Foto bij 16|Weard.

1e deeltje is al 103x gelezen =D

Het enige voordeel was dat Draco en Harry niet tegenover elkaar zaten, Fay wist dan zeker dat er ongelukken zouden gebeuren. Harry had het al niet op Draco en dan ook echt niet. Draco daar in tegen had iets heel anders aan zijn hoofd. Hij kon Slughorn wel wurgen omdat hij hem samen met Potter aan een tafel had gezet. Aan de andere kant zat Fay Mcfly tegenover hem. Iets wat hij nooit had durven dromen. Ze keek hem echter niet aan, maar het feit dat ze voor de rest van het jaar aan een tafel zaten was al een geweldige idee. Dan had je nog een ander probleem genaamd Blaise Zabini, hij wist zeker dat Blaise hem nu scherp in de gaten hield.
'10 punten voor Gryffindor''Zei Slughorn, nadat Hermione Granger had uitgelegd wat vloeibaar geluk was. ''Goed ga naar pagina, 125 van je boek en begin aan de Slinksap''Zei Slughorn terwijl hij het flesje Felix Fortunatis omhoog hield, ''Het is tot nu toe pas een iemand gelukt het te brouwen, de gene die er het dichtst in de buurt komt wint dit flesje vloeibaar geluk''. De leerlingen gingen snel aan het werk, want wie wilde er nou geen flesje geluk? Draco moest het flesje bemachtigen, dan zou alles wat hij wilde ondernemen een succes worden.
Fay was de enige die niet haastig bezig was. Ze hoefde niet persee iets te winnen. ''Harry lukt het?''Vroeg ze toen ze zag dat Harry heel veel moeite deed om de tekst in zijn toverdranken boek te lezen.
''Ja, het lukt wel''Loog Harry, hij probeerde te ontcijferen wat er langs de kant was gekrabbeld in het ouden boek. ''Je bent nooit een goeie occlumence geweest, weetje''Zei Fay droog, Harry keek haar met open mond aan. Zat zij nou net in zijn hoofd?
''Grapje''Zei Fay grinnikend en keek weer naar haar eigen toverdrank.
Harry had de neiging om te zeggen dat er broccoli in haar ketel zat, maar dat zou erg gemeen zijn. Ookal liet die occlumence grap hem erg schrikken.
Opeens kwam Pansy Park naar hun tafel gelopen, met een slijmerige blik in haar ogen keek ze naar Draco. ''Dracie, mijn wortels zijn op kan ik wat van jou lenen?''Vroeg ze en keek hem aan met iets wat schattige oogjes moesten voorstellen. Draco probeerde niet al te geïrriteerd te kijken, ''Nee''Zei hij kortaf. Pansy keek hem even geschrokken aan, dit was dan ook de eerste keer dat Draco haar iets niet gunde.
''Je mag wel een paar van mijn wortels lenen''Zei Fay terwijl ze Pansy glimlachend aan keek. Draco kon zijn oren niet geloven, bood Fay Pansy nou net wortels aan? ''Nee bedankt, ik raak liever geen modderbloedjes aan en hun spullen''Snauwde Pansy en liep weer terug naar haar tafel.
''Dan niet''Zei Fay zachtjes en richtte zich weer op haar ketel. Ze beet echter op haar lip om niet in tranen uit te barsten. Ze vond dat woord zo vreselijk, alsof ze geen echte heks was. Natuurlijk had ze liever ook magische ouders gehad, maar het zat haar nou net niet mee.
''Trek je er gewoon niks van aan''Zei Harry terwijl hij een boze blik op Pansy wierp. Fay glimlachte even naar Harry, hij was de beste vriend die iemand zich ooit kon wensen. De tijd verstreek en Harry liep erg vooruit op de rest door de aantekeningen die in zijn boek stonden.
Fay zat echter vast, ze moest namelijk broccoli steeltjes snijden.
Ze bleef maar naar de Broccoli steeltjes staren, Harry stond bij de voorraad kast en kon haar dus niet helpen. En hem nou te roepen waar de hele klas bij was, was zeker geen goed idee. Draco Malfoy zag dat Fay aarzelend naar haar ingrediënten keek, vlug keek hij waar Zabini was.
Hij stond blijkbaar bij de tafel met twee Slytherins te praten.
Niet dat Slughorn er echt oplette wat iedereen deed.
Draco aarzelde even, maar hij wist dat dit meschien zijn enige kans was.
''Is er soms iets?''Vroeg hij aan Fay die geschrokken opkeek.
''Heb je het tegen mij?''Vroeg Fay terwijl ze Draco wantrouwend aan keek.
Waarom zou Draco Malfoy überhaupt vrijwillig een woord met haar wisselen?
''Ja''Zei Draco met een nonchalante glimlach, Fay vroeg zich af of ze iets verkeerds had gegeten bij het ontbijt. ''Waarom staar je zo naar je ingrediënten?''Vroeg hij terwijl hij even een blik op de broccoli steeltjes wierp. ''Nou uhm, ik ben allergisch voor broccoli''Loog Fay, ze vertrouwde Draco voor geen meter, vooral niet nu hij zo aardig deed.
Draco wilde eigenlijk voorstellen haar te helpen, maar meschien was dat iets te snel. Hij had haar immers zes jaar lang belachelijk gemaakt en uitgescholden. ''Maar als ik het niet snijdt krijg ik een onvoldoende voor mijn slinksap''Zei Fay somber, ze zou voor geen galjoen broccoli aanraken. Misschien was het toch het goede moment, dacht Draco maar tot zijn afschuw was Hermione Granger hem voor. ''Ik was net bezig met de broccoli en doen dacht ik aan jou probleempje, dus ik dacht ik help je even''Zei Hermione glimlachend toen ze bij Fay's tafel kwam staan, Fay keek Hermione dankbaar aan. Hermione sneed op een rap tempo alle steeltjes in blokken en goot het in de toverdrank die lila kleurde.
''Dankje, dankje ''Zei Fay blij en gaf Hermione een knuffel.
Hermione fronsde echter, ''In het boek staat dat hij nu doorzichtig moet zijn''Zei ze en liep nadat Fay haar had losgelaten pijnzend naar haar plek. Draco voelde zich een enorme sukkel, als hij gewoon wat dapperder was geweest had hij nu een knuffel gekregen van Fay. Ookal was die kans klein, ze zou hem tenminste dankbaar zijn. Fay keek even naar Draco, een moment dacht ze dat hij teleurgesteld was, een moment. Maar meschien had ze het niet goed gezien. Waarom zou hij nou teleurgesteld moeten zijn over Hermione die haar hielp, maar het vreemdste was dat hij aardig tegen haar had gedaan.






Reageer (5)

  • happinessX

    ooooooooooooooooooh deze story is echt zoooo supergoed!!!
    ;)

    1 decennium geleden
  • Cresseyde

    <333333

    1 decennium geleden
  • Smesty

    Haha xD
    Love,it!!
    Snel verder!!
    Xx

    1 decennium geleden
  • Dusty

    draco die aardig doet tegen een mudblood
    voor alles een eerste keer eh =')
    verdergaan pls x

    1 decennium geleden
  • Galadriwele

    Ma houuuuuuuuuuuuuu!
    Ik wil niet dat je stopt! Serieus, ik wil weten hoe het verderloopt tussen die twee! - meer ik schrijf zelf 1000x trager dan jij dus eigenlijk moet ik niet klagen, want je schrijft als een sneltrein (: -
    Mwiepmwiep; ik wil meeeeeeer ;D
    Plieeeeees?
    - Gott, dit gaat erover. Maar je snapt wel wat ik bedoel, toch? xd -

    Liefs,
    Soetkin (flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen