Foto bij Part 16

Het laatste deel. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. ^^

Loena was bezig met een grote wokpan toen ik de keuken binnenkwam. Ze keek even om, maar richtte zich daarna weer op haar werk. ‘Hallo Marcel.’
Ik legde het geboortekaartje dat in roze letter de komst van Lily Loena Potter verkondigde op een hoek van het aanrecht. Het was Harry en Ginny’s derde kind, en Hermelien was ook al zwanger van haar tweede met Ron.
Ik liep naar Loena toe, sloeg van achteren mijn armen om haar dikke buik en liet mijn hoofd op haar schouder rusten. Het zou niet heel lang meer duren voor ons gezin ook uitgebreid zou worden, en we eindelijk wisten of het een jongen of een meisje was. ‘Hallo schat. Wat kook je?’
‘Iets Oosters,’ antwoordde ze zachtjes.
Meestal vroeg ze hoe mijn dag op het werk was, maar nu bleef het stil terwijl ze een handvol kruiden door de pan strooide. ‘Hoe gaat het met jullie?’ vroeg ik.
‘Goed.’ Dat was weer een heel kort antwoord. Ik begon me zorgen te maken, maar zei nog niets. Loena liet het zelf weten als ze ergens mee zat. Misschien was ze gewoon moe. Dat zou niet zo verrassend zijn, want de baby had haar de hele nacht wakker gehouden met zijn getrappel.
‘Zal ik de tafel dekken?’
‘Ja, graag.’
Toen Loena de pan op de regenboogkleurige onderzetter plaatste, zei ze; ‘Marcel, kan ik even met je praten?’
‘Natuurlijk.’
Ze ging zitten en keek me serieus aan. Haar blik bezorgde me de kriebels, want het leek er niet op dat ze goed nieuws had. En dat terwijl alles net bijna perfect leek te zijn. ‘We hebben een probleem,’ verkondigde ze.
Meteen schoten er allerlei mogelijke redenen voor deze uitspraak door mijn hoofd. Geen daarvan stelde me gerust. ‘Wat is er dan?’
‘Ik denk dat ik een afspraak die we ooit hebben gemaakt zal moeten terugtrekken. Nu de baby eraan komt, komt het niet goed uit. En ik weet niet of er ooit nog een geschikt moment zal komen, Marcel,’ zei ze droevig.
‘Waar gaat het dan om?’
‘Onze expeditie naar de maan om de tuinkabouters te vinden,’ zei ze zacht.
Ik was bijna in de lach geschoten, maar wist dat te beperken tot een glimlach. ‘Loena, laat me alsjeblieft nooit meer zo schrikken. Ik dacht dat je een ernstig probleem had.’
‘Maar je was zo enthousiast over het idee, en ik wilde je niet teleurstellen.’
Ik liep om de tafel heen en trok haar in mijn armen. ‘Jij zult me nooit teleurstellen, Loena. En als je dat graag wilt, beloof ik je dat we alsnog naar de maan reizen als het kind, of misschien zelfs de kinderen, wat ouder zijn. Al zijn we dan tachtig, als jij dat graag wilt, zullen we samen naar de maan vliegen.’
Loena slaakte een gelukkige zucht. ‘Bedankt, Marcel.’

Reageer (32)

  • Butterflygirl

    Aaaaaw...omg ik schrok echt maar AAWWW

    6 jaar geleden
  • MacGyver

    Is dit het einde?! Nee, dat kan niet waar zijn. Ik moet weten hoe mijn favoriete ship hun kind gaat noemen en of het een jongen of een meisje is en of ze meer kinderen gaan nemen.

    Hoe kan je hier stoppen? Dat is niet eerlijk. Kun je niet nog een hoofdstuk schrijven, waarin het kind geboren is en een naam heeft gekregen, alsjeblieft?

    8 jaar geleden
  • xannahxmaritx

    Love this story en o wat zijn zij cute. Kan je geen vervolg maken waarin het kind/de kinderen geboren zijn? Dat zou echt super leuk zijn.
    Xx jouw trouwe lezeres

    8 jaar geleden
  • Snowfallx

    Ik kreeg de slappe lach bij dit verhaal :;)
    Me moeder vroeg de hele tijd waarom ik zat te grijnzen.

    9 jaar geleden
  • Necessity

    Aaaaaahhwwwwww <3
    xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen