'Je moeder' Hij twijfelt even. 'Wat was haar naam?'
'Emma' zeg ik.
'Ja, dat is eerlijk gezegd niet je échte moeder' Mijn mond valt open en ik kan geen woord meer uitbrengen.
'Maa..., Maar hoe?' zeg ik stotterend.
'Ik weet niet waar je echte moeder is. Ik weet enkel dat ze Zoé heet. Het is de zus van Emma. Degene die je heeft opgevoed.' Emma is mijn moeder niet. Dat is het enige waar ik aan kan denken. 'Ik denk dat Emma dat voor je geheim wilde houden, maar ze heeft me gevraagd om het jou te vertellen.' Hij stopt even. 'Omdat ze hoorde dat Voldemort naar haar op zoek is. En naar jou. Ik wil dat je goed op jezelf past, oké?' Ik knik en loop dan zijn kamertje uit. Wat als Voldemort me vindt? Wat zou hij dan doen? Ik heb nog zoveel vragen. Ook over Zoé, mijn échte moeder. Leeft ze nog? Is ze nog steeds bij Voldemort of zijn ze uit elkaar? Ik kom aan bij mijn kamer en ga zuchtend op mijn bed zitten. Ik haat dit. Waarom moest ik toch weer degene zijn met een zo een vader. Als iemand mijn geheim zou weten, zouden ze me haten. Dat weet ik bijna zeker. Ik pak een klein boekje en begin met schrijven.
Alexis Summers Alexis Riddle.
Hooi boekje,
ja je ziet het goed! RIDDLE! Ik ben de dochter van Tom Riddle & Zoé weet-haar-achternaam-nog-niet.
Waarom heb ik dit weer voor? Je zou toch nooit zeggen dat ik de dochter van hem ben? En die Zoé? Waar zou zij zijn? Zou ze weten dat ik, Zoé Summ Riddle (Ja ik kan er nog niet aan wennen), ergens op deze aardbodem rondloop? Oké dat klinkt vreemd. Natuurlijk weet ze dat ze een dochter heeft want ze is toch ooit zwanger geweest?! Wat ben ik weer dom zeg.
Ik hoor de deur opengaan en klap het boekje snel weer toe.
'Wil je misschien mee gaan?' vraagt Hermione. 'Harry vroeg of je ook wilde komen.' Ik leg het boekje op mijn kastje en sta recht.
'Natuurlijk, waar gaan we heen?' Ze trekt me de kamer uit en samen lopen we door de gang.
'Naar de bibliotheek. Daar hadden ik en Harry en Ron afgesproken. Hij zei dat hij iets vreemds heeft ontdekt.' Iets vreemd? Waarschijnlijk niet zo vreemd als hetgene wat ik vandaag heb ontdekt.

We komen aan in de bibliotheek en ik zie Harry en Ron al van ver staan.
'Harry, wat is er zo vreemd dat je met ons wilt delen?' vraag ik wanneer we bij hun staan. Hij laat me een blauw-grijs boekje zijn met aan de randen een gouden versiering. 'Wat is er zo speciaal?' Ik bekijk het boekje nog eens beter en zie er een naam opstaan. Tom Marvolo Riddle. Mijn adem stokt in mijn keel.
'V-van Tom Riddle?!' zeg ik verbaasd maar ook stotterend.
'Ja' is het enige wat hij zegt. 'En het vreemdste is, dat als je er in schrijft, de tekst gewoon verdwijnt. Je krijgt er een antwoord op.' Hij laat het zien. Hij opent het boekje en ik pak een pen. Ik schrijf er wat op.
'Hoi, mijn naam is Alexis.' Hetgene wat ik net geschreven had vervaagd snel en voor ik het weet komt er iets in de plaats te staan.
'Hoi Alexis, mijn naam is Tom.' Ik kijk er met grote ogen naar. Hoe kan dit?
'Wie schrijft dit?' vraag ik verbaasd. Niemand lijkt het antwoord te weten. Misschien weet die persoon wel waar ik mijn moeder kan vinden. En dan bedoel ik mijn echte. 'Harry, mag ik dit eens lenen?' Iedereen kijkt me vragend aan. 'Ik bedoel, ik wil er wat onderzoek naar doen.' Lieg ik. Ze knikken en ik neem het boekje vast en loop er mee naar mijn kamer.

Reageer (1)

  • Felonys

    snel verder!(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen