Foto bij - 4 -

'Hoi mam.' ik drukte 'n kus op haar wang en hing m'n jas aan de kapstok. 'Nou, hoe ging het?' 'Super, eigenlijk. Ik heb al twee klassen gezien, en ze vielen super mee. Ze waren beleefd enzo. Ik heb zelfs al iemand gezien waarmee ik best wel kan overeenkomen.' 'Een leerling?' ik knikte. 'Pas maar op liefje, je kan problemen krijgen daardoor.' 'Kayla is super sweet. Er kan niets misgaan.' ik glimlachte. Ik schoof aan aan tafel en we begonnen te eten.

'Liefje. Ik heb een cadeau voor jou.' 'Mam, dat hoefde niet.' 'Maar toch.' ze stond op en kwam terug met een groot pak. 'Hij is al opengedaan, en is helemaal klaar voor gebruik.' k keek haar raar aan en opende. 'Wow!De nieuwe apple laptop! Maam, dat hoefde niet. Maar toch bedankt.' ik stond op en drukte 'n kus op haar wang en omhelsde haar. 'Maar euhm. Ik moet nu weg. Ik heb morgen weer les weet je.' 'Het is pas 22u.' 'Ja, maar ik moet nog lessen afmaken enzo.' 'Jah tuurlijk.'ik trok m'n jas aan en nam de laptop. 'Dankje mam. Voor alles.' ik knipoogde. 'Ik bel je nog!' riep ik. Ik liep het huis uit en zette de laptop in m'n auto. Daarna stapte ik zelf in en reed ik huiswaarts.

Toen ik thuiskwam trok ik iets comfortabel aan en nam ik de laptop mee naar boven. Ik zette me erachter en maakte al een eerste test. Ik stuurde die door naar de email van school. '50x aub.' schreef ik erij. Zo wisten de secretaressen dat ze morgenochtend 50 kopiën moestne hebben voor mij. Ik opende internet en checkte m'n emails. Ik begon em te vervelen en zocht, wat ik anders nooit deed, een chatsite op. 'Nicknam?' zei ik tegen mezelf. 'Mel' tikte ik letter voor letter in. Meteen werd er een verzoek gestuurd. 'Mazz.' sprak ik uit. Ik accpteerde. 'Hay.' zei hij of zij. 'Hoi.' 'Alles goed?' 'Jah. Metjou?' 'Ja hoor. Ben je 'n meisje.' 'Jup. Jij?' 'Jongen.' hij zette er een smiley achter, een glimlach. Even was het stil, ik ontdekte vanalles op die website. 'Ik ga. Kom je morgen weer naar hier? Kunnen we een gesprek voeren.' Ik dacht na. 'Hoelaat?' '22u. Laatst. Als je er dan nog niet bent, ga ik.' ik dcaht na. Ik zette m'n vingers op het toetsenbord. 'Ok.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen