Haha, ik had moeten weten dat iemand het eens ging proberen xD
vaste regel vanaf nu:
2 reacties VAN VERSCHILLENDE PERSONEN = vandaag verder
1 reactie = morgen verder

“Anna, waar zijn we?”, vroeg Resa. “Is dit nog het gebied van Maria?”
“Nee”, zuchtte ze. Ze stopte.
“Is het dan niet gevaarlijk?”, vroeg Resa. “Waarom trainen we hier?”
“Resa, ik, het spijt me, maar ik heb gelogen. We trainen niet, we vluchten.”
“Wat? Waarom?”, schrok Resa. “En Jasper, waarom is hij er niet bij?”
“Resa, we waren beiden niet gelukkig in dat leger. Maar we bleven, want we hadden niets anders. En we zouden nu nog gebleven zijn, als Maria niet …” Anna zuchtte. “Ze heeft Jasper het bevel gegeven iedereen te vermoorden. Iedereen, behalve Peter en mij. Jou dus ook.”
“Wat? Maar, maar, Jasper zou nooit …”
“Ik heb met hem proberen praten, Resa, hem proberen overhalen jou niets te doen. Maar hij is verliefd op Maria. Maria heeft haar truckjes gebruikt en hem overgehaald.”
“Nee! Je liegt! Jasper zou me nooit kwaad doen!”, schreeuwde Resa overstuur.
“Het spijt me, maar dat zou hij wel gedaan hebben. Ik had het ook nooit verwacht, tot daarstraks. Maar Resa, ik weet zeker dat hij er heel zijn leven lang spijt van zou hebben. Ik weet zeker dat hij je zal missen.”
“Ik haat hem”, schreeuwde Resa plots, en ze rende weg. Anna ging haar achterna, maar bleef op een afstandje. Ze begreep dat Resa even alleen wilde zijn.

Jasper krabbelde terug recht. Peter had hem goed gevloerd. Hij keek naar buiten, en in de verte zag hij Peter en Charlotte nog wegrennen. Hij besefte dat hij hen niet terug zou kunnen halen op zijn eentje, en dat de newborns hem niet zouden helpen. Peter was immers evengoed hun trainer. Hij nam even een minuutje tijd om tot rust te komen, en riep de volgende newborn. Hij voelde helemaal niets ten opzichte van de newborns, maar hij besefte dat hij aan Peter een vriend kwijt was.

Jasper telde de lijken. Nog maar één, merkte hij. Hij riep hem. Een paar minuten later riep hij nog eens, maar niemand kwam opdagen. Hij ging terug tellen. Hij had zich niet vergist, er moest er nog één komen. En hij had Charlotte al meegeteld. Hij liep de schuur in. Leeg. Jasper begreep er niets van. Waar was die laatste? Plots besefte hij dat Resa de laatste was. Anna’s laatste zin schoot weer door zijn hoofd. Hij zakte ineen. Ze had gelijk gehad, hij was gek dat hij Resa had willen vermoorden.

Reageer (1)

  • Inger1234

    haha ik had het niet eens geprobeerd maar ik klikte perongeluk 2x maja
    nu wel een snel deeltjexD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen