Foto bij Hoe zij haar wilt

FICTIEF !!!!



Ik kijk hoe ze recht komt. In de bus is het verstikkend heet. Ik wil naar buiten, de zon schijnt in haar ogen. Ik wil haar achtervolgen, kijken of ze ook zo aan mij denkt. Kijken of ze ook zo twijfelt.
Langzaam draait ze rond en loopt ze naar huis, weg van mij. De wind heeft geen grip op haar haren, die ze in een hoge staart heeft gedaan. Twee veertjes bengelen aan haar oren. Haar huid zacht als roomijs en bruin als chocola. Als een model stapt ze, als een model kijkt ze om haar heen. Ik zie hoe ze langzaam verdwijnt. In het onbekende voor mij. Kon ik maar bij haar zijn. Waarom kon het niet? Je bent meer dan mijn beste vriendin. Je bent meer dan mijn leven.

Waarom kan je niet begrijpen dat ik je nodig heb. Zoals een vogel vleugels nodig heeft om te vliegen, zo heb ik jou nodig om te ademen, om te overleven. Zoals ieder mens een hartslag nodig heeft, zo heb ik jou nodig.

Ik herinner me hoe we samen naar het meertje gingen, hoe je je daar omkleden en in je blootje het meer in sprong. Mij roepend dat ik ook mee moest komen. Zonder aarzelen deed ik het. Ik volgde je op de stroming. Ik volgde je overal. Maar in je dromen was ik niet welkom. Meid, je maakt me helemaal gek. Ik herinner me nog, hoe je zonder schroom bloot langs de kant ging liggen, ik wist geen blijf met mijn lijf, ik wist geen blijf met mijn gedachten. Dat lichaam, dat was alles waar ik ooit van droomde. Je was de hoofdrol speelster van mijn film.


De muffe bus stopt voor mijn halte, ik stap uit, in gedachten verzonken loop ik naar huis. Ik heb geen zin om morgen weer naar school te gaan. Dit was het dan, volgende week ging je weg. Verhuisde je naar Amerika. Waar je vader op je zat te wachten. Waar je toekomst op je zat te wachten. Waarom kunnen wij niet zijn? Ik herinner me hoe ik je leerde kennen. Op de kleuterschool was ik het enigste meisje met rosse haren en jij was het enige meisje met een donkere huidskleur, vanzelfsprekend dat we vriendinnen werden. Ben ik zo geboren, of ben ik zo geworden? Ik hou van je Melanie, hou jij alsjeblieft ook van mij? Ik kan niet leven met een man. Ik wil alleen maar jou !

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen