I(H)reacties

Maria liet de vampiers gaan jagen, zodat ze sterker zouden worden. Alle newborns genoten van de jacht. Tegen de tijd dat ze terug waren, was ook Jasper klaar met zijn werk, had hij de vampiers opgeruimd en zelf ook gejaagd. Maria kondigde aan dat ze met een andere vorm van training verder zouden gaan: op plaatsen waar het vechten moeilijker was en vijanden zich beter konden verstoppen. Zijzelf ook trouwens. Ze trainden in bossen, met veel struikgewas om zich te verbergen of hoog in de bomen. Ze trainden midden in een stromende rivier. Ze trainden op elke mogelijke plaats, zelfs een keer midden in de stad.
Een paar maanden later besloot Maria dat ze klaar waren. Er waren slechts twee newborns bijgekomen, Elisse en Gillis, en het leger was nog niet bepaald groot, maar sommigen waren al een jaar oud en begonnen, ondanks het feit dat ze goed hun best deden, hun kracht te verliezen.
“Jasper, Peter, Anna, geef ze hun uniformen”, beval ze. Anna wenkte onmiddellijk alle vrouwelijke newborns om zich om te kleden. Jasper en Peter gaven de mannen hun unifomen. Zelf haalden ze ook hun uniformen boven, die ze enkel droegen voor een gevecht. Anna liet alle newborns één voor één bij zich komen. Bij de mannelijke newborns scheerde ze het grootste deel van hun haar af, zodat ze nog slechts een korte coupe hadden. Op die manier kon niemand hen schaken door aan hun haar te trekken. Bij de vrouwen scheerde ze sommigen kort, bij anderen bond of vlocht ze het haar stevig samen, vlak tegen hun hoofd.

“We vertrekken”, zei Maria, nadat ze alle newborns gecontroleerd had. Vecht dapper, zorg dat we winnen, en jullie zullen beloond worden. Maar als we verliezen zullen jullie de prijs betalen. Ze keek de newborns streng aan, draaide zich om en vertrok. Nettie en Lucie renden naast haar, de groep newborns volgde. Jasper, Peter en Anna vormden de achterhoede.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen