Foto bij Zwei.

~ Alyssa Angelica Marneaf

Sander loopt het lokaal binnen en ik blijf op de gang staan.
‘Ik ben Sander Marneaf,’ hoor ik hem zeggen. Ik kijk hem aan van in de gang en zie dat een jongen die in de klas zit mijn kant op kijkt. Ik kijk snel naar de mevrouw van het onthaal en loop door naar mijn eigen lokaal. Ik klop zachtjes op de deur en open ze voorzichtig. Iedereen kijkt meteen naar achter en voel het bloed naar mijn wangen stromen.
‘Jongens, dit is Alyssa,’ zegt de mevrouw die vooraan staat ‘ik ben je leerkracht Engels, mevrouw Troys.’ Ik knik en glimlach naar haar en ga aan een bankje zitten achter in de klas. De leerkracht geeft me mijn boeken en ik steek ze meteen in mijn boekentas toen ik hoor dat de bel al ging. Ik sukkel een beetje met mijn uurrooster maar wanneer ik eindelijk door heb dat ik het volgende uur wiskunde had in D32 ga ik opzoek naar blok D. De dag komende 3 uur gaan redelijk traag voorbij en ik ben dan ook opgelucht wanneer ik de bel hoor.
‘Middag,’ zeg ik mompelend tegen mezelf.
‘Hey, Alyssa zeker? Heb je zin om vanmiddag bij ons aan tafel te zitten?’ vraagt een lief meisje met lang blond haar. Ik knik en loop met haar mee naar de eetzaal.
‘Ik ben Shirley,’ zegt het blonde meisje dat naast me loopt en ze glimlacht lief.
‘Ik ben Alyssa maar dat wist je wel al hé?’ zeg ik. Ze knikt en loopt verder. We komen in de eetzaal en ik zie Sander naast de jongen zitten die daarnet naar me keek. Ik hecht er voor de rest niet veel belang aan en ga naast Shirley zitten.
‘Dit is Alyssa zegt ze tegen de andere 5 mensen die er zitten, 2 meisjes en 3 jongens.
‘Dit zijn Dean, Myron, Kevin, Ashley en Daphne,’ zegt ze opgewonden.
‘Hallo,’ zeg ik een beetje verlegen. Ik kijk even opzij en zie dat ik naast Myron zit.
‘Nieuw hier hé? Hoe vind je het hier?’ vraagt hij lief.
‘Goed, heel anders dan mijn vorige school. Die was veel kleiner en er zaten veel minder leerlingen.’ Hij knikt en neemt nog even een hap van mijn broodje.
‘Kom,’ zegt Shirley opeens en ze staat op, ‘we moeten naar Frans.’ Ik sta ook op en loop met haar mee. Ik glimlach nog even naar mijn broer die terug lacht.

Reacties ?
Kudo's ?
:X

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen