Ik moet naar Alice, als ze nog wel op de plek is waar ik haar heb gezien. Maar wat nou als ze daar niet meer is? Beneden hoor ik mijn broers binnen komen met veel lawaai. 'Ik moet weg.' Zeg ik zachtjes en loop naar mijn kast waar ik gemakkelijke kleding pak en deze aantrek. 'Waar ga je heen?' Ik draai me om naar Jesse en kijk op naar hem. 'Ik moet terug naar het strand restaurant om t-.' 'En wat wil je daar gaan doen?' Ja wat wilde ik daar eigenlijk gaan doen? Het is mij nu wel duidelijk dat Bryson gevaarlijk is, de blikken van Jack en Ramon schieten nu ook ineens mijn hoofd binnen. Dat was toen Adam mij naar buiten tilde. Zij vertrouwen hem dus ook niet. Maar goed, Bryson is dus gevaarlijk, Alice ook, want ze wilt hem dood hebben. 'Allis?' 'Ik ga haar wegsturen.' Jesse kijkt mij verbaasd aan. 'Alice, een van Brysons vriendinnen.'

Ik wacht tot dat het helemaal stil is, zo stil dat zelfs Jesse mij met rust laat. Stil loop ik naar mijn raam die ik open maak en klim naar buiten. Uit de garage pak ik mijn crossmotor die ik eerst langs me meesleur, tot ik ver genoeg van huis ben om deze te starten. Met veel gas scheur ik weg op naar het strand. Op een kruispunt scheelt het niet veel dat ik bijna geplet wordt door twee auto's.

Op het strand is het restaurant nog steeds in puin. Losse stukken zijn wel opgeruimd, maar voor de rest is het gewoon bagger. 'Alice?' Roep ik zachtjes terwijl ik me voortbeweeg door het losse zand in de duinen. Langzaam glijd ik omlaag, klim onder het prikkeldraad door dat je eigenlijk tegen moet houden om op de duinen te lopen, en bekijk het restaurant. 'Wat doe jij hier?' Klinkt het schel en ik draai me wild om. 'Jou moest ik nou net hebben.' 'Ja,ja.' Snuift Alice en verplaatst zich naar de houten leuning van de trap die bij het restaurant hoort. 'Ik zou als ik jou was echt bij hem uit de buurt blijven.' Grijnst ze naar me. Hoe kan zij nou weten dat ik bij Bryson in de auto heb gezeten?! 'Maar jij wilt hem dood hebben zodat hij weer bij jou is..Maar zo werkt dat niet.' Haar gezicht betrekt. 'Wat bedoel je?!' Gilt ze naar me en staat ineens pal voor me. 'Het is niet zo dat Bryson bij jou komt, het kan best zijn dat hij meteen doorgaat naar waar hij thuis hoort, iets wat jij ook zou moeten doen.' 'Nee! Bryson komt naar mij!' Gilt ze. De grond onder mijn voeten begint te trillen en ik kijk naar Alice, maar ze staart mij gewoon aan. 'Dus, jij doet niks?' Ze schud haar hoofd. 'Dit is een aardbeving.' Grijnst ze naar mij en verdwijnt langzaam. Kut! Vloek ik in gedachten en ren terug naar mijn crossmotor terwijl het beven steeds heftiger wordt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen