Foto bij 46| Broken.

ENJOOYYLLOOOYY :']

Na het avond eten vertrokken de leerlingen van Zweinstein ieder naar hun leerlingenkamer. Fay verveelde zich ontzettend bij het haard vuur terwijl Ron en Harry uitbundig over Zwerkbal praatte. Ze besloot maar even haar tas te gaan halen uit de meisjes slaapzalen zodat ze alvast wat vooruit kon werken. Hermione deed het ook en het leverde bij haar wel goeie resultaten op. Ze stond op en verliet de druk pratende jongens zonder dat ze het merkte en vervolgde haar weg naar de slaapzalen. Het was op zich heel rustig, maar dat kwam vooral omdat iedereen wel beneden was. Fay glipte snel haar eigen slaapzaal binnen en haalde haar tas uit haar hutkoffer. Ze moest nog wat meer haar best doen voor Verweer tegen de Zwarte kunsten zodat Snape geen redens had om haar onvoldoendes te geven. Zodra ze alle benodigde boeken bij elkaar had gevonden verliet ze haar slaapzaal. Fay was gewoon van plan om meteen naar beneden te gaan, maar toen ze gefluister hoorden achter een dichte deur stopte ze even. Natuurlijk was afluisteren fout, maar ze stopte niet voor niets. Want ze hoorde namelijk dat de stemmen het over Hermione hadden.
''Bevertant is zoo goedgelovig''Zei een heldere stem, Fays adem stokte in haar keel. Dat was Trish der stem. ''Zolang zij denkt dat wij daadwerkelijk vrienden met haar zijn doet ze alles voor ons. Je bent echt geniaal Trish''Zei een andere stem. Dat was duidelijk de stem van Cecile wist Fay. ''Hermione maakt gewoon ons huiswerk voor ons, zolang we haar maar blijven vertellen hoe leuk en aardig ze is.''Zei Trish spottend. ''En dan slagen we met vlag en wimpel. Dat we daar nooit eerder aan hebben gedacht. Hermione is echt-'' Fay had wel genoeg gehoord en liep snel door. Dadelijk werd ze nog betrapt zoals vaak in dreuzelfilms gebeurde. Ze kon eigenlijk gewoon niet geloven dat Cecile en Trish zulk misbruik maakte van Hermione. De woede die ze nu voelde was gewoon niet te beschrijven. Ze zou Hermione gewoon meteen confronteren met wat ze had gehoord. Dan zou ze eindelijk gelijk krijgen en zou Hermione inzien wat voor achterbakse bitches die twee waren.
Zodra Fay weer beneden in de leerlingen kamer stond. Gooide ze haar tas ergens neer op een bank en stapte direct op Hermione af, die aan een tafel zat. Ze was weer eens bezig met het nakijken van andermans huiswerk. ''Hermione, die vriendinnen van jou deugen niet!"'Snauwde Fay direct. ''Daar hebben we het al eens over gehad Fay en ik ga er dus niet meer op in''Zei Hermione kalmpjes zonder op te kijken van haar werk. ''Hermione ik meen het! Ze deugen echt niet.''Zei Fay nogal ongeduldig. ''Ik bedoel ze gebruiken je gewoon voor hun eigen doeleinde'' Hermione keek dit keer wel op en keek Fay met samengeknepen ogen aan. ''Ik kan niet geloven dat je dit soort leugens verzint alleen omdat ik eindelijk wat meer vrienden heb.''
''Ik verzin het niet! Waarom zou ik liegen?''Zei Fay wanhopig. Waarom geloofde Hermione haar niet? Ze had echt nooit tegen haar gelogen over dit soort dingen. ''Omdat je jaloers bent. Je kunt er gewoon niet tegen dat ik eens een keer wat populairder ben dan gewoonlijk. En daarom verzin je dit soort leugens, alleen om te zorgen dat ik mijn nieuwe vrienden verlies!''Hermione begon steeds luider te praten waardoor er een aantal Gryffindors meeluisterde. ''Ik ben helemaal niet jaloers!''Zei Fay. Hoe kon Hermione nou zeggen dat ze jaloers was? Ze was juist helemaal geen jaloers type zelfs Hermione zelf wist dat. Hermione snoof even spottend, ''Weetje Fay niet alles draait om jou. Als jij iemand niet aardig vind betekend het niet dat iemand anders er niet meer mee om mag gaan. Ik mag mijn eigen beslissingen nemen en jij hoeft me niet te vertellen wat ik moet doen, of wie mijn vrienden moeten worden! Want ik heb ook wel eens behoefte aan een vriendin die zich niet aanstelt bij elk klein dingetje. Of er een groot drama van maakt en dan vervolgens gaat zitten janken als een zielig hoopje verdriet! Laat staan eens even normaal kan doen''
Op dat moment brak er iets bij Fay, dacht Hermione echt zo over haar?
Vond ze haar soms een aanstelster een jankpropje van verdriet?
Fay probeerde haar tranen van verdriet in bedwang te houden. Hermione bleef haar strak aan kijken en toen wist Fay dat ze het officieel meende. Ze had er geen zin meer in, ze wilde geen tijd meer in Hermione steken en ze wilde op dit moment ook niet in de leerlingen kamer zijn. Ze moest even weg, ver weg van hier, ze wilde even alleen zijn. Fay keek Hermione niet meer aan toen ze de leerlingenkamer verliet. Blijkbaar moest Hermione haar echt niet meer.







Extra omdat ik morgen jarig ben en meschien niet kan posten ;']

Reageer (13)

  • EsKaLiDiNg

    ikke herms slaaan:P
    stomme trut...
    mag het plz?? *kijkt heel zielig*

    1 decennium geleden
  • KidouYuuto

    stomme hermione

    1 decennium geleden
  • Boulevard

    VERDER

    1 decennium geleden
  • McGuiness

    Gefeliciteerd!!

    Arme Fay!

    1 decennium geleden
  • Cleverness

    gefeliciteerd ^^
    fijne verjaardag (flower)

    ----

    niet zo gemeend doen Hermione! :(

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen