Foto bij 30| An ordinary lesson

45 abo's YEAY 8'D
Jullie reacties zijn lief :'D
En natuurlijk ga ik verder ;'D
Enjoy


Fay bracht de rest van het ontbijt door op de trap. Ze zag ook hoe Lavender en Ron de trap af kwamen. Toen Ron haar zag wilde hij eigenlijk naar haar toe gaan, maar Lavender trok hem bij Fay weg. Fay snapte nu waarom Hermione altijd zo nors was als Lavender er bij was. Lavender dacht gewoon opeens dat Ron haar bezit was en het was niet eens haar vriendje. Fay nam nog wel de moeite om op Harry te wachten op de gang voor ze naar de kerkers ging. ''Slughorn is echt aardig hé''Zei Fay om een gesprek op gang te brengen. Hermione liep achter hun en bladerde door haar toverdranken boek. Harry knikte, ''Beter dan Sneep, veel beter''Nu had hij tenminste nog kansen om te slagen voor toverdranken. Ze daalde de af naar de donkere kerkers. Fay draaide haar hoofd even om en zag dat Hermione nog steeds alleen achter hun liep. Ron was nergens te bekennen, hij liep vast ergens achteraan samen met Lavender.


Professor Slughorn had zoals gewoonlijk de deur vrij open gelaten en zat achter zijn bureau te wachten op de leerlingen. Hij wist precies welke leerlingen van deze klas hij bij zijn Slug club wilde. Potentiële leerlingen met succesvolle ouders, of potentiële leerlingen die al van zichzelf beroemd waren. Iniedergeval lag er op ieder zen plek een uitnodiging klaar. Dat was nog een goeie rede geweest voor de plattegrond. Hij wist precies op welke plaatsen zijn nieuwe Slugs zaten. ''Hallo professor''Riep Fay vrolijk toen ze het lokaal binnen liep. Ze was niet echt heel vrolijk, maar ze kon het natuurlijk wel faken. Daar was niks mis mee. Slughorn knikte kort met een voorzichtig glimlachje. Iedereen kwam langzaam binnen, het was een klein klasje, maar ondanks dat was het best rumoerig. ''Goed, dames en heren stilte! Juffrouw Brown kunt u even uw mond houden? Dank u''Slughorn keek even of iedereen zat en begon toen aan zijn uitleg.
''Wat is dat?''Fluisterde Fay tegen Harry toen ze een opgerold stuk perkament voor zijn neus zag liggen. Blaise Zabini die tegenover Harry zat had precies hetzelfde stuk perkament en bestudeerde het aandachtig.
Draco Malfoy had echter niks, maar Fay besteedde geen aandacht aan Draco. ''Ik heb geen idee, ik bekijk het dadelijk wel''Zei Harry schouderophalend en richtte zich toen weer op Slughorn.
''Dit is een erg gevaarlijk niveau van de drank, dus in verband met gevaren moeten jullie grote beschermende brillen op''Zei Slughorn. Met een soepele toverstok zwiep verschenen er voor elke leerling een grote beschermende bril. ''Dit lijken net van die scheikunde brillen''Zei Fay terwijl ze haar bril fascinerend bekeek. Harry knikte, hij had wel eens van die professors gezien met dat soort brillen wanneer Oom Herman weer eens naar een documentaire keek. Om de mensen daar vervolgens weer af te kraken. ''Goed, de instructies staan in jullie boek op pagina 167. Ga jullie gang''Zei Slughorn en begon toen door het lokaal te lopen om wat aanwijzingen te geven. Harry sloeg zijn boek open op de juiste bladzijde en zag dat er dit keer ook aantekeningen langs de kant stonden geschreven. Fay begon ook aan haar toverdrank nadat ze haar bril had opgezet en keek toen naar Hermione die aan de andere kant van het lokaal zat. Ze leek nog steeds een beetje nors en geïrriteerd, maar ze praten best wel opgewekt met de twee Gryffindor meisjes tegenover haar. Fay kende ze van gezicht, als het goed was heten het meisje met het sluik blonde haar Trish Skotfield. Van het andere meisje met een mooi Oost-Indisch uiterlijk had Fay wel eens gehoord dat ze Cecile Nordish hete. Het was wel een fijne gedachten dat Hermione meschien wel nieuwe vriendinnen maakte.
Want haar vrienden bestonden voor meer dan 70 procent uit jongens. Hermione ging eigenlijk bijna nooit om met de meisjes uit Gryffindor met Fay en Ginny als uitzondering natuurlijk. Fay draaide zich weer om en ging weer verder met haar toverdrank.



Reageer (11)

  • EsKaLiDiNg

    oewwww ik wil lavender slaan(6)
    ik mag haar gwn niet.
    ik zeg alweer, goed verhaal xD.
    mr ik vind die fay echt een aanstelster:8
    en ik haat aanstelsters(A)
    maar toch blijf ik je verhaal lezen:$

    1 decennium geleden
  • Smesty

    Stomme lavender!!!
    Love it!!
    Snel verder!!
    Xx

    1 decennium geleden
  • Boulevard

    VERDER

    1 decennium geleden
  • Cresseyde

    <333

    1 decennium geleden
  • Ingeling

    heel snel verder ;p

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen