Foto bij 025

Onzeker slenter ik door de straat. Het regent en ik ben al helemaal doorweekt. Dertien jaar geleden. Het was vandaag stipt dertien jaar geleden dat het was gebeurd.
Ik, Tom en Alexis zaten in de zetel. Alexis was één jaar geworden die dag. Ik wist dat Tom iets van plan was. Maar ik had hem niet tegen gehouden.
'Ik ga vertrekken.' Zei hij. Toen wist ik zeker dat hij naar Lily en James ging. Ik had gehoord dat ze een zoontje hadden via Emma. Tom vertrok en het enige wat hij nog had gezegd was: 'Ik zie je straks!'
Eén dag ging voorbij. Maar Tom was nog niet terug. Ik werd ongerust en zette da TV aan. Er was een uil-overlast. Zei de nieuwslezer. Ik had op hem gewacht. Een hele maand ben ik bijna niet buiten geweest. Maar Tom was niet terug gekomen.

Vandaag, dertien jaar later. Op de verjaardag van onze dochter die vandaag veertien jaar is geworden, is Tom teruggekomen. Ik ben van plan om hem te gaan zoeken en daarom ben ik teruggekeerd naar Engeland.
Zou hij me nog willen zien? Vraag ik mezelf af.
Natuurlijk wilt hij je nog zien. Fluistert een stemmetje in mijn hoofd. Ik kijk opzij naar de weinige mensen op straat die zich in de regen wagen. Er staat een vrouw naar mij te staren met open mond. Ik ken haar van ergens. Waarschijnlijk is ze ook een heks. Zou ze me nog herkennen? Ik ben dertien jaar lang verdwenen. Ze kijkt me nog altijd met een open mond aan. Ik blijf abrupt staan.
'Wat is er?' Vraag ik aan de vrouw. Ze kijkt me argwanend aan.
'Je- Je bent terug.' Zegt ze met een trillende stem. 'Je bent Zoé, toch?' Ze pakt me vast aan mijn schouders en schudt me door elkaar. 'Wat doe je hier?! Je moest al lang in Azkaban zitten jij vuile-' Ze kon haar zin niet afmaken.
'Hé blijf van me af!' Roep ik. In Azkaban? Zouden ze het weten? Maar hoe zouden ze het weten? Plots komt er nog iemand aanrennen.
'Wat is-' De vrouw kijkt me nu ook aan en lijkt me te herkennen.
'Z-Zoé, je bent terug! Dat moeten we Dumbledore melden, nu meteen!' De twee vrouwen lopen weg en ik loop naar de andere richting. Ach wat maakt het uit dat ze weten dat ik terug ben of niet? Ik moet en zal Tom vinden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen