Dit verhaal gaat over een paar mensen een daarvan is Lok Lambert. Lok is een gewone jongen van 15 jaar oud. Eerst had hij een gewoon leventje totdat.

Lok zit in het lokaal wachtend tot de schoolbel gaat en kijkt naar een meisje voorin de klas dit meisje heet Sofie Casterville. Ze is het slimste meisje uit de klas en Lok vind er een beetje leuk. Wanneer de schoolbel gaat en ze naar buiten zijn gelopen loopt Lok naar Sofie toe en vraagt ‘Jij bent het slimste meisje van de klas wil je me helpen?’ Ik ken jou helemaal niet zegt Sofie. We zitten wel vaker samen tijdens een paar lessen zei Lok toen. Als jij dit kruiwoord raadseltje binnen 2 minuten oplost ga ik je helpen want jou woordenschat is vast niet zo groot zei ze. Na 90 seconden is Lok klaar. Waar moet ik je helpen? vraagt Sofie een beetje verveeld. In mijn appartement zei Lok snel.

Wanneer ze eindelijk bij het studentenhuis zijn en in zijn kamer zijn ziet het er wel een beetje slordig uit. Waar zijn je boeken vraagt Sofie. Lok pakt zijn boeken die nog in de verpakking zaten. Sofie keek rond in zijn kamer en zag een mooie vaas maar het lag hoog. Ze probeerde het te pakken toen het bijna viel riep Lok ‘neeee’! maar de pot raakte al bijna de grond en was gevallen. Het spijt me Lok zei Sofie snel. Dat is een van de enige dingen die ik nog van hem heb zei Lok. Ze zagen dat er iets op de grond lag onder de scherven. Het was een boekje en een amulet. Het was een logboek met allerlei soorten plaatjes van rare wezens en teksten. Hij stopte het amulet in zijn zak. Sofie keek er met grote ogen naar. Plotseling hoorde je een wat. De muur werd door een soort licht verwoest toen. Er waren er drie mannen die schreeuwde ‘Geef me het dagboek.’ Naar Lok en Sofie. Ze vielen aan met een soort van magische krachten terwijl ze er ogervorst bij riepen. Lok en Sophie vluchtten daarna door de straten van Venetië. Toen ze werden gevolgd door steeds meer mensen zei Sofie renend ‘ga naar Dante Ville en geef hem het dagboek ik zorg wel voor de rest.’ Nee niet zonder jou zei Lok snel. Ga nou maar ik kan mezelf wel beschermen zei Sofie schreeuwend terwijl de mannen haar vast hadden. Lok rende vervolgens snel weg. In der tussen tijd was Sofie al los en lagen de mannen op de grond. Wanneer Lok denkt ze afgeschut te hebben doet hij wat rustiger. Totdat hij weer twee ziet en hij verstopt zich snel. Ik hoop dat Sofie oké is denkt Lok. Op het dak rust Sofie even uit. En daarna gaat ze weer opzoek naar Lok. Terwijl Lok even door het boek kijkt en leest ziet hij het woord spirit staan. Wat betekent dat nou? Toen hoorde hij een stem achter zich ‘weet je niet wat spirits zijn?’ Lok kijkt om wie zei dat? riep hij. Ik zag hoe je zo tegen dat tuig deed en iedereen die tegen hen is,is een vriend van mij zei de stem. Na die gasten kan ik nu wel een vriend gebruiken zei Lok.

‘Laat jezelf zien’ riep hij. Iedereen zou boos worden als ik me nu laat zien want het is nog licht zei het stemmetje. Weet je niks van de amuletten en spirits? zei het stemmetje. Je hebt een amulet in je zak zei het stemmetje. Als je in de problemen zit concentreer je op het amulet misschien red het je ooit. Wat ik echt wil weten is over het dagboek zei Lok. Kijk op het begin daar staan meestal namen. Lok keek en zei Papa? Heeft hij dit geschreven maar hij is al tien jaar zoek. Toen kwam er plotseling een straal deze kant komt. Kijk uit! De mensen kwamen weer achter ons aan. Lok stond op een balkon en sprong. Zijn amulet begon te gloeien en kwam zachtjes op een ander dak neer. Hoe kan dit dacht Lok voor een seconde en rende verder en hij sprong en kwam tegen de muur aan en dan op het dak. Daarna sprong hij op een brug totdat hij omsingeld werd. Een man sloeg hem en hij liet zijn dagboek vallen. Zijn dagboek viel in het water. Neee schreeuwde Lok en sprong het water in. En pakte het boek en zwom ermee weg.

Reageer (3)

  • Little_Biatch

    je bent al goed bezig egt waar alle vo mij toch want ik weet nhi egt weel hoor

    1 decennium geleden
  • mimiA

    zo spannend

    1 decennium geleden
  • darksunside

    het is echt spannendxD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen