Foto bij - 001

Julia
Ik zit alleen in een coupé. Mijn moeder kon me helaas niet uitzwaaien. Dat is wel jammer. Ze heeft het altijd druk met haar werk. Ik kijk uit het raampje. De trein is nog niet vertrokken. Tot mijn verrassing staan er mensen voor mijn coupé. Heel asociaal komen ze binnen. Een jongen met licht blond haar dat bijna wit is, komt voor mij zitten. 'Ik ben Malfoy. Draco Malfoy,' zegt hij op een kakkerig toontje. Een meisje met blond haar en fel blauwe ogen gaat naast mij zitten. Een andere jongen met bruin haar, die er dik uitziet gaat naast Draco zitten. 'Waarom zeg je niks terug?' vraagt Draco arrogant. 'Ik -eh.. ik ben Julia Flitch,' stamel ik. Draco kijkt mij een beetje raar aan. 'Dit is Crabbe en dat is Zoey,' vertelt Draco alsof het niet boeiend is.

Zoey
Het meisje kijkt verbaasd om zich heen. 'Ben je nieuw? Ik heb je namelijk hier nog nooit gezien,' vraagt Draco nieuwsgierig. 'Ja, ik heb de eerste vier jaar op Beauxbatons gezeten.' Ik kijk verbaasd. 'Maar... je praat helemaal niet zo kakkerig.' 'Goh, je meent het, daarom ben ik ook weggegaan.' Ik knik. Ik hoor de snoepkar langskomen en zie Crabbe opstaan en wat geld pakken. Hij vraagt: 'Jullie ook wat?' We schudden allemaal ons hoofd. Crabbe doet de coupé open en gaat op weg naar de snoepkar.
Dan vraagt Draco of ze al weet in welke afdeling ze komt. Ze antwoordt dat ze in Gryffindor komt. Iedereen kijkt haar raar aan. Verder hebben we niets meer tegen haar gezegd.

Groen duimpje?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen