Foto bij Schrijfwedstrijd Hel, Opdracht 1. Chrysanta

Algemene Informatie
Volledige naam: Chrysanta Eleanore Messing
Roepnaam: Chrysanta
Bijnaam: Chrys, en door sommigen wordt ze bij haar tweede naam 'Eleanore' genoemd.
Leeftijd: 16 jaar
Geboortedatum: 21-06-1795
Geslacht: Vrouwelijk
Ras (mens, vampier, alien, weerwolf etc.): heks.
Uitleg over heksen in het algemeen: De term 'heks' is een verzamelnaam voor een breed aantal soorten mensen die van oorsprong afstammen van de Engelsen, maar in de loop der tijd verspreid zijn over alle werelddelen. Er zijn verschillende stromingen en iedere stroming heeft een eigen geloof en beoefent een eigen vorm van magie. Denk aan waarzeggers, helers etc. Chrysanta is een magiër die overweg kan met de elementen. Ze heeft een zekere controle over de elementen lucht, aarde, water en vuur en kan deze dingen omzetten naar haar eigen wil. Door de geschiedenis heen zijn deze magiërs het meest opgejaagd van allemaal, vanwege hun krachten die vaak als angstaanjagend werden beschouwd en waarvoor voldoende bewijs was geleverd dat het om echte heksen ging. Deze magiërs staan onder hun eigen soort bekend als Witte Magiërs, aangezien ze hun krachten alleen gebruiken voor goede doeleinden. Zwarte Magiërs bestaan ook, die hun krachten met slechte bedoelingen gebruiken. Magiërs met macht over de elementen zijn vrij moeilijk te executeren en daarom worden deze meestal onthoofd. De krachten van een heks zijn altijd aangeboren, maar meestal ontwikkelen deze zich pas op latere leeftijd. Chrysanta is daarin niet anders, en rond haar elfde vertoonde ze de eerste tekenen van dezelfde magie als die van haar moeder. Heksen zijn eigenlijk gewone mensen met bijzondere krachten, en verschillen in uiterlijk niet van een gewone mens. Eens per vier weken, bij volle maan, komen alle heksen van een coven in een bepaald gebied bij elkaar en voeren het vollemaansritueel uit, een gebeurtenis die Chrysanta en haar moeder ook altijd bijwonen.
Nationaliteit: Brits
Woonplaats: Geboren en getogen in Engeland, in Edinburgh.

Uiterlijk
Lengte: 1.63 m.
Gewicht: 54 kg.
Lichaamsbouw: Brede heupen met een duidelijk aanwezige taille, mooi gevormde borsten en sterke spieren. Ze heeft een mooi figuur en een sierlijke manier van bewegen.
Ogen: Donkergroen, een effen kleur die ondanks dat erg diep is.
Haar: Een warme kleur donkerbruin haar dat over haar schouders valt, tot halverwege haar rug. Ze heeft stijl, dik haar en draagt het meestal in een scheiding naar rechts of in een knot. Vaak draagt ze een groene doek over haar haren voor de warmte en bescherming, maar vooral uit gewoonte.
Gezicht: Chrysanta heeft een ovaal, klein gezichtje dat er erg kwetsbaar uitziet, en in een redelijk spitse kin afloopt. Een bleke huid met sierlijke wenkbrauwen, volle lippen en een klein neusje. Ze is erg knap maar heeft een gesloten uitstraling, waar ze vaak gebruik van maakt.
Kleding: Chrysanta draagt het liefst simpele jurken en ze heeft een voorkeur voor zwart, groen of bruin. Voor feestelijke gelegenheden heeft ze een donkergroene baljurk die bij haar ogen past, en in deze jurk is ze vaak ook in haar vrije tijd te vinden.

Innerlijk
Karakter: Chrysanta is een rustig meisje dat vaak net wat dieper over dingen nadenkt over anderen. Ze heeft een eigen mening over veel dingen die ze liever niet aan anderen vertelt, bang dat ze haar af zullen keuren. Ze heeft een goed gevoel voor humor maar door haar rustige aard komt dat haast nooit naar voren. Uit zichzelf praat ze niet tegen mensen en velen bestempelen haar als verlegen, terwijl er een goede reden voor haar is om zo te zijn. Diep vanbinnen schuilt de drang naar avontuur en een druk leven, maar ze accepteert dat dat niet voor haar is weggelegd en probeert gelukkig te worden in haar eigen omgeving. Ze is ontzettend trouw aan de mensen die haar dierbaar zijn en zal voor hen door het vuur gaan, maar als zij inziet dat dit niet per se nodig is kiest ze voor zich zelf. Ze is een slim meisje en is vaak eigenwijs, en door de mengeling van haar eigenwijsheid en de loyaliteit aan anderen doet ze vaak onverwachte dingen. Doordat ze zo gesloten is praat ze niet over haar gevoelens, ook niet als iemand daarnaar vraagt, en daarom blijft ze een mysterie voor veel mensen. Hoe hard ze ook probeert gelukkig te zijn en anderen gelukkig te maken, keer op keer faalt ze in dat eerste en haar gedachten zijn erg donker. Ook heeft Chrysanta een bijzondere affiniteit voor het element aarde, en ze verbaast zelfs de hogepriesteres van haar coven met haar kunsten. Dit belooft veel goeds voor Chrysanta's toekomst in de hekserij, maar zelf verlangt Chrysanta ernaar haar heil ergens anders te zoeken, en de wereld ook echt te helpen met haar krachten.
Hobby's: Schrijven, tekenen, lezen, wandelen en piano spelen. Ze heeft een talent voor dat laatste en kan uren doorbrengen op de oude piano van haar moeder, nieuwe stukken bedenkend of zomaar in het wilde weg spelend.
Hartenwens: Iemand vinden die door haar beschermende muur heen breekt en met wie ze al haar lief en leed kan delen. Dan samen met diegene weglopen en ver weg van Edinburgh een nieuw bestaan opbouwen.
Grootste Angst: Voor eeuwig in het leven dat ze nu leidt vast blijven zitten en nooit gelukkig worden, nooit een uitweg vinden. Daarachter schuilt de angst dat haar magie wordt ontdekt door de buitenwereld.
Levensmotto: Dat heeft ze niet, maar het zou iets zijn als: leef je leven zoals het is, niet zoals je zou willen dat het is. En daarmee bedoelt ze dat je niet alles kunt krijgen wat je wil en dus gelukkig moet zijn met wat je hebt.
Turn-ons: Een gezond verstand, onafhankelijkheid en mooie ogen die een verhaal vertellen.
Turn-offs: Een onverzorgd uiterlijk, de standaard gedachte dat vrouwen als enige recht het aanrecht hebben.

Dagelijks leven
Beroep/opleiding: Chrysanta heeft op de basisschool gezeten, maar haar ouders hebben er voor gekozen haar geen vervolgopleiding te laten doen. In plaats daarvan voedde haar moeder haar op en leerde haar van alles over hekserij en alles wat daarbij komt kijken. Op het moment helpt Chrysanta haar moeder en de huishoudster met het huishouden en voedt ze haar jongere broertjes en zusjes op, terwijl haar moeder op zoek is naar een geschikte levenspartner voor haar. Iets waar Chrysanta niet al te blij mee is, aangezien ze graag haar eigen partner uitkiest.
Seksuele geaardheid: Hetero.
Beste vriendin: Henrietta Haleford, een meisje van 16 jaar met wie Chrysanta veel van haar vrije tijd doorbrengt. Ze zijn haast zusjes, maar Henrietta is een stuk armer en benijdt Chrysanta vaak als ze weer een cadeau van haar vader krijgt. Henriette is een vrolijke en uitgelaten meid, haast het tegenovergestelde van Chrysanta. Toch trekt dit elkaar aan en het verschil in stand wordt vaak vergeten.
Relationele status: Single, ook geen enkele ervaring met de liefde.
Broer(s)/zus(sen): Broertjes; Peyton van 2 jaar, Sebastian van vijf, Diggory van dertien. Zusjes; Marcelyn van acht jaar en Diantha van veertien.
Ouders: Henry Joseph Messing en Rebecca Hayleigh zijn een gelukkig getrouwd stel en wonen in het stadje Edinburgh. Henry Messing is een handelaar in kunst en verdient daar redelijk veel geld mee, waardoor zijn gezin het goed heeft. Samen met zijn vrouw en soms ook zijn twee oudste dochters en oudste zoon bezoekt hij vele gala's en zijn naam is redelijk bekend in het land. Chrysanta heeft haar rustige karakter van haar vader geërfd, maar het is haar moeder van wie ze de magische krachten heeft. Rebecca voedt haar kind volgens de eeuwenoude wijzen van hekserij op, en Chrysanta is de enige van haar broertjes en zusjes die -tot nu toe- tekenen van magie heeft vertoond. Henry weet van alles af, accepteert het en bewaart het geheim. Chrysanta wenst dat haar man later zoals haar vader zal zijn.
Huidige woonplaats (Bij de ouders, in een appartement, etc...): Edinburgh, vlak buiten de stad in een redelijk grote villa.
Trots: Haar magische krachten.
Korte biografie: Chrysanta is liefdevol en in een rijke omgeving opgevoed, en ze heeft eigenlijk nooit tijden van zware tegenspoed meegemaakt. Op de lagere school was ze het buitenbeentje en alle kinderen beschouwden haar als uitschot, ondanks haar hogere afkomst. Alleen Henrietta accepteerde haar zoals ze was en sinds hun jeugd trokken ze met elkaar op, wat Chrysanta's vader niet altijd erg fijn vond. Chrysanta was in haar jongere jaren een vrolijke en opgewekte meid, maar zodra haar ouders haar begonnen mee te nemen naar bals en andere feesten veranderde haar leven. Waar ze vroeger buiten had mogen spelen moest ze nu opgedoft en in een strakke jurk saaie bijeenkomsten bijwonen, en altijd verveelde ze zich dood. Ze verveelde zich zo dat ze uiteindelijk ongelukkig werd, en ze begon te verlangen naar een ander leven. Ze wist dat dit haar hele leven zo zou blijven als ze niets deed, maar kon naast weglopen niet bedenken wat ze ertegen kon doen. Alles en iedereen achterlaten leek haar geen slecht idee, maar zo'n stap wilde ze niet alleen zetten en zo komt het dat Chrysanta nog steeds opgesloten zit in het hoge leventje. Haar moeder houdt ook niet zo van het leven dat ze leidt, maar uit liefde voor haar man is ze alles bereid voor hem te doen en daarin trekt ze Chrysanta mee. De enige momenten waarop Chrysanta zich echt zichzelf voelt is als ze bezig is met haar magische krachten, en ze merkt dat ze zich steeds opgejaagder begint te voelen. Ze wil weg, maar weet niet hoe en of dat kan. Meerdere mannen hebben al interesse in haar getoond op zo'n jonge leeftijd, maar dat laatste heeft haar tot nu toe altijd beschermd. Ze weet dat haar moeder haar uiterste best zal doen een partner voor haar te vinden die haar krachten zal accepteren, maar Chrysanta vreest dat het niet goed zal aflopen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen