Allerliefste schatjes,

Ik wil een nieuw verhaal starten over Draco Malfoy. Nu niet meteen wegrennen als je geen Harry Potter fan bent want ik wilde niet vragen of jullie nu alsjeblieft willen abonneren etc. etc.! Nee, ik wilde jullie vragen welke schrijfstijl jullie leuker/fijner vinden om te lezen. Ik ben ‘gewend’ om in de ik-vorm en tegenwoordige tijd te schrijven maar vind verhalen in de hij-vorm verleden tijd, of ik-vorm verleden tijd ook altijd erg mooi. Allah, ik heb een hoofdstuk geschreven van een nieuw verhaal (waar ik overigens nog geen titel voor heb :’) ). Het is geschreven in de verleden tijd maar ik heb het hoofdstuk zowel in de ik-vorm als in de hij-vorm geschreven. Dus de hoofdstukken zijn hetzelfde alleen de vorm waaruit je kijkt is anders, en ik kom er niet echt uit wat nou mooier en/of leuker is om te lezen. Zoals ik al zei ben ik gewend om in de ik-vorm te schrijven (en dat gaat me ook stukken gemakkelijker af) maar bij verhalen vanuit de hij-vorm heb ik altijd het idee dat het makkelijker is om situaties te beschrijven en dat je personen beter tot uiting kan laten komen.

Na gut, ik heb hier 2 stukjes tekst. Beide zijn precies hetzelfde maar alleen de vorm verschilt. Ik zou jullie willen vragen je mening te geven. Wat vind je leuker om te lezen etc. (: ?

Hij-vorm, verleden tijd: (Dit is eigenlijk het origineel, dus zoals ik het had bedacht. Later heb ik het ook in de ik-vorm overgeschreven (: )
Met een zachte grom sloeg ze haar wekker uit. Lena Sadler, 16 jaar, stapte snel uit bed en haastte zich naar de badkamer. Daar sprong ze onder de douche, waste verwoed haar haren en draaide na 5 minuten de kraan weer dicht. Snel droogde ze zich af, bond een handdoek rond haar lichaam en druipende haren en snelde zich toen terug naar haar slaapkamer. Met een ruk trok ze haar kledingkast open en staarde even snel naar de inhoud. Ze trok een willekeurig setje ondergoed uit de mandjes, die overigens uitpuilden van de verschillende soorten BH’s en onderbroeken, en trok die snel aan. Vervolgens trok ze een skinny (lichtblauw), hemdje (zwart), T-shirt (lichtroze, ronde hals, zakje op rechterborst) en vestje (lichtgrijs) uit de verscheidene stapels en kleedde zich snel aan. Gelukkig stond haar hutkoffer beneden al klaar anders had ze net zo goed niet op kunnen staan. Lena stormde weer terug naar de badkamer, rukte de handdoek van haar donkerblonde haren en ging opzoek naar de Gliss Kur die tot haar grote ergernis nergens te vinden was. Met een zucht begon ze haar natte, klittende haren te borstelen (“AUH, Godverdomme!”). Na een aantal minuutjes smeet ze haar borstel in haar toilettas en begon aan haar mascara. Eerst een laagje wit en vervolgens een laag zwart. Lena wierp snel een blik op het klokje dat op de wastafel stond en vloekte. Ze ritste haar toilettas dicht en rende snel weer naar haar kamer waar ze haar horloge omdeed en een zilveren ring met grote zwarte bloem om de ringvinger van haar linkerhand schoof. Ze deed nog snel oorbellen in en stoof toen met haar toilettas naar beneden toe.

Ik-vorm, verleden tijd:
Met een zachte grom sloeg ik mijn wekker uit. Ik, Lena Sadler, 16 jaar, stapte snel uit bed en haastte me naar de badkamer. Daar sprong ik onder de douche, waste verwoed mijn haren en draaide na 5 minuten de kraan weer dicht. Snel droogde ik me af, bond en handdoek rond mijn lichaam en druipende haren en snelde me toen terug naar mijn slaapkamer. Met een ruk trok ik mijn kledingkast open en staarde even snel naar de inhoud. Ik trok een willekeurig setje ondergoed uit de mandjes, die overigens uitpuilden van de verschillende soorten BH’s en onderbroeken, en trok die snel aan. Vervolgens trok ik een skinny (lichtblauw), een hemdje (zwart), een T-shirt (lichtroze, ronde hals, zakje op de rechterborst) en een vestje (lichtgrijs) uit de verscheidene stapels en kleedde me snel aan. Gelukkig stond mijn hutkoffer beneden al klaar anders had ik net zo goed niet op kunnen staan. Ik stormde weer terug naar de badkamer, rukte de handdoek van mijn donkerblonde haren en ging opzoek naar de Gliss Kur die tot mijn grote ergernis nergens te vinden was. Met een zucht begon ik mijn natte, klittende haren te borstelen (“AUH, godverdomme!”). Na een aantal minuutjes smeet ik de borstel in mijn toilettas en begon aan mijn mascara. Eerst een laagje wit en vervolgens een laag zwart. Ik wierp snel een blik op het klokje dat op de wastafel stond en vloekte. Ik ritste mijn toilettas dicht en rende snel weer naar mijn kamer waar ik mijn horloge omdeed en een zilveren ring met grote zwarte bloem om de ringvinger van mijn linkerhand schoof. Ik deed nog snel oorbellen in en stoof toen met mijn toilettas naar beneden toe.

Nog even voor de goede orde: Je hoeft niet van HP te houden om dit te lezen! Het gaat er gewoon even om wat jij leuker vind om te lezen áls je dit verhaal zou gaan volgen (:
Alvast bedankt! (:

Reageer (2)

  • invincible

    Hey klein maantje ;)
    Een HP-verhaal klinkt supercool! Ik ga ook voor de zij-vorm verleden tijd, ziet er goed uit!
    (Welke stories volg jij tegenwoordig eigenlijk nog?)
    Liefs!

    1 decennium geleden
  • Cami

    Ik hou van HP! Ik zeg Zij-vorm vt, dat klinkt het mooist. Ik ben benieuwd :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen