Foto bij 27| Poor Fay.

You enjoy your life, so enjoy the part :')

De grote zaal was al gevuld met wat leerlingen en er heerste een gezellige ontspannen sfeer. ''Draco kun je me de melk aangeven?''Vroeg Pansy Parkinson lieflijk. Zij, Draco Malfoy, Blaise Zabini en de rest van een aantal Slytherins zaten aan hun eigen tafel te ontbijten. ''Je hebt toch een toverstok'' Zei Draco verveeld. Hij deed niet eens de moeite om Pansy aan te kijken. ''Ja, maar....ach laat maar''Zei Pansy geïrriteerd. Ze haalde haar toverstok tevoorschijn en zwiepte er kort en krachtig mee, waarna het pak melk haar kant op zweefde en begon een gesprek met een of andere vriendin. Draco toverde een klein grijnsje te voorschijn en keek even naar Blaise die nog breder grijnsde, maar dan om een andere reden. ''Weetje, Draco''Begon hij, Draco wist meteen dat hij iets van hem wilde. Gewoon door de toon waarop hij het vroeg. ''Ik heb de perfecte wraak bedacht''. Draco voelde zijn maag samentrekken en opeens had hij geen trek meer. ''Hoe bedoel je? Waarvoor?"'Vroeg hij zo onschuldig mogelijk. Blaise sloeg geïrriteerd zijn ogen ten hemel, 'Je gaat er wel op achteruit hé Dray?''Zei hij met een grijns. ''Vroeger was je toch wel een stuk sneller van begrip''.
''Zeg nou maar wat je wilt zeggen''Zei Draco, hij had nu geen zin in Blaise zen grappen. ''Iniedergeval, de wraak op Modderbloedje Mcfly. Ik weet niet of je het nog weer, maar gisteren had ze ons flink vernederend en dat pik ik dus niet. Nou ja, eigenlijk vooral jou, maar daar gaat het nu even niet om''Zei Blaise, ''Jij moet maar zelf je wraak plannen''. Draco had sterk het gevoel dat Blaise echt iets slechts van plan was, ''Dus wat ga je doen?''Vroeg hij zo nonchalant mogelijk. ''Nou kijk, ik heb wat spul uit de shop van de Wezels gekocht. Nee ik ben er niet geweest ik heb het besteld''Voegde hij er snel aan toe toen hij Draco's veelbetekenende blik zag. ''Als het goed is komt het zo meteen aan met de ochtendpost. Ik heb een goedje gekocht wat veel op springstof lijkt. Iniedergeval als het in contact komt met iets vloeibaars ontploft het na ongeveer een halve seconden. Je weet dat we dus vandaag op een hoger niveau gaan met dat slink sap. Dus wanneer ze niet kijkt stopt ik het in haar keten en zodra-''
''Ze in der ketel kijkt krijgt ze slink sap in der gezicht''Maakte Draco, Blaise zen zin af. ''Wacht eens, als je slink sap niet goed maakt kan het toch fataal zijn?"'. Blaise knikte grijnzend, ''Ja, daarom juist. Ze is geen natuurtalent in toverdranken dus het zal wel meer effect hebben dan alleen een bijtend goedje''. Draco probeerde de afschuw op zijn gezicht zwaar te verbergen. Blaise kon dit toch niet echt van plan zijn? ''En Potter dan? Die zit pal tegen over je. Hij ziet het zeker als je iets in haar ketel doet''Zei Draco hopend dat Blaise van gedachten zou veranderen. ''Daarvoor heb ik jou nodig. Je moet Potter afleiden. Gebruik een spreuk weet ik veel wat, maar zorg gewoon dat hij niet oplet''Legde Blaise uit, ''Ik moet niks''Snauwde Draco. Hij liet zich zoieso niet bevelen. ''Ach ja jij bent dan ook de grote Draco Malfoy. Ik had het eigenlijk al verwacht, maar de grote Draco Malfoy kan het toch niet weerstaan om een modderbloedje terug te pakken die hem ter schande heeft gemaakt?''Zei Blaise met een zelfvoldane grijns. ''Ik bedoel, we deden vroeger niks liever dan hun leven zuur te maken,'' Draco stond met een mond vol tanden en wist voor de tweede keer niks meer uit te brengen. Blaise grijnsde nog breder, ''Wacht op mijn teken''Zei hij en wendde zijn blik weer van hem af.



Fay Mcfly kwam de grote zaal binnengelopen. De verdrietige uitdrukking op haar gezicht verraadde dat ze veel moeite deed om niet in snikken uit te barstten. Hermione had zo gemeen gedaan door haar te slaan, meschien wilde Hermione helemaal geen vriendinnen meer met haar zijn.
Dadelijk deed ze gewoon net als of om haar niet te kwetsen want Hermione had haar nog nooit geslagen. Fay ging aan de tafel van Gryffindor zitten bij Dean Tomas, Seamus Finnigan en Neville Longbottom. Neville zag meteen dat er iets schilde bij de altijd o zo vrolijke Fay. ''Hee Fay, waarom kijk je zo zielig?''Vroeg Neville nogal ongemakkelijk. Dean en Seamus keken ook nieuwsgierig naar Fay.
''Nou, Hermione sloeg me''Zei Fay somber terwijl ze uit alle macht probeerde te voorkomen dat ze ging huilen. Seamus, Dean en Neville keken elkaar aan en aan hun blikken te zien wisten ze dat Fay zich weer verschrikkelijk aanstelde. ''Wat is er dan precies gebeurt?''Vroeg Seamus terwijl hij zo veel mogelijk probeerden om niet te lachen. ''Nou ik wilde haar wat vertellen en ik tikte haar aan en toen..toen..toen sloeg ze mijn hand weg!"'Zei Fay die bij de laatste woorden spontaan begon te snikken. ''Oh wat erg Fay''Zei Dean met een flauwe grijns, ''Je hebt toch hopelijk geen ernstig letsel opgelopen?"' ''Nou mijn hand doet een beetje pijn''Zei Fay snikkend terwijl ze over haar rechterhand aaide. ''Aah, meisje toch''Zei Dean vol medeleven en drukte Fay tegen zich aan. Hij keek naar Neville en Seamus die het nogal geamuseerd aan keken. Ze wisten allemaal dat Fay verschrikkelijk kon overdrijven. En dat ze van iets kleins al snel een wereld wonder maakte, maar het was nooit erg om even mee te spelen.
Ginny Weasley die net langs kwam lopen zag hoe Fay op Deans schouder half uithuilde en liep nijdig door zonder gedag te zeggen.
''Ah, daar heb je Hermione al''Zei Seamus grinnikend, Fay keek in de richting van de poort en zag inderdaad dat Hermione net de grote zaal binnen kwam. Fay veerde direct overeind, ''Kun je me even een croissantje aangeven? Ik ga eens even een eind lopen denk ik''Zei Fay somber. Seamus haalde zijn schouders op en gaf Fay gewoon het hele mandje. Dat had hij beter niet kunnen doen want Fay keek hem vernietigend aan, ''Ik zei dat ik er EEN wilde!''Zei ze fel.
''Maar dat maakt toch helemaal niks-''Begon Seamus, maar Fay liet hem niet uitpraten. ''Geef. Jij. Dan. Ook. Helemaal. Niet. Om mijn gevoelens!?''Gilde Fay terwijl ze bij elk woord dat ze zei, Seamus bekogelde met een croissantje. ''Jawel-, Au! Houd eens op!''Zei Seamus geïrriteerd. Fays grote heldere ogen vulde zich met nog meer tranen en ze liep haastig weg. Ze zag Hermione niet eens, waar ze vlak langs liep omdat ze haar betraande gezicht had verborgen in haar handen.











Aah zo zielig D:
De aanstelster :']
Comments? :'D (Hoe meer hoe sneller de chapters)
Haha nee maar je snapt men punt vast wel ;')

Reageer (10)

  • KidouYuuto

    fay ik snap wat je bedoelt

    1 decennium geleden
  • Mace

    kuch aanstelster kuch

    1 decennium geleden
  • Frederique95

    Please snel verder

    1 decennium geleden
  • feminist

    wanneer ga je verder?

    1 decennium geleden
  • SuperSheep

    oew snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen