Foto bij - Perfection has two sides -

O1 - Padalecki
Schrijf een verhaal over gecompliceerde gevoelens. Het verhaal hoeft geen plot of verhaallijn te bevatten (natuurlijk is het ook niet verboden), maar zorg er vooral voor dat de complexe en lastige gevoelens duidelijk zijn voor de lezer. De bedoeling is dat de lezer zich zodanig zal inleven dat hij/zij de gevoelens zelf voelt. (Bv: de lezer krijgt een schaamtelijk gevoel door een actie van één van de personages in het verhaal).
Tip: Kijk verder dan 'blijdschap', 'verdriet', 'eenzaamheid', ... Met complexe en/of meervoudige gevoelens kan je veel meer bereiken!
Aantal woorden: Tussen 400 en 800. (Ik ga je echt niet afschieten als je er 390 of 836 hebt).

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (4)

  • Cloudburst

    Zoals Grindylow en Cam al vermeld hebben, was het verhaal inderdaad vaag en onduidelijk. Zelf vind ik dat mysterieuze wel passend in dit bijzondere verhaal. Jammer dat je niet erg ver bent ingegaan op de gevoelens. Sommige emoties had je verder kunnen verklaren of -zoals grindylow al zei- beschrijven wat ze met de betreffende persoon deden.

    Je woordkeuzes waren zeker goed. Er waren wel een aantal zinnen die niet erg vlot lazen, een andere schikking van de woorden had dit kunnen voorkomen. Daar moet je altijd aan denken tijdens het schrijven: Je weet zelf hoe je de zin zal lezen (aangezien je zelf wel weet wat je schrijft), maar zal iemand anders dit ook even vlot lezen?

    Ik bemerkte ook enkele spellingsfoutjes, maar al bij al viel dat erg goed mee.

    Wat ik wat minder vond, was de structuur van je verhaal. Na één tot drie zinnen ga je plots naar de volgende regel. Ik vond geen logica die deze manier van de zinnen op te delen verklaarde. Een doorlopende tekst met alinea's leest vlotter.

    Conclusie: Het is een zeker een mooi verhaal, maar het zou nóg beter zijn als je aan de hand van onze tips het nog eens herschreef. Maar toch heel erg goed gedaan!

    - Jurylid

    1 decennium geleden
  • Impressive

    Bedankt!

    1 decennium geleden
  • Greenie

    + Mooi beschreven, mooie woordkeuze
    + Goed aan de opdracht gehouden (:

    - Klein beetje kort
    - Hier en daar wat te voorkomen spelfouten
    - Beetje onduidelijk.
    O.T; i like the template, weer eens wat anders ^-^

    1 decennium geleden
  • Niko

    Als eerste wil ik even melden dat het erg moeilijk was om dit te lezen, wat in eerste instantie niks te maken heeft met jouw schrijfkunsten; de tekstkleur. Misschien even een tip voor de volgende keer, kies voor een donkere tekstkleur op een lichte achtergrond, want dit doet bijna pijn aan m'n ogen. Natuurlijk krijg je hier geen puntenaftrek voor, maar het is even een tip.

    Verder met jouw verhaal. Je hebt de opdracht goed volbracht, maar tijdens het lezen vond ik het erg moeilijk om te bepalen waar het nu precies over ging en eigenlijk heb ik dat gevoel, na het lezen, nog steeds. Het is ietwat vaag beschreven. Af en toe een typ- spellingsfoutje, maar wel goed gedaan. Al mocht je wel iets meer met alinea's werken. Als laatste puntje, je mag sommige emoties nog meer beschrijven i.p.v. ze alleen te vermelden, wat doen de emoties met de betreffende persoon in het verhaal.

    Jurylid, schrijfwedstrijd Paladecki.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen