Foto bij 47| Time to go.

Draco Malfoy had helemaal geen zin in het Slytherin feestje. Gelukkig had hij zijn hele plan al uitgedacht. Hij zou er ongeveer een kwartiertje rondbrengen en vervolgens naar de kamer van hoge nood gaan. Crabbe en Coyl konden niet op wacht staan, maar dat kon Draco even niks schelen. Draco liet zich door Blaise Zabini het lokaal in duwen en zag dat het al aardig vol was. Iedereen die iets betekende of iemand was in Slytherin was er. Men hoefde alleen even een glimp van hem op te vangen om te weten dat hij er ook was geweest en dan kon hij gerust wegglippen. ''Meneer heeft zijn best gedaan op zijn kleding zie ik''Zei Blaise grijnzend, Draco haalde een wenkbrauw op, maar gaf verder geen antwoord. Hij had juist helemaal niet zijn best gedaan, maar hij kon er natuurlijk ook niks aan doen dat alles hem goed stond. Zijn lange zwarte longsleev blouse zat goed gevormd om zijn lichaam en paste perfect met zijn vaders ring. ''Iniedergeval ik ga even daar heen''Zei Blaise waarna hij wegliep. Draco vroeg zich af waarom Blaise hem er zo graag bij wilde hebben als hij hem toch steeds in de steek liet. Natuurlijk kon je niet echt op je Slytherin vrienden vertrouwen, maar bij Blaise had het toch wel gewankeld tussen Gryffindor en Slytherin. Draco liep naar een van de banken, die tevoorschijn waren getoverd, en zette zich daar neer. Hij hoefde hier maar tien minuten te zitten en dan kon hij weg. Draco leunde nonchalant tegen het einde van de rugleuning en keek het lokaal rond.
Toen zag iets waardoor hij besefte waarom Blaise heel snel was weggelopen van hem. Blaise stond heel erg gezellig te praten met een blond meisje die duidelijke sproeten had. Haar lange golvende haren tot schouderlengte zaten nogal warrig. Meestal zou een meisje er dan erg onverzorgd uitzien, maar bij haar was het heel aantrekkelijk. Wat haar excentrieke uiterlijk nog bijzonderder maakte waren haar Slytherin groene ogen. Draco wist hoe ze in elkaar zat en wie ze was, een harde bitch zonder grenzen en... Lucy Buttons, zijn ex-vriendinnetje. Het maakte hem niet veel uit dat Blaise met haar aan de haal ging, want de relatie met haar had niet langer dan drie weken stand gehouden. Mede mogelijk gemaakt door Pansy Parkinson. Ze vond het niet geweldig dat hij met Lucy had, maar ze zij dat ze het respecteerde. Niets was minder waar want een paar dagen erna had ze Lucy zo hard vervloekt dat ze drie dagen in de ziekenzaal lag. Iniedergeval Draco dacht dat het uit pure jaloezie was gebeurt, maar een dag nadat Lucy uit de ziekenzaal was ontslagen. Vertelde Pansy hem dat Lucy al de 2e week van hun relatie met een ander zoende en ze er gewoon weg niet tegen kon dat ze hem zo bedroog. Draco glimlachte even bij de gedachten aan Pansy's acties. Zo had ze ook Britta Louis een bloedneus bezorgd en Malika Judas moest zelfs een paar dagen naar het st. Holisto door Pansy. Maar die acties kwamen eigenlijk ook vooral voort door Jaloezie en hebzucht. En dat maakte Pansy Parkinson toch wel wat minder. ''Hey Draco''Zei een stem naast hem. Draco schrok haast op uit zijn gedachten en keek opzei recht in de ogen van Lucy.
Hij had haar helemaal niet zien weglopen van Blaise. ''Hoi''Zei hij kortaf, hij was eigenlijk niet echt verliefd geweest op haar. Want zijn hart behoorde nog steeds toe aan een ander meisje, maar dat ging hij natuurlijk niet vertellen. ''Ik weet dat het niet lekker liep tussen ons en het spijt me erg van wat er is gebeurt. Nog steeds denk ik er eigenlijk veel over na ''Zei Lucy terwijl ze even zijn hand aanraakte. ''Het is twee jaar geleden, ben je er dan nog niet overheen?''Snauwde Draco. Draco wist waar dit heen ging, ze speelde in op het feit dat hij haar had gedumpt en probeerde nu schuldgevoel op te wekken. Lucy leek even overdonderd door zijn reactie, maar ze herstelde zich. ''Mijn hoofd zegt van wel, maar mijn hart denkt er toch nog wel anders over''Ze glimlachte zwakjes, maar het hele toneelstuk had geen effect op Draco. Het was dom geweest om een minder iemand te verkiezen boven de Draco Malfoy. Daardoor was haar populariteit de afgelopen jaren erg gedaald. ''Je hart is van ijs Buttons dat weten we allebei''Zei Draco kill. Lucy's lieve groene ogen veranderde naar een kille vernietigende blik, ''Dan hebben we toch iets gemeen Draco Malfoy. Want we kunnen niet zeggen dat jou hart al is ontdooit. Of zal ontdooien''Siste ze dreigend. Draco's ogen schoten even naar Lucy's linkerarm waar aan de binnenkant een stukje van het duistere teken onbedekt was. Hij voelde geen enkel sprankje angst voor haar want ze was niet meer dan een aftreksel van iets miezerigs.
''Goh, ik wist niet dat jij er ook was Lucy''Zei een heldere en bekende stem. Beiden keken ze op en zagen Pansy Parkinson staan met een glas in haar handen. Lucy verstrakte even en stond direct op. ''Want tegenwoordig ben je eigenlijk een nobody''Sneerde Pansy hatelijk. ''Pas op je tellen Parkinson''Zei Lucy, maar niet zo dreigend als ze tegen Draco had gedaan. ''Oh ik zal tellen, de dagen die je in de ziekenzaal gaat doorbrengen als je Draco nog een keer aanspreekt. Je weet wel net als vroeger''Zei Pansy grijnzend, Draco bewonderde toch wel haar kalmte. Die opmerking leek Lucy wel te raken en na een hatelijke blik op Pansy liep ze weg. ''Kijk me niet zo grijnzend aan jij, verwacht niet dat ik dit voor jou deed''Zei Pansy toen ze Draco zag kijken. Maar in haar ogen zag Draco toch wel weer de trouwe blik waarmee Pansy altijd naar Draco had gekeken. Toen Pansy ook wegliep besloot Draco maar dat het tijd was om te gaan.







Lucy gaat nog een hele belangrijke rol in dit verhaal spelen dus onthoud haar(A)

Reageer (7)

  • brainstorm

    Lucy bad girl (nerd) 'k vind haar wel leuk :$
    Snel verder!(flower)

    1 decennium geleden
  • Smesty

    Snel verder!!
    Xx

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    Hihi<3

    1 decennium geleden
  • Cresseyde

    Hopelijk geen tweede Pansy, zo'n driehoekshaatrelatie om Draco: zij haat Pansy, Pansy haat haar, Fay haat hen, zij haten FayxD
    Pleas geen 2 van dat soort types, 1 Pansy is er al 2 te veel!
    Logisch toch? (A)
    <3

    1 decennium geleden
  • Slughorn

    Oke gaan we onthouden!:D
    Snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen