Foto bij W29

“Zo meisjes”, vroeg Faragonda de Winx. “Kunnen jullie me even vertellen waarom jullie dit feest hebben georganiseerd? Bedankt trouwens, dat de school zo mooi en proper is.” De Winx vertelden wat er gebeurd was, en toonden hoe erg Alfea er aan toe was.
“Hmm, dan hebben ze een feest wel verdiend. Wat jij, Griselda?”, vroeg Faragonda.
“Dat vind ik ook. Jullie hebben goed gehandeld. Maar die feeën die niet wilden poetsen verdienen geen feest.”
“Ik had gedacht om hen wel mee te laten feesten, maar hen ook eerder terug te sturen, en morgen nog een andere straf te geven”, zei Bloom.
“Dat lijkt me een goed idee”, zei Faragonda. “Jij bedenkt wel iets, niet, Griselda?”
“Zeker”, knikte Griselda.

Bloom liet de feeën naar de feestzaal komen, en ook de heksen en specialisten lieten niet lang op zich wachten. De Trix moesten echter in Wolkentoren blijven, ze hadden nog steeds huisarrest vanwege het gevecht in de bibliotheek. Het feest barstte los, het werd een heuse fuif, en geen leraar was aanwezig. Plots zette Musa de muziek uit, en klom Bloom op het podium.
“Sorry voor deze korte onderbreking, maar ons schoolhoofd is aangekomen, en wil graag iets zeggen”, zei ze. Faragonda kwam de zaal in, gevolgd door de leraren van Alfea, Wolkentoren en Red Fountain.
“Jullie feest mag zodadelijk weer losbarsten”, zei Faragonda. “Maar ik wilde eerst even zeggen dat jullie morgenochtend niet om negen uur in de les worden verwacht, maar om half tien in de aula.” Er klonk een luid hoerageroep, en het feest ging verder. Faragonda had besloten de vijf feeën die zich misdragen hadden niet van het feest te halen, maar hen de dag erop zwaar te straffen.
Het feest ging door tot middernacht. De drukke fuif werd rustiger, en tegen het einde werden er verschillende slows gedanst. Iedereen vertrok met een voldaan gevoel. Faragonda en de leerkrachten ruimden met een beetje magie alles op.

Reageer (6)

  • droplolly

    super verhaal snel verder

    1 decennium geleden
  • Smal

    oeeh, heeft de winx smaak weer te pakken

    1 decennium geleden
  • Allysae

    nice
    snel verder

    1 decennium geleden
  • Smal

    Snel door :) heb eindelijk alles gelezen

    1 decennium geleden
  • Padme

    ik hoop op een passende straf voor die arrogante feeën

    snel door

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen