Foto bij W30

De volgende ochtend zat iedereen om half tien in de aula, ook de Winx. Faragonda sprak:
“Ik zou even willen zeggen dat ik trots ben op jullie. Alfea is nooit zo proper geweest als gisterenavond. Het was een aangename thuiskomst.” Er klonk een blij geroezemoes. Faragonda stak haar hand op om om stilte te vragen. “Ik weet alles wat er gisteren is gebeurd. Trek daar dan ook een les uit. Ik kan begrijpen dat jullie een feestje willen bouwen als de leerkrachten er niet zijn, maar daarvoor hoef je niet heel Alfea op zijn kop te zetten. Het was goed van de Winx dat ze jullie deden inzien dat je fout bezig was, maar het was even goed van jullie om dat toe te geven en je straf te aanvaarden. Daarom ben ik zo trots op jullie, meisjes. Een goede fee kan haar fouten inzien en toegeven, en zal die ook proberen rechtzetten. Het feest van gisterenavond hadden jullie echt verdiend. Bovendien, omdat de les die jullie gisteren hebben geleerd belangrijker is dan wat we op Alfea onderwijzen, en omdat jullie gisteren op je vrije dag zo hard hebben gewerkt, zijn vandaag alle lessen afgelast.” Er klonk een luid gejuich uit de zaal. Faragonda liet hen even doen, maar vroeg daarna weer om stilte. “Maar ik heb ook minder goed nieuws. Vijf feeën hebben zich gisteren misdragen. Ze weigerden hun fout in te zien, en weigerden de anderen te helpen Alfea op te kuisen. Deze vijf feeën hadden het feest gisterenavond niet verdiend. Ik heb toch besloten hen te laten meefeesten, maar zij zullen streng gestraft worden. Ik wil deze vijf feeën de kans geven te bewijzen dat ze wel goede feeën kunnen zijn door zich zodadelijk vrijwillig op mijn kantoor aan te melden voor hun straf. Wat uiteraard niet wil zeggen dat degenen die zich niet vrijwillig aanmelden geen straf zullen krijgen.” Er hing een ongemakkelijke stilte. Plots stond één van de meisjes op.
“Juffrouw Faragonda, ik ben één van die vijf.”
“Ik bewonder je eerlijkheid, Jana, en je moed om dit in volle zaal te zeggen. Ik verwacht je straks op mijn kantoor.” Jana knikte en ging weer zitten.
“Nou goed dan, meisjes. Vergeet de les die je gisteren hebt geleerd niet, en geniet van jullie vrije dag. Vergeet niet vanavond om acht uur weer op Alfea te zijn, en morgen om negen uur in de les”, zei Faragonda. De zaal stroomde leeg. Faragonda liep naar haar kantoor, samen met Griselda en de Winx.

Reageer (5)

  • dayxdreamer

    snel verder

    Die Jana is toch niet zo erg, idd tof dat ze het zo toegeefd

    1 decennium geleden
  • Smal

    :D benieuwd! (dance)

    1 decennium geleden
  • Allysae

    nice
    snel verder

    1 decennium geleden
  • Padme

    ik ben benieuwd welke straf ze krijgt. snel verder(flower)(flower)(flower):$:$:$

    1 decennium geleden
  • tief

    snel verder heb benieuwd hoe het verder gaat(Y)(Y)(Y)(Y)(yeah)(yeah)(yeah)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen