Oké, ik verhoog de prijs: één reactie en één kudo- minstens.
Mwuhahaha =3

Toen ze uitverteld was, viel er even een diepe stilte.
‘Jij kan echt goed vertellen.’ verbrak Will die tenslotte. ‘Ik zou het nog bijna geloven.’
Holly keek boos. ‘Ik neem aan dat het geen zin heeft om jullie te zeggen dat het wel degelijk waar is?’
‘Wacht even.’ zei Artemis langzaam. ‘Holly, we kunnen het bewijzen!’
Chagrijnig keek ze hem aan. ‘Hoe dan? Ik mag hopen dat je weer een van je geniale plannen hebt, of anders...’
Artemis keek doordringend terug. ‘Hebben wij geen spullen bij ons? Technische spullen?’
Holly dacht even na. ‘Ik heb misschien wel wat...’ Ze zocht naar haar wapens, en haar gezicht betrok. ‘Nee hé! Dat was waar ook! Ik heb niks bij me!’
‘Maar ik wel.’ zei Artemis, en hij haalde zijn mobieltje tevoorschijn.

'Ik zal even naar huis bellen, oké?' En hij belde. 'D'Arvit!' riep hij. 'Wat?' vroeg Holly, het ergste vrezend. 'Geen bereik.' zuchtte Artemis. Holly kreunde. 'Nou, laten we hopen dat ze iets naar ons flitsen, om het te bewijzen.' En het toeval wilde dat er na een felle flits in één keer een briefje naast hen lag.

Havenstad
Turf was natuurlijk dus naar Foaly gegaan, en had hem alles verteld. 'Hmmm...' zei Foaly. 'Ik geloof je, hoe ongeloofwaardig het ook is. Maar het is ook moeilijk om het niet te geloven, want Artemis Fowl doet erin mee.’ Goed argument, dacht Turf. 'Ga je mee?' vroeg hij gespannen. Foaly knikte. 'Mooizo!' riep Turf. 'En o, Foaly?' Foaly keek hem vragend aan. 'Zorg er effe voor dat die twee me laten gaan, wil je?' Hij knikte naar de elfBI-agenten. 'O, tuurlijk.' antwoordde Foaly.
In Huize Fowl analyseerde Foaly de situatie. 'Volgens mij geloven die twee Holly en Artemis niet. We moeten ze helpen.' 'Tuurlijk, stuur maar een briefje.' zei Butler sarcastisch. Foaly knikte, alsof hij het sarcasme niet had gehoord. 'Goed idee!' riep hij opgelaten uit. 'Butler, schrijf jij er ééntje?' Butler knikte, en pakte pen en papier. Toen hij klaar was met zijn briefje, gaf hij hem aan Foaly. Die legde hem in de cabine en flitste hem weg.

'Artemis, vlug! lees voor!' riep Holly. Artemis pakte het briefje en begon te lezen.
"Beste Holly, Artemis en wie er verder ook nog bij zijn.
Holly & Artemis spreken de waarheid, hoe vreemd het ook mag klinken. Je ziet dat dit briefje zomaar uit het niets verscheen? Hetzelfde gebeurde bij hen. Maar denk maar niet dat jullie al te veel met ze opgescheept zullen zitten- We proberen ze zo snel mogelijk weer terug te krijgen.
Groeten,
Butler."
Artemis en Holly keken naar Halt en Will. 'Nou geloven jullie ons nu wel?' Will knikte, met een ongelovige blik in zijn ogen. Halt bleef zoals altijd nors en zwijgzaam, maar hij gaf een nauwelijks zichtbaar knikje. 'Mooizo.' zei Artemis. 'En wat doen we nu?' Will dacht even na, maar voor hij antwoord kon geven deed Halt dat al. 'Nu gaan we naar ons huis, in Redmont.' Will moest zijn best doen om niet te grinniken. Hij kende die toon, daar zat een addertje onder het gras. Blijkbaar had Holly het ook gemerkt. 'En dan?' vroeg ze. Halt glimlachte, maar het was geen vriendelijke glimlach. Het was een wolvenglimlach. 'En dan gaan jullie alles leren wat er te leren valt als Grijze Jager, in ruil voor onderdak en eten.' Artemis kreunde. Sport dus. Het enige waar hij níét goed in was. 'Kom op,' probeerde Will hen op te beuren. 'Jullie hebben er het figuur voor, en Holly kan het vast en zeker. Wat Artemis betreft... nou ja, die moet waarschijnlijk eerst aan zijn conditie en spieren werken.' 'Welke spieren?' vroeg Artemis. 'Die dingen in mijn lichaam die me zouden moeten helpen met allerlei dingen? Die spieren?' Will grinnikte. 'Ja, die spieren.'
'Volgend probleem: Hoe komen we daar?'
Iedereen keek Artemis wazig aan. 'Hoe komen we daar? Nou, eh, gewoon, rij...' begon Will maar toen stopte hij. 'Oh ja. Jullie hebben geen paarden.'
'Nou, dat word dus rennen, hé?' zei Halt droog. Artemis keek hem ontzet aan.
'Hij maakt een grapje' stelde Holly hem gerust. 'Eh... Ja toch?'
Halt trok een wenkbrauw op. 'Als jij een beter idee hebt...' 'Eh... Tsja.... Nou... Nee.' Artemis keek hulpeloos naar Will, maar die haalde zijn schouders op. 'Waarom kan Foaly niet gewoon ook twee paarden teleporteren...' kreunde Holly. 'Zeg...' zei Will. 'Jullie kunnen toch wel paardrijden hè?' 'Ja hoor,' knikte Artemis. 'Ook quaccarijden, trouwens.' Holly rolde met haar ogen. 'En jij dan?' Will keek naar Holly. Die schrok. 'Eh.. tsja.. nou... in theorie.' probeerde ze.

Reageer (3)

  • RedWolf

    Halt is fantastisch! Ik lig elke keer plat.

    1 decennium geleden
  • SkyWriter

    Haha, arme Artemis en Holly ^^

    1 decennium geleden
  • LeaFlammae

    Oh, da's geen probleem hoowr =3
    *kietelt het groene knopje*

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen