje! Net als jij een vriendin hebt, leuk hè?'' Draco voelde een kleine pijnscheut in zijn maag. Zijn zintuigen hadden hem toch niet bedrogen. ''Ja, geweldig''Zei Draco met een geforceerde glimlach. ''Maar eigenlijk heb ik helemaal geen vriendin.'' Fay keek hem met een op getrokken wenkbrauw aan, ''Is het nu al uit? Jij gaat snel zeg.'' ''Nee, nee... Maar Lucy is sowieso niet mijn vriendin. Dat loog ze gewoon''Zei Draco snel. Wat moest ze wel niet van hem denken als ze dacht dat hij zijn vriendinnetjes zo snel versleet. Misschien was het wel deels waar, maar dat waren vooral de jaren daarvoor. Nu was hij toch wel wat redelijker qua vriendinnetjes.
Fay leek nog verbaasder, maar ergens heel diep van binnen betrapte ze zichzelf erop dat ze opgelucht was. ''Waarom loog ze dan?''Vroeg ze.
''Uhm... Je weet hoe Slytherins soms zijn... Niet te vertrouwen, gemeen, enzo''Zei Draco zoekend naar de juiste woorden. ''Niet waar. Jij bent lief''Zei Fay uit de grond van haar hart. Ze vond Draco eigenlijk absoluut niet op een Slytherin lijken nu ze hem zo goed kende. En toen ze zag dat hij lichtjes bloosde vond ze dat al helemaal schattig.
''Maar ik moet weer naar Ron en Harry, aangezien ze denken dat ik naar het toilet ben''Zei Fay en ze zuchtte even. Draco knikte en uiteindelijk namen ze afscheid van elkaar. Fay zwaaide nog even vrolijk naar Draco voor ze hem uiteindelijk de rug toe keerde en naar de binnenplaats ging.
Fay was blij dat ze even met Draco kon praten, maar vond het wel jammer voor hem dat hij dus toch geen vriendin had. Maar zelfs toen ze weer was herenigd met Ron en Harry, kon ze Draco niet meer uit haar hoofd zetten.

Reageer (7)

  • Slughorn

    Ik vind Dracoo ook iets leuker dan Ron xD
    Snel verder!!

    1 decennium geleden
  • SCORPlO

    ik kies Draco voor Ron .. xd

    FRED&GEORGE zijn de beste Weasley's !

    1 decennium geleden
  • Smesty

    haha Ron toch XD
    Draco is veel leuker dan Ron :$
    love it!!
    snel verder!!
    X.

    1 decennium geleden
  • Delic

    Ze is de enige die Draco schattig mag noemen zonder in elkaar geslagen te worden :3
    Snel verder! =d

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    Aaahh<3! Ron is een schatje!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen