Foto bij W18

“Hé, wat een leuke jurk”, grijnsde Stella. “Ze zou je beeldig staan, Bloom.”
“Ze is inderdaad beeldschoon”, lachte Bloom. “Ik ga hem passen.” Plots hoorden ze een stem. “Winx!” De meisjes draaiden zich om, en zagen twee eerstejaars heksen op hen af komen.
“Wat is er?”, vroeg Musa.
“Faragonda heeft jullie nodig”, zei één van de meisjes, duidelijk in paniek.
“Wat is er aan de hand?”, vroeg Bloom meteen.
“We moesten Alfea aanvallen, maar Faragonda en Griffin deden niets. Tot plots de Trix iedereen begonnen betoveren. Griffin zei dat iedereen moest stoppen, maar dat deden de Trix niet. Ze hebben nu ook Griffin betoverd en Faragonda heeft hulp nodig.”
“We komen er meteen aan”, zei Flora. “Kom mee, meiden. Believix Winx!”
De Winx vlogen naar Alfea, waar de chaos intussen nog groter was. De Trix waren bijna gewonnen: slechts één derdejaars, Faragonda en twee leraren vochten nog, terwijl Faragonda eerst hulp had van vijftien derdejaars en zes leraren.
“Meisjes!”, riep Faragonda opgelucht. Met de hulp van de Winx, die goed konden vechten en de truckjes van de Trix goed kenden, waren de drie heksen niet veel later verslagen. Faragonda en Winx begonnen onmiddellijk met alle betoveringen te verbreken.

“Dit gedrag is onaanvaardbaar”, tierde Griffin tegen de Trix.
“Blablabla”, zuchtte Icy. “De opdracht was Alfea aanvallen, dat deden we toch?”
“Moet ik soms uitleggen wat jullie misdeden?”, vroeg Griffin.
“Graag, want wij zijn niet zo slim”, grijnsde Darcy.
“Om te beginnen mochten jullie enkel de magie van de eerstejaars gebruiken. Ten tweede moesten jullie onmiddellijk stoppen toen ik daar het bevel toe gaf. En ten derde mochten jullie geen heksen aanvallen.”
“Och, als we zo snel stoppen is er geen oefening aan”, zei Darcy. “En als het niet moeilijk genoeg is evenmin. En je moet er toch op voorzien zijn dat je bondgenoten je tegen je zouden kunnen keren?”
“Als jullie het zo veel beter denken te weten, waarom starten jullie dan zelf geen school op?”, vroeg Griffin woedend. “Maar zolang jullie hier zijn doen we het op mijn manier.”
“Zal wel”, geeuwde Icy.
“Jullie gaan alle drie naar jullie kamer, en jullie komen er niet meer uit tot de eerstvolgende lessen, op maandagmorgen. Begrepen?”
“Slaapwel”, gromde Icy, en liep naar buiten, gevolgd door Darcy en Stormy.

Reageer (2)

  • dayxdreamer

    Die *** Trix

    1 decennium geleden
  • denienie

    het is en blijft een leuk verhaal, snel verder gaan

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen