Foto bij 007

Het is middag en Dumbledore heeft groot nieuws. Hij begint met spreken.
'Beste leerlingen, eergisteren is de Geheime Kamer geopend!' Ik kijk met grote ogen naar Lily. 'Niemand mag zonder begeleiding rondlopen in de gangen, begrepen?' Je ziet dat hij moeite heeft met dit te zeggen. 'Als hij niet gesloten wordt, dan moet de school alsnog gesloten worden'

Ik ben onderweg naar toverdranken. Deze les heb ik samen met Tom en we hadden afgesproken om naast elkaar te gaan zitten. Ik ben redelijk vroeg want er zitten nog maar een paar kinderen in de les. Ze zijn allemaal bezig over de geheime kamer die geopend is.
'Hoi' zegt Jana die een bank voor mij gaat zitten met naast haar Jens. 'Wie denk jij dat de kamer heeft geopend?' Op dat moment komt ook Tom naast me zitten.
'Ik weet het niet.' Ik heb er al veel over nagedacht maar ik zou het echt niet weten.
'Ik vind het erg dat Jenny is gestorven, ik bedoel twee dagen geleden zat ze nog samen met ons in de bieb en de dag erna is ze er plots niet meer' zegt Jana triest. Ik weet dat Jenny een goede vriendin van haar was. 'Misschien gaan wij wel dood.'
'We gaan niet dood' zegt Tom vastbesloten.

Er is een hele week voorbij gegaan. Niemand is gedood en iedereen is opgelucht dat na dit weekend het vakantie is. Tom had me nog meegevraagt om mee te gaan naar Havermouth tijdens deze vakantie. Natuurlijk heb ik ingestemd, ik wil hier nog geen twee seconden langer blijven.
'Wat gaan jullie en Tom doen dit weekend, want nu moeten jullie elkaar twee weken missen?' Ik moet lachen.
'Eigenlijk,' Jana is benieuwd wat ik ga zeggen 'Heeft hij me gevraagd om deze vakantie samen door te brengen' We moeten allebei lachen maar plots komt Lily met James binnen.
'Weet je wie de dader was?' zegt Lily verbaasd 'Het was Rubeus Hagrid' Ik kijk verbaasd.
'Rubeus Hagrid?' Dat kan niet, dat zou hij toch nooit doen. 'Waarom zou hij dat doen?'
'Misschien was hij het wel helemaal niet.' zegt nu James heel serieus. 'Ik heb er over nagedacht en misschien is hij wel in de val gelopen' Ik kijk hem vragend aan 'Misschien heeft iemand hem geconfronteerd, omdat diegene zelf niet gepakt wilde worden' Hij kijkt me nu vragend aan. 'Weet jij hier meer van Zoé?' Verdenkt hij mij?
'Nee, verdenk je mij?' zeg ik boos.
'Nee, nee, we verdenken Tom.'
'Waarom zou hij dat doen?!' roep ik boos. Maar voor ze nog maar iets konden zeggen, ben ik de kamer al uit gerend. Waarom zou Tom zoiets doen? Ik hoor Jana achter mij nog wat roepen dat het gevaarlijk is om alleen in de gangen rond te lopen maar ik ben niet van plan om terug te deinzen. Na een tijdje te hebben gerend ga ik maar op de bovenste treden van een trap zitten. Waarom doen Lily en James toch altijd zo dom? Zien ze nou niet dat hij echt om mij geeft? Of zijn ze gewoon jaloers? Ik kijk rond mij. Waar zou ik zijn? Ik word uit mijn gedachten gehaald door een vreemd geluid. Het is een soort van gesis. Ik draai me om en zie in de verte, helemaal aan het einde van de gang een jongen staan. Ik kan niet zien wie het is maar er staat wel degelijk iemand. Ik sta recht en probeer wat dichter te gaan staan, maar als 'ie zich nu zou omdraaien zou hij me zo zien.

Reageer (1)

  • Nikkietjuuhh

    ;o Ik ga heel snel verder leze XD,
    die lange reactie komt later wel XD
    LoveYooùù

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen