Foto bij Flowers

Zo, de eerste twee toetsen gehad :)
Nog maar 6 te gaan!!
Oja, vrijdag een speciaal hoofdstuk!!

Ik loop het schoolplein op, de starende blikken negerend. Ik ga achter in de klas op mijn vaste plaats zitten en wacht tot de rest van de klas binnen komt. Nina komt als eerste binnen. Als ze me ziet worden haar ogen groot. “Wat heb jij nou gedaan?”vraagt ze wijzend naar mijn oog. Mijn oog is helemaal dik en blauw en ik kan hem amper open doen. Ik schrok me vanmorgen dood toen ik spiegel keek.
“Gevaren met Mathijs”antwoord ik. “Leg uit”zegt ze bevelend. Ik vertel het hele verhaal en Nina staart me met open mond aan. “Wow”zegt ze als in ben uitverteld. “Heftig.” Ik glimlach.
De rest van de klas komt binnen stromen. Ik hang mijn haar voor mijn gezicht zodat niemand mijn oog ziet. Ik heb geen zin in al die aandacht. Op dat moment komt Ysa binnen. “Hoi!”roept ze vrolijk. Ik kijk op. Ze kijkt me eerst lachend aan maar dan krijgt ze een frons op haar voorhoofd. “Wat heb jij nou gedaan?!”roept ze hard. “Ssst”zeg ik, maar het is al te laat. Mijn hele klas heeft zich omgedraaid en kijkt me aan. Ik voel dat ik rood wordt. “Ik ben eeh, gevallen”stamel ik
“Zo’n oog krijg je niet als je valt, iemand moet je geslagen hebben”zegt een meisje dat Anouk heet. Ik kijk haar vernietigend aan.
“Ik ging gisteren varen en toen heeft iemand een elleboog tegen mijn oog aan gestoten”zeg ik snel. “Wie dan”vraagt Anouk. “Maakt niet uit”zeg ik.
“Aaaah, kom op, wie heeft jou in elkaar geslagen?”een jongen, Alex, kijkt me vragend aan. Ik zucht. Niet iedereen hoeft het te weten van Mathijs en mij. Straks gaat het de hele school door. Ik wil net zeggen dat dat niet hun zaken zijn als Ysa het woord neemt. “Als jullie je nu omdraaien zie je wie het gedaan heeft”zegt ze. Meteen draait iedereen zich om en staart naar Mathijs die de klas binnen komt lopen. “Mathijs!”roept Alex. “Heb jij Fay in elkaar geslagen? ”Mathijs wordt rood en ik kijk boos naar Ysa. “Ysa!”roep ik. “Waarom moest je dat nou zeggen?” “Ja, eeh, hallo! Ze kwamen er toch wel achter”zegt Ysa verontwaardigd. Ik slaak nog een zucht en laat het maar. Ondertussen kijk ik naar Mathijs. Hij glimlacht naar me en vormt het woord ‘hoi’ met zijn mond. Ik zwaai en mime ‘hoi’ terug.
Dan loopt de leraar de klas binnen en beginnen we met de les.

Die middag lig ik op mijn bed huiswerk te maken als mijn iPhone trilt. Een sms’je van Mathijs.

Doe de deur eens open.
X


Ik loop de trap af en naar de voordeur. Onderweg check ik nog even in de spiegel hoe ik eruit zie. Ik open de deur. Mathijs staat op de stoep met een grote bos rozen in zijn hand. “Alsjeblieft”zegt hij. “Voor je oog.”
“Wauw, dank je wel”zeg ik terwijl ik de rozen aanpak. Ik zie dat er een kaartje aan zit. Ik pak het en lees het.



Lieve Fay,
Sorry van je oog. Ik hoop dat dit het een beetje goed maakt.
Maar, zelfs met een blauw oog, heb je nog steeds de mooiste ogen van de wereld.
Liefs,

Mathijs.


Ik begin te blozen. “Natuurlijk maakt dit het goed”zeg ik. Ik kijk hem aan en doe een stap naar hem toe. Ik sla mijn armen om zijn nek en trek hem naar me toe. “Nu mag je het helemaal goed maken”zeg ik. En ik druk mijn lippen op die van hem.

Reacties??

Reageer (2)

  • Alissaatje

    Hij is echt lief voor haar(flower)

    Snel verder!

    1 decennium geleden
  • Dinnetje

    Super sweet;33333 Hahha die horen hartjes te zijn maar mijn toetsenbord doet vaag!
    Hahah geniaal dat ze zei van ik was varen met Mathijs daarom heb ik een blauw oog..... hahaha.
    Dat Mathijs niet een beetje boos word omdat nu iedereen het weet zeg maar!
    Oeeeehhh vrijdag een speciaal hofodstuk! Je gaat toch niet zeggen dat dat is om mijn b-day? hahah als dat niet zo is dan schaam ik me dood! Of het is omdat je toetsweek er dan toch op zit?
    ook nu ga ik me in een hoekje erg diep schamen!:$

    Snel verder!(flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen