Dit verhaal gaat over mijn pasie acteren en Badminton

Eindelijk de wekker ging, eindelijk mocht ik een rol spelen in mijn favoriete Zwitserse tv serie Best Friends. Ik had er al tig keer in gefigureerd en het voelde alsof het mijn eigen school was. Nadat ik klaar was met figureren de 10e dag van het tweede seizoen kwam de regisseur(Nederlandse regisseur omdat het in Amsterdam word opgenomen) naar me toe. Hij vroeg of ik het leuk vond om een van de hoofdrollen in het derde seizoen te vervullen. Ik zei gelijk ja want ik spreek heel goed duits dus dat kwam goed uit.

Het tweede seizoen was afgelopen en werd uitgezonden. Mijn script werd thuisgestuurd het waren een aantal heel veel eigenlijk. Ik ging gelijk leren ik had afgesproken met mijn Duitse lerares en die zou me helpen met alle uitspraken. Na een tijdje had ik alles in mijn hoofd en kon ik alle zinnen goed uitspreken.

Ik had nog iets leuks toen ik aan het leren was tijdens gym op school eerste twee uur op maandag kwam de gymleraar naar me toe. Hij zei dat ik heel sportief was en ook goed kon organiseren hij vroeg of ik een badmintonteam wilden samenstellen. Ik kon goed badmintonnen maar niet op topniveau zeg maar. Dus ik ging gelijk aan de slag en hij mijn beste vriend Stefan als eerste gevraag daarna kwam ook Tilly erbij. In de klas had ik Layla gevraagd een meisje wat Spaans was en nog heel lief ook wou ook meedoen dus waren we met zijn vieren. Nog 2 te gaan want een goed badmintonteam bestaat uit 6 leden. Een meisje uit een andere klas sprak ik op msn Cystine heette ze ze zit op tennis en vond badminton ook heel leuk dus nummer 5 was ook klaar. Nog 1 iemand te gaan en dat was Felicia zij was een beetje de zwarte schakel van het team dus daarom werd zij alleen bij het dubbelspel ingezet. Het badmintonteam was compleet en we hebben ons ingescreven. Het was wachten op na de kerstvakantie en daarna konden we gaan trainen.

In de kerstvakantie was ik nog steeds aan het leren voor mijn rol in Best Friends. Ik krijg een scene dat is later in de serie dat im moet zoenen met een meisje en dat het in een keer gebeurt ik zal hem is voordragen. Ik loop op de gang ben er net bij Engels uitgestuurd omdat ik de leraar heb uitgescholden. Ik loop naar de kantine toe en loop tegen Lena op(Lana in Nederland). Ik praat tegen haar. Es tut mir leid .zegt Lena Das is nicht so erg es ist mein schuld. zeg ik.. En dan kijken we elkaar diep in de ogen aan en zoenen we.

De Kerstvakantie was inmiddels afgelopen en iedereen ging weer naar school toe dus het was tijd voor de badmintontrainingen. Iedereen had zich verzameld behalve Layla, Felicia en Cystine. Layla was ziek naar huis gegaan, Cystine was het vergeten en Felicia was de hele dag vrij. Dus waren alleen Tilly, Stefan en Ik aanwezig. ZHet trainen ging opzich goed we waren goed bezig alleen kwamen we erachter dat Tilly niet zo goed kon badmintonnen maar zij werd geplaatst in het dubbelspel. Ik kwam Felicia die dag daarna tegen ik vroeg of zij de volgende training wel kwam, zij zij van niet omdat ze ruzie had met Cystine. Ik ging er niet op in omdat het toch geen zin heeft. We moesten minimaal 2 meiden en 2 jongens dus eigenlijk hadden we genoeg.

De volgende training begon weer Tilly, Stefan en Ik waren aanwezig toen kwam ook gellukig Layla opdagen. Cystine was nergens te vinden ik zal wel met haar over hebben op msn. De training ging ook goed. Na de training ging ik op msn en daar was Cystine. Ik vroeg aan haar waarom ze ze er niet was. Bleek ze dat ze haar pols had gebroken omdat ze van de trap was gevallen en precies de pols waarme ze badmintonde. Gellukig hadden we Tilly en Layla nog.

De dag voordat de derde training begon zei ik nog tegen Layla tot morgen. Ze zei ook tot morgen. De dag daarna was ze er niet. De dag daarna ook niet en de dag daarna ook al niet. Ik maakte me zorgen omdat ze niet op msn was en ook haar telefoon niet opnam. Toen kwam een leraar bij ons de klas binnen. IK schrok me dood aan zijn gezicht te lezen dacht ik dat hij zo rouwkaarten gingen uitdelen omdat ze dood was. Dat bleek niet zo te zijn ze zat opgesloten in een kliniek omdat ze ze voor de 3e keer vann huis wou weglopen. De politie heeft haar opgesloten en moch met niemand meer contact komen. Het ergste was nu waren met te weining met badminton. Ik wist niet meer wat me moesten doen. Ik had de adjunt-directeur gevraagd of zij een op een oplossing wist zij zei dat het mocht omgeroepen worden in school. Dat hebben we gedaan en zo kwamen er 2 nieuwe meiden in osn team die aardig waren en ook goed konden badmintonnen. Het waren nog 2 trainingen en dan begon de wedstrijd.

Enzo komen we terug bij het begin van ons verhaal dat ik met het script klaar stond voor mijn eerste dag in het acteervak. Ik ging met de trein naar de set toe in Amsterdam. Meteen kon ik beginnen met de eerste scene. Het begon allemaal dat ik als nieuw jongen binnenkwam en dat ik totaal niet verlegen was maar juist een van de stoerste was ik kwam kaugomkauwend binnen en ging onderuitgezakt op me stoel zitten. Die scene ging gheel goed. De tweede scene was dat ik de leraar uitgschol dat was op mijn 8ste dag ( scene's worden door mekaar opgenomen). Ik werd eruitgestuurd en toen kwam de kus scene ik zei mijn tekst en zij zei haar tekst en toen kusten we. Dat was de leukste scene tot nu toe.

De badminton wedstrijd was vandaag ik was erg zenuwachtig we kwamen aan in Haarlem maar waren 2 leerlingen kwijt. Ze waren toen we moesten overstappen in de verkeerde trein gestapt. Maar een half uur later kwamen ze er toch aan en waren precies op tijd. De eerste wedstrijd hadden we verloren wij waren amateur hun waren harstikke goed daar konden we gewoon niet tegen op. De tweede wedstrijd had het nieuwe meisje gewonnen dat was onze enige wedstrijd die we gewonnen hadden. We hebben 14 wedstrijden verloren maar het was erg leuk.

Het acteren was niet echt gebeurd
Het badminton was wel echt gebeurd

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen