Foto bij Flashback

Vandaag ben ik blij!!! Feliciteer Rianne want ze is jarig!!! 15 jaar, dus allemaal hierperdepiep, HOERAA!!!!
Ik wilde vandaag een speciaal hoofstuk posten, maar ik bedenk dat ik eigenlijk nog HEEL VEEL moet vertellen.. Dus anders gaat het een beetje snel.. Jullie houden hem van me tegoed. :$

Als Mathijs weg ik denk ik aan wat Mathijs gezegd heeft. Hij was al verliefd sinds het eerste moment dat hij me zag. Ik denk terug aan mijn eerste weken op school.

“Succes lieverd”zegt mama als ik uit de auto stap. Ik mompel iets in de trant van dankjewel en draai me op naar het schoolgebouw. Ik was voor de zomervakantie bij verschillende scholen wezen kijken en deze leek me toch de leukste. Het is een redelijk nieuw gebouw met donkergrijze stenen en veel glas. Het heeft een mooi schoolplein met banken en bomen en de school zelf heeft 2 verdiepingen. Met een zucht loop ik naar de ingang waar vele andere leerlingen zich naar binnen haasten. In de school kijk ik om me heen , op zoek naar de administratie, maar ik zie niks. Ik dwaal een beetje door de lege gangen. De bel is al lang gegaan. Plotseling word ik op m’n schouder getikt. “Jonge dame, moet jij niet in de klas zitten?”Ik draai me om en zie een oude kale man staan. “Ik, eh, ik ben nieuw hier en ik zoek de administratie”stamel ik. “Ik loop wel even met je mee”zegt de man. “Ik ben trouwens meneer Dekkers.” “Fay”zeg ik. Ik loop zwijgend met de man mee door het gangendoolhof tot hij stopt bij een deur waar administratie op staat. “Hier is het”zegt meneer Dekkers. “Dank u wel”zeg ik en ik leg mijn hand op de deurklink. Maar voordat ik de deur open kan doen wordt die al vanaf de andere kant opengegooid waardoor ik achteroverval. Er stormt een meisje naar buiten. Ze heeft niet door dat ze mij op de grond heeft gegooid, ze staat met haar rug naar me toe. “Wat is dit voor achterlijke kut school!” Ze zegt het zo dat de mensen in de administratie het net niet kunnen horen. Het meisje slaat de deur met een klap dicht en draait zich om. Ze kijkt verbaasd als ze mij op de grond ziet liggen. “Waarom lig je op de grond?” vraagt ze. “Ik stond achter de deur toen jij die opengooide”zeg ik terwijl ik opsta. Dan kijk ik het meisje pas goed aan en mijn mond zakt open. Ze heeft lang bruin golvend haar, volle lippen en blauwe zorgvuldig opgemaakte ogen.“Wat?”het meisje kijkt me nu woest aan. Ik merk dat ik sta te staren en wend m’n blik af. Dit meisje is gewoon, perfect. “N, niks”stamel ik terwijl ik langs haar heen wil lopen naar de administratie. “Ik zou daar maar niet heen gaan als ik jou was, allemaal klerelijers” zegt ze. “Maar ik moet weten waar mijn lokaal is”zeg ik en ik kijk haar weer aan. “Naar welk lokaal moet je dan?”vraagt het meisje. “Lokaal 103”zeg ik. “Toevallig, daar heb ik ook les”zegt het meisje. “Kom we gaan, dan hoef je niet daarheen.” Terwijl ze ‘daarheen’ zegt knikt ze met haar hoofd naar de administratie en trekt een vries hoofd. Ik moet lachen en loop achter het meisje aan. “Ik ben trouwens Ysa”zegt ze. “Ik ben Fay” zeg ik. “Mooie naam”zegt Ysa. “Dank je, die van jou ook”zeg ik en we lopen de klas in.
Die les zat ik naast Ysa en ze bleef de rest van de dag bij me. Ze liet de hele school zien en vertelde welke leraren aardig waren en welke vooral niet. Ik merkte al snel dat Ysa een van de populairste meisjes op school was. Ze kende bijna iedereen en iedereen kende haar. Ik zag alle jongens kwijlen als ze langs liep en alle meisjes jaloers kijken. Wat echter niet iedereen wist en waar ik al snel achter kwam was dat Ysa niet alleen heel mooi is, maar ook eenzaam. Ze had nog nooit een echte vriendin gehad. Ze had natuurlijk massa’s met vriendinnen maar eigenlijk mocht ze hen allemaal niet zo. Het waren allemaal ‘barbiepoppen’ volgens Ysa. Allemaal mooi maar zonder hersens. En Ysa was juist heel erg slim.
Na een week op m’n nieuwe school loop ik naar de bibliotheek. Ik heb een tussenuur en Ysa moet naar de tandarts dus ben ik alleen. Ik loop de bibliotheek binnen, die bijna helemaal vol zit. Er is nog een tafeltje vrij dus daar ga ik aan zitten. Ik zit een tijdje aan mijn wiskunde als ik zie dat er iemand bij mijn tafeltje sta. Ik kijk op en haal de dopjes van mijn iPod uit mijn oren. “Hoi”zeg ik terwijl ik het meisje aankijk. “Hoi”lacht het meisje verlegen. “Zou ik, misschien bij jou mogen zitten? Alle andere tafels zijn bezet.” “Natuurlijk”zeg ik. Het meisje gaat zitten. “Ik ben Fay”zeg ik. “Ik ben Nina”zegt ze. “Coole naam”zeg ik. “Dank je”ze glimlacht. Ik neem het meisje goed in me op. Ze heeft lang stijl donkerbruin haar en groene ogen. “In welke klas zit je?”vraagt ze. “Ik zit in 5 vwo” zeg ik. “Ik ook!”roept ze. De bibliothecaresse kijkt ons boos aan. We schieten in de lach. “Jij heb toch Frans met mij?”vraagt ze. “Ja, ik geloof het wel”zeg ik. “Ssst”zegt de bibliothecaresse. We lachen weer en gaan dan aan ons huiswerk. Als de bel gaat lopen we samen de bibliotheek uit. “We hebben nu toch Frans?”vraag ik. Ze knikt. We lopen het Frans lokaal in. “Zullen we naast elkaar zitten?”vraagt ze. “Ja, leuk”zeg ik. Ysa heeft geen Frans dus ik ben blij dat ik iemand gevonden heb waar ik naast kan zitten. De volgende dag stel ik Nina en Ysa aan elkaar voor. Ze kunnen het meteen met elkaar vinden.
Een week later, nadat ik Frans met Nina heb gehad ben ik uit. “Tot morgen”zeg ik tegen Nina en trek mijn jas aan. “Tot morgen”zegt ze terug en ze loopt weg. Ik pak mijn tas van de grond en draai me om. Op dat moment bots ik tegen iemand op. “Sorry”mompel ik en kijk de jongen aan waar ik tegenaan ben gebotst. “Het geeft niet”lacht hij terug. Mijn ademt stokt. “Ik, eh, ik moet gaan”zeg ik. En ik loop langs de jongen heen.
De volgende dag komt er een leraar de klas binnen. “Jongens en meisjes, mag ik even jullie aandacht? We krijgen een nieuwe leerling in de klas.”Op dat moment stapt de jongen tegen wie ik gisteren aanbotste de klas in. “Jongens, dit is Mathijs”zegt de leraar. Ik kijk de jongen aan. “Mathijs”fluister ik en ik voeldat er vlinders in mijn buik rond beginnen te vliegen.

Reageer (2)

  • Alissaatje

    echt leuk idee zoom Flashback(Y)

    Snel verder!

    1 decennium geleden
  • Dinnetje

    Mathijs........en waarom zit hij nu niet in mijn klas? Damn!
    Hahah toch even een reactie:P hahaha kan het niet laten om dit voor morgen te bewaren!
    Ga snel het andere hoofdstuk lezen(flower)

    xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen