‘Thorak?’ fluisterde ik zacht. Ik zag tegenover het meer een gedaante staan, ik zag Thorak staan. Cleayden naast me keek naar me op, maar ik bleef naar de gedaante staren. Ik wilde naar hem toe en liep op hem af, zonder dat ik het doorhad stond ik tot mijn buik in het water. ‘Phenix?’ vroeg Cleayden stil, ‘Wat doe je?’. ‘Thorak’ was het enige dat ik antwoorden. Ineens stond allstar naast me in het water, hij duwde me met zijn hoofd terug het land op. Ik keek nog een keer achterom, en toen naar Allstar. ‘Ik zweer het, ik zag Thorak’ murmelde ik. Allstar negeerde me en zorgde ervoor dat ik ging liggen, ik keek nog een keer het meer over. Thorak was weg.

Het was niet leuk om bij de alfa groep te horen, steeds vielen vrienden van je weg. Thorak had de overneming niet overleefd, en meteen was het stuk land wat we hadden gewonnen niet meer zo interessant. Daarbij was ik ook nog eens het enige meisje. Ik keek even om van een takje dat brak. Meteen zag ik een paar van de omegajongen wegduiken, ik keek even naar Cleayden die ook het bos in keek. De pups wilde zwemmen op deze warme dag, maar ze waren bang voor ons. Allstar liep het bos in, meteen begonnen de jongen te fluisteren. Ik gniffelde even, Allstar was een behoorlijke wolf. ‘We bijten heus niet’ grapte Allstar ergens tussen de bomen. Niet lang daarna kwam Kiba uit de bosjes, hij keek ons bang aan. En toen achter hem in de bosjes ‘Jongens kom nou, alsjeblieft?’ piepte hij. We moesten even lachen. Koyray kwam daarna uit de bosjes gelopen, mijn oren gingen in mijn nek liggen. Het was het jongere broertje van Hike. De kans dat Hike erbij was, was groot. Ik stond op en ging naast Cleayden zitten, hij wist al meteen waarom. Ik glimlachte even naar de pups, niet lang daarna kwamen ze allemaal uit het bos aangerend. Zonder te stoppen rende ze allemaal het water in. Ik keek even lachend naar ze om, maar toen liep er een rilling over mijn rug. Hike lachte met me mee, ik keek even bang om. Hike stond maar een paar meter van me af , en keek me aan. ‘Goedenavond schoonheid’ zei hij. ‘Hoe durf je zo te praten tegen een alfa vuile beta’ gromde Cleayden. ‘Dat wil niet zeggen dat ik jou niet aankan’ snauwde Hike. Darsang en Bleudoor lachte beide even. De beta’s waren met zijn meerdere, maar onze ouders waren de leiders. Er was altijd al een onzichtbare lijn geweest in de jeugd, de volwassene gehoorzaamde de alfa. En gingen met ze om alsof het vrienden waren. Hike stapte op me af, ik kreeg een raar gevoel in mijn maag. Cleayden gromde even, ik ging staan. De hele groep beta’s was op me gefocust. Safur keek me even bang aan, ze was mijn enige vriendin uit het roedel. Alle andere teefjes verafschuwde me, ik was alfa. Ik had macht, alle jongens liepen me na. Maar Hike had gewonnen, hij moest alleen mij nu nog voor zichzelf winnen. Allstar keek even naar het roedel, en liep toen het water in samen met de pups. Hike keek hem na, ‘Allstar heeft gelijk. Laten we allemaal een leuke dag hebben’ Hike keek even moordend naar Cleayden ‘En samen zijn’. Daarna liep Hike richting het water, maar liet zijn staart onder mijn snoet vegen. Ik boorde mijn nagels in de grond, en gromde. Hike dronk even aan de oever en keek me grinnikend aan. Ik trok mijn neus op en keek weg. Hike keek nog even naar zijn broertje en rende toen naar het roedel. Samen rende ze allemaal weg. Allstar was me vanaf het water aan het bekijken, ik zuchtte en liep het water in. Even afkoelen, ik dronk even en keek toen naar Allstar. ‘Je wist dat het afleidde? Is het niet’ zei ik zacht terwijl ik naar de jongen keek. ‘hmmph’ zei Allstar, daarna spetterde hij me nat.
Toen we die avond terug liepen naar de grote rots, zag ik dat Sam naar ons keek. Sam was de vader van Allstar, wat betekende dat Allstar de volgende leideralfa werd. 'Jake ze is erbij!' riep Sam naar mijn vader. Ik keek even vragend naar Claeyden. Maar hij begreep ook niet wat daarmee bedoeld was, waarom zou ik niet meekomen?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen