Twee mannen, nou ja, figuren, tuurden ingespannen naar het scherm. De derde was druk bezig de keuken te plunderen, nu het ernaar uitzag dat er niet veel meer interessants gebeurde dan wat gepraat.
'Wat doen ze toch?' vroeg Butler zich af.
'Het lijkt erop dat die moddermensen ze nu geloven' zei Foaly met een frons. 'Maar er is duidelijk een probleem.'
'Ik heb een cursus liplezen gevolgd' peinsde Butler. 'Als ik nou eens kijk waar ze het over hebben...'
Butler tuurde naar het scherm en zijn frons werd steeds dieper. 'Ze hebben vervoer nodig'.
'Dan sturen we dat toch?'
'En jij dacht aan...?'
'Vleugels, natuurlijk!' antwoordde Foaly.

Ondertussen kibbelden Holly, Artemis en de Grijze Jagers nog vrolijk verder. 'Hoe moest ik nou weten dat ik ooit moest paardrijden, Artemis? Ik wéét dat het bij het elfBI-pakket inzit, maar je mocht dat afslaan, omdat sommige elfen het niet leuk vinden om op een dier te rijden, dat snap je toch wel?' 'Jaja, dat snap ik wel, maar-' 'Wat zeuren jullie nou dan? Die Foaly van jullie zal toch wel wat regelen?' 'Ja maar-' 'Hou eens op met dat "ja", en "maar", en "ja maar", want het is verhipte irritant.' 'MaarFoalykannietwetenwatwezeggenomdatwegeenmicrofoontjehebben, hetisalknapdathijonskanzien!' gooide Artemis er snel tussendoor, voordat hij onderbroken kon worden. En het was abrupt stil. 'O,' zei Halt. 'Dat wist ik niet....' 'Natuurlijk wist je dat niet.' 'Wat is een microfoontje?' vroeg Will. Artemis begon onmiddellijk een heel verhaal af te steken over geluid en elektronica, waar Will en Halt al gauw niets meer van snapten en hem alleen nog maar glazig aankeken. Holly redde hen uit de genante situatie.
'Oh, gewoon iets om je stem mee te versterken' zei ze achteloos, Artemis een geïrriteerde blik toewerpend. 'Wordt ook vaak gebruikt om mensen mee af te luisteren van grote afstand, vandaar. En het is niets magisch' voegde ze er aan toe toen ze Will's verrukte blik zag. 'Gewoon een handig staaltje techniek. Mensen gebruiken het ook. Hoewel die van hen natuurlijk een stuk minder geavanceerd zijn' zei ze grijnzend.
Artemis maakte een vaag "hmpf" geluidje, maar ging er verder niet op in.
'Hoe dan ook' vervolgde Holly, 'hij kan dus niet weten dat we wat nodig hebben. Misschien moeten we gewoon...'
Maar ze kwamen er nooit achter wat ze "gewoon" zouden moeten, want op dat moment was er een helle flits, en lag er een briefje voor haar voeten.

"Beste Holly en Artemis,"

begon het briefje. Holly kreunde. 'Dat 'beste' beloofd niet veel goeds...' Artemis maande haar tot stilte en ze lazen verder. [center]"Gelukkig heeft Butler een cursus liplezen gevolgd,"[/center]
Artemis knikte. 'Dat is waar ook!' riep hij uit. Nu keek Holly hem aan, en Artemis las weer verder.
"En weten we jullie probleem. Helaas kunnen wij geen paarden -of quacca's- sturen, maar gelukkig had ik het geniale -geniaal ben ik natuurlijk altijd al geweest- idee om jullie wat anders te sturen. Wat komen jullie zo wel achter. Zodra jullie het briefje uithebben sturen we die."

'Hoe,' begon Artemis. 'Kunnen ze weten wanneer we klaar zijn?' 'Als je iets verder leest weet je het, al roept dat eigelijk alleen maar meer vragen op.' antwoordde Holly. Dus Artemis las verder.
"Zoals ik uiteraard van te voren al wist, hebben jullie net een onderonsje gehad met de vraag 'Hoe weten ze dat?'. Dat zal ik nu dus uitleggen. Ik zal jullie zien kreunen. Groeten, Foaly. PS vergeet het moment passionne -zoals Orion dat zo mooi zei- niet."

Artemis en Holly kreunden, en FLITS! Er lag wat voor hun voeten. 'Potvolkoffie met honing!' riep Will uit. 'Die Foaly van jullie is echt goed in zijn voorspellingen!'

Reageer (4)

  • RedWolf

    Polvolkoffie met honing! LOL

    1 decennium geleden
  • SkyWriter

    Ge-ni-aal

    1 decennium geleden
  • OnTheLine

    Grapje, zal het ff veranderenxD

    1 decennium geleden
  • LeaFlammae

    Orpheus?
    Je bedoelt Orion xD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen