'Je, wordt geholpen?' Vraagt Maria voorzichtig terwijl ze naast me komt staan. 'Ze zijn heel aardig voor me, te aardig. Ik ben al vijf kilo bij gekomen.' Zeg ik voorzichtig. 'Wat goed, meid.' Klinkt Maria's stem die kort in mijn hand knijpt, ook mijn vader kijkt trots. 'Ik snap een ding niet echt, pap.' 'Wat niet, lieverd?' 'Mama..ze zei dat je in kritieke toestand lag.' 'Dat was gisteren, vanochtend vonden de dokters mij stabiel genoeg, en je weet toch, ik ben al mijn hele leven in kritiek toestand dat het positief wordt.' Grapt hij waarom we lachen.

Twee weken gaan voorbij en mijn vader is herstellende van zijn beenbreuk die hij had opgelopen in het ongeluk. Ondertussen maakten Maria en ik veel plezier terwijl ik zo nu en dan bericht kreeg van de jongens die mijn hulp dan nodig hadden. Zo ook nu weer. Hey! Kun je het regelen dat er nieuwe kleding wordt gestuurd i.v.m. de uitreikingen? Ditmaal was het berichtje van Yu, kort en bondig als altijd. Hoofdschuddend klik ik aan dat ik het nummer wil bellen. 'Mit Yu.' 'Yo, daar kan ik wel voor zorgen, wanneer moeten ze daar zijn?' Vraag ik meteen en wordt door Maria een kledingzaak in getrokken. 'Nu vrijdag als je dat kunt regelen, zondag zijn de uitreikingen.' Nu vrijdag, dat waren nog vier dagen vandaag niet meegerekend. 'En moet ik ze zelf uit zoeken, of goedkeuren? Ik kom donderdag zelfs weer terug, dus misschien is het beter dat ik ze zelf meeneem.' 'Kom je donderdag weer terug?!' Klinkt het op de achtergrond en al snel heb ik Strify aan de telefoon wat me laat lachen. 'Nou, nou, volgens mij wordt ik gemist. Maar ik ben van plan om donderdag terug te vliegen naar Rusland.' Er is veel gejubel op de achtergrond en Strify legt me uit waar de ik de kleren moet afhalen terwijl ik Maria's kleren goedkeur en hang al snel weer op.

Reageer (3)

  • Nikki4ever

    Rusland? Was het niet Duitsland?

    Oh, maakt niet uit.
    Mooi verhaal!

    En ga pleas snel verder!!!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • worldofanime

    ik heb dit in een keer gelezen en vind het echt een super verhaal en hoop dat je snel verder gaat en als ik dit verhaal lees dan denk ik aan het liedje tinie tempah-written in the stars

    1 decennium geleden
  • Hopefulness

    YUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU SOULJA BOY UP IN THE HOOO WATCH ME CRANK IT WATCH ME ROOOOLLLL
    lol. Dacht er opeens aan toen ik Yu las.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen