Ik til Max onder mijn dekens vandaan, op in mijn armen. Geluiden uit de woonkamer dringen mijn kamer in. Al snel is het stil en loopt Strify voorbij. Een zucht ontsnapt over mijn lippen. Met Max in mijn armen ga ik op bed liggen en sluit mijn ogen terwijl Max op mijn buik gaat liggen.

Met een nat gezicht word ik wakker en kijk op mijn klok die pas twee uur aangeeft. De nacht is nog lang. Stil stap ik uit bed en loop op mijn bloten voeten naar de woonkamer waar ik bij het raam ga staan. Ik sla mijn armen om me heen en strijk over mijn boven armen heen. Even houd ik mijn adem in wanneer ik over mijn rechterschouder strijk, het deed ontzettend pijn. 'Slaap je nu nog niet?' Hoor ik een zachte stem in mijn oor. Rustig kijk ik over mijn schouder heen en zie Strify staan. 'Voel je het aan wanneer ik niet slaap?' Glimlach ik naar hem en draai me naar hem om. Hij grijnst kort en zakt neer op de armleuning van de stoel. 'Ik werd wakker, niks aan de hand.' Zeg ik naar hem en glimlach kort. 'Waarom is je gezicht dan nat?' Ik haal mijn schouders op en strijk met mijn rechterhand over mijn wangen heen. Strify trekt me naar zich toe en slaat zijn armen om mijn middel. Even doe ik niks, maar klem mijn armen dan om hem heen. 'Ik ben gewoon bang..Denk ik.' Fluister ik en leg mijn hoofd tegen zijn borstkas aan. Als hij zou staan zou ik misschien net tot mijn middel komen, misschien ietsjes hoger. 'Waarom? Toch niet vanwege die inbreker?' Vraagt hij zacht en ik voel hoe hij door mijn haren heen strijkt. 'Ja, bij mijn moeder thuis is het ook al eens gebeurd, toen was ik alleen thuis.' Even is het stil, maar voel wel een stevig omhelzing van hem. 'Vanaf nu ben je veilig.' Ik lach zachtjes en kijk op naar Strify. 'Weet je?' 'Nee?' 'Dit lijkt film achtig..Daarbij sta ik nu met mijn baas te knuffelen.' Giechel ik waarop hij zacht lacht. 'Dan maken we het nog raarder, je gaat met mij mee zodat ik zeker weet dat je nu gaat slapen.' 'Oh, wat ben je van plan.' Plaag ik hem waarop hij zijn hoofd schud. 'Kom, kleine.' Zegt hij en duwt mij vooruit met zijn hand in mijn onderrug.

Reageer (1)

  • Nikki4ever

    Wat is haar werk nou? Ik weet het nog steeds niet!

    Ps. ik wil een ding over Max zeggen, dat ik voor je geboden hebt dat hij snel terug komt. (als hij niet terug is) En vaak hebt Bidden dus laten we hopen dat het deze keer ook helpt. En nog steeds ik bid niet snel voor iemand dus je mag je nu best geëerd voelen!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen