Foto bij W48

Nog even en we zitten aan de 50
Oké, eens kijken wanneer jullie dat halen: bij vijf reacties van verschillende personen ga ik verder, en dat doe ik ook bij het volgende hoofdstuk...

“Er zal een reden zijn waarom ze je pas betoverden toen je transformeerde. Ik denk aan twee dingen. Ten eerste, heb je al proberen toveren?”
“Nee.”
“Probeer eens iets simpel.” Bloom probeerde het, en het lukte, maar haar huid kleurde weer grauw. “Ik denk dat je dat dus voorlopig maar moet laten. Anders weten we nooit of je kwaad bent of gewoon tovert”, zei Faragonda kalm.
“Goed dan”, zuchtte Bloom.
“Maar er is nog iets anders waar ik bang voor ben. Als ik het niet noodzakelijk moest weten zou ik dit niet vragen Bloom.” Faragonda zuchtte. “Hou jullie klaar meisjes, dit kan gevaarlijk worden. Bloom wil je eens proberen te transformeren?” Bloom knikte en stond op.
“Believix Winx!” Bloom transformeerde zoals anders, en de meisjes zuchtte opgelucht. Tot Bloom weer begon te veranderen. Op nog geen halve minuut tijd stond daar weer het monster van de vorige avond. Flora reageerde onmiddellijk. Het monster probeerde zich weer te bevrijden. Het duurde een half uur voor Bloom weer normaal was. Ze lag trillend op de grond.
“Bloom, gaat het?”, vroeg Faragonda bezorgd.
“Ja”, fluisterde Boom zacht. Stella hielp haar weer recht.
“Deze betovering is sterker dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden”, zuchtte Faragonda. Op dat moment kwamen Griffin en Saladin binnen.
“Codatorta zei dat er problemen waren met Bloom en de Trix”, zei Griffin. “Maar volgens mij ziet Bloom er volkomen normaal uit.”
“Welkom Saladin, Griffin”, zei Faragonda. “Er is inderdaad een probleem. De Trix hebben Bloom betoverd en in een monster veranderd. Nu is ziet ze er nog normaal uit, maar als ze kwaad wordt, tovert, of haar feeën gedaante aanneemt, is ze een monster.”
“Werkelijk?”, vroeg Griffin nieuwsgierig. Faragonda zuchtte diep, wierp Flora een waarschuwende blik toe en wendde zich tot Bloom:
“Bloom, zolang je zo’n afgrijselijk monster bent mag je je kamer niet meer uit en mag je niemand meer zien. Dus ook Sky niet.” Zoals te verwachten ontplofte Bloom. Net toen ze Faragonda bereikte sloeg Flora toe. Griffin keek verbaasd, maar zei toen:
“Ze is nog niet echt een monster, lijkt me.”
“Als ze tovert krijgt haar huid de kleur van het monster. Als ze kwaad wordt komt daar het gedrag bij. Als ze in een fee verandert, verandert ze volledig in een monster. Het grootste probleem is dat ze niet beseft wat ze doet. Op die manier heeft ze Griselda twee keer aangevallen en mij ook twee keer, hoewel ik dat opzettelijk zelf heb uitgelokt. Ze is bovendien immuun voor magie, enkel Flora’s doornstruik kan haar tegenhouden en kalmeren.”
“Dat is inderdaad ernstig”, gaf Griffin toe.
“Juffrouw Faragonda,” vroeg Bloom, toen ze weer gekalmeerd was, “meende u wat u net zei?”
“Niet helemaal Bloom. Ik wil wel dat je op Alfea blijft en dat Flora bij je blijft, maar voor de rest zijn er niet bepaald beperkingen. Je moet enkel zorgen dat iedereen die bij je in de buurt komt gewaarschuwd is voor wat er kan gebeuren.”
“Oké”, knikte Bloom. Saladin grinnikte:
“Misschien moet je de jongens maar even laten komen. Ze zijn doodongerust.” Bloom greep onmiddellijk naar haar mobieltje. Faragonda stond op.
“Saladin, Griffin, zullen we dit verder bespreken op mijn kantoor?” Saladin en Griffin volgden Faragonda.

Reageer (6)

  • dayxdreamer

    niet dat het nog nodig is maar

    snel verder xD

    1 decennium geleden
  • denienie

    5de reactie:D en nu snel verder, ik wil weten wat de oplossing is van bloom's probleem!

    1 decennium geleden
  • Allysae

    de 4de reactie
    arme bloom
    snel verder

    1 decennium geleden
  • Padme

    hier heb je je derde!!! mooi geschreven.

    1 decennium geleden
  • Smal

    Snél verder :D
    love this story :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen